0 oy
384 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar ya geçen gün aklıma takıldı kafayı yiyecektim. Eltimin iki tane kardeşi var biri 9 yaşında biri 12 yaşında erkek ikisi de sürekli ağlayarak bişeyler istiyolar mesela yolda yürürken annelerinden sürekli para istiyolar ama sürekli ya dondurma ya çikolata vs vs istekleri hiç bitmiyo parka gitmek istiyolar sürekli bişeyler istiyolar annesi hayır deyince ağlayarak istiyolar para bitiyo kadının cüzdanında sonra yine aynı bu sefer başkasından istiyolar geçen sene düğünlerde sürekli balon al anne oyuncak al anne çikolata dondurma al anne sürekli ağlıyorlar sürekli şımarıklar sürekli yaramazlık yapıyolar benim sabrım gelmiyo öyle şeye ağzına bi tane çarpasam geliyo kınamıyorum çoluğunda çocuğunda çıkar diye de ama hiç sabrım yok. Büyüyünce çocuğumun böyle olmasını istemiyorum nasıl büyütmem gerek? Ben hiç öyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum kardeşim de yapmazdı annem bizi öyle büyüttü anneme sordum beraber büyütürüz zaten dedi ama sizden de fikir almak istiyorum. 

8 Cevaplar

+2 oy
(899 puan) tarafından
Ağlayarak her şeyi elde edebileceğini düşünmemeli. Her ağladığında susması için istediğini vermeyeceksiniz kendi hâline bırakacaksınız. Kendini yerden yere vuracaktır sabredin tepki göstermeyin sonra sonra bu davranışı sönecektir..Birazs dahab büyüyünce istediğii bir şey varsa şunu yaparsan uslu olursan  verebilirim diyeceksin.. oyuncaklarını toplandığında dışarı çıkabiliriz gibi.. genelde ebeveynler kendi işi kolaylassin diye maalesef ki çocukları telefon tablet TV manyağı ettiler.. sonra vay efendim çocuğum neden telefonla oynuyor.. 
(899 puan) tarafından
Henüz ilk hamileligim ama mezun öğretmenim eğitim derslerinden çok şey öğrendik..
(5,407 puan) tarafından
Pratiğe az kalmış hemde bire bir :)
(899 puan) tarafından
Evet (✿^‿^)
tarafından
Benimki 5.5 aylık da yarın istemege başlayacak bişeyleri şimdiden öğreneyim dedim teşekkür ederim :)
(899 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun ( ꈍᴗꈍ)
-Reklam-
+1 oy
(333 puan) tarafından
cocuklara sınır koyulmali..davranis bil]mlerinde bile var bu 5 istekten 3u yapilip 2si yapilmamali der...

var ve yok kavramiNi ben kucuklukten asilarim cocuklarima..ucuylede nereye giDersek gidelim hayir anlamina gelen bakisim yeter,ustelemez almaz ve beklerler..her dedigi yapilmaz cocugun..cnku kisisel gelisimide kotu etkilenir bundan buyudugu zamanki isteklerinin onune gecilemez..

bazi seyleri hak ettikten sonra alabilecegini bilmeli mesela..en ufaktan soyle diyeyim misal,1cikolata yiyebilirsin tabi ama yemekelrini bitirdikten sonra dedikten sonra aglayip virlayan cocuga cikolata verilirse..gecmis olsun:)))bunlari ogrenmeleri 2 yasindan sonraki surecte olmali,7yasindaki cocuga bu davranis ogretilemez mesela...

uzun oldu ya:))
tarafından
Teşekkür ederim :) evet kesinlikle küçükten başlamak lazım o yüzden bebeğim küçükken sorayım dedim
(333 puan) tarafından
rica ederim..:))
0 oy
tarafından
bende merak ediyorum aman öyle olmasın ya bekliyim burda
tarafından
Benimki de küçük de şimdiden bilmek lazım
0 oy
(5,407 puan) tarafından
Benimki 16 aylik hayır deyince anlıyor bazen ağlayarak yaptırmaya çalışıyor bazen pes ediyorum bazen direniyorum

Markete gidince eline sadece bir adet bsey alıyoruz daha da bsey istemiyor 

Biliyorum küçük ama ağa yaş iken eğilir 
tarafından
Evet kesinlikle ağaç yaşken eğilir haklısın şimdiden başlamak lazım
0 oy
(10,719 puan) tarafından
Öncelikle çocuklari abur cubur şeylere alistirmicaksin paraya alistirmicaksin. Her markete gittiğinde  cocugunuda gitureceksin ve hiç bişey almicakdin  mesela 3 gün hiç bişey alma 4.gun al öyle ben öyle yaptım cavuklarim şimdi ben söz verdim mi alırım siz vermedim mi almam onlarda ağlamaz aksi takdirde darphane olsa para yetmez çocuklara
tarafından
Evet ya kadının cüzdana ne kadar para varsa bitiyo sonra başkasından istiyolar yok tan anlamıyorlar kesinlikle. Dediğin gibi yapmak lazım
0 oy
tarafından
Benim oglum 21 aylik. Istediği birseye izin vermiyorsam ağlamaya hazırlanır ama ben onunla inatlasip aglamasina musade etmem tam tersi dikkatini başka yöne çekerim böylelikle hem benim dediğim olmuş olur hemde o ağlamamış olur. Mesela şeker mi istiyor bir tane vereceğim başka yok derim birtane veririm o bitince yine ister. Nolursa olsun asla ikinciyi vermem böyle yapa yapa alıştı umarım devam eder. 
tarafından
İnşallah canım
0 oy
tarafından
Agladi diye istediğini yaparsan her zaman aynı şeyi yapar bazen bırakacaksın ağlasın ağlayarak bişey olmadığını anlasin 
tarafından
Evet kesinlikle ağlayınca ben daha da sinir oluyorum
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Evimizin altı market üç cocuk büyütum hiç para abur cubura alistirmadim, gunde bir defa alma hakki veriyordum, dedesi para verince bu günlük aldın çikolata veya dondurma her neyse yarın alırsın veya hafta sonu çıkınca  istediğin şeyi alırsın derdim tamam anne derlrdi simdi kocaman oldular hala aynilar :)
tarafından
Maşallah ne güzel öğretmişsin

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 709 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Hilalyyy (442 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 553 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 724 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 315 göst.
20 saat önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Havin06 (2,597 puan) tarafından soruldu

410,663 soru

12,355,580 cevap

40,942 kullanıcı

Kategoriler

...