0 oy
1,799 göst.
Diğer kategorisinde (747 puan) tarafından
Hanımlar ya ben bebegime küçük cam kavanozlarda yoğurt mayaliyorum herşeyi usulüne göre tarife göre yapıyorum ama aşırı derecede sıvı oluyor yogurdum doğru düzgün tutmuyor yani sizce camda olduğu için mi böyle oluyor?  Süte su mu katıyorlar diye de düşündüm bi an.  Bi dahakine cam a yapmayı düşünmüyorum güveç tabaklara yapmayı düşünüyorum baktım o da olmuyor galiba hazıra yonelecem . Siz nasıl yapıyorsunuz? 

18 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Isısını tam ayarlayamıyor olabilir misin? Üstüne bez koy yaptıktan sonra suyunu alır.
(747 puan) tarafından
Bez ortsem kapagini kapatsam dolaba da o sekilde mi koymaliyim yoksa bezi çıkarmalı miyim ?
(4 puan) tarafından
Yok canim 3 saat disarda o sekilde dursun 3 saat sonunda dolaba koyunca kapagi koy siki kapatma gene soguyunca kapatabilirsin
(747 puan) tarafından
Üç saat çok az ama herkes 6-8 saat diyor
(4 puan) tarafından
Nasil az 3 saatten fazla disarda durursa tabi sulanir sen bi dene bakalim nasil olacak
tarafından
Ben dolaba da bezle koyuyorum , en fazla da 6 saat bekletiyorum. Çokta güzel oluyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından

organik yoğurt yoksa hazır yoğurdunuzun sulu olmayan kısmından kullanın. Süzme yoğurt tarzında bir kıvamlı yoğurt olmalı)

Sütü çok kaynatman gerek yoksa sulu okur canım 

Sütü kavonoza koyup sıcaklığına iyi bakman lazm parmağını içine dokundur 10 sn tutabikiyosan tamamdır yani parmağında böyle ısırıklar gibi hissettiğin zaman mayala canım 

 8 saat sonra buzdolabına koy canım

Mayalayinca dişini iyice sar sıcak tutar

(747 puan) tarafından
Tipki dedigin gibi yapıyorum zaten canım ama yine sıvı oluyor ya sutte bsy var ya da cam da güzel olmuyor marketlerden aldığımız yogurtlar hep plastik kaplarda ya acaba cam da mi tutmuyor katı olmuyor
tarafından
Asıl camda güzel olur bir de kiremit kaplar da sütü çok kaynat
(747 puan) tarafından
Üstünden tasacakken kapatiyorum canım bende bi dahakine güveç tabanlarında mayalamayi düşünüyorum da onun üstünü nasıl kapaticam ki?
tarafından
Onların kapaklisi da var ya da alcksn küçük güveç onda yacksn onun kapağı da var nasılsa
0 oy
(2,172 puan) tarafından
Sütü 10dakka kaynatıyorum ne sicak ne ılık ikisinin arasında olunca hazir yörsanın yogurduyla soguk sütü karıstırıp mayalıyorum agzını kapatıp ustunude iyice bastırarak örtüyorum bi 7 8 saat bekletiyorum kapaginı aciyorum kapagindaki suyu silip ustune bi bez örtüp dolaba koyuyorum cok guzel yogurt oluyo su cıksada yogurdun suyu yogurttan daha faydalı 
(747 puan) tarafından
Ben kapagini acmiyorum canım bez de koymuyorum.  Bide kaynadiktan sonra tasacakken kapatıyorum her küçük kavanoza bir tatlı kaşığı şokun mis yogurdundan ekleyip karıştırıp 6-8 saat bekletip sonra dolaba koyuyorum
(2,172 puan) tarafından
Mayalandıktan sonra kapagını ac sil ustune bez ört o suyunu alır sonrada kapagini kapat dolaba koy maya olarak a101de kucuk yörsanın yogurdu var onunla dene cok guzel oluyo taş gibi lezzetide super :)
(747 puan) tarafından
Tmm canım çok saol
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Hazıra yönelme. Sıvı da olsa onun yerini hazır yoğurt tutmaz. 

Kattığın maya mı fazla oluyor. Az okuyor. 

Kaç saat bekletiyorsun. 

Nasıl mayalıyorsun. Bir yerde bir şey yanlış demek ki. 

Sütten de olabilir. 
(747 puan) tarafından
Her küçük kavanoza bir tatli kaşığı maya koyuyorum canım 6-8 saat arası bekletiyorum sonra dolaba koyuyorum neden çok sıvı bende bilmiyorum
(1,048 puan) tarafından
Ben kapak kapatmam mesela. Direk temiz bez sabitkerim havası çıjsın diye . süte değmeyecek biçimde. Sonra sararım etrafını
(747 puan) tarafından
Aynen canım çok mantıklı o şekilde deneyecem :-)
0 oy
(758 puan) tarafından
Canim parmagini azicik yakacak hafifce yoksa su gibi olir
(747 puan) tarafından
Orasını biliyorum cnm ama anladım niye tutmadığını kapağı kapalı olduğundan sıcak sıcak buhar yapmis ondan sulu olmuş :-)
0 oy
(3,458 puan) tarafından
Canim mayayı 1 çay kaşığı koy çok karıştırma ve kavanozun kapağını kapatma bi bez ört öyle sar ve 1 gece buz dolabında beklet
(747 puan) tarafından
Tmm bide bezle deneyeyim sağol canım :)
0 oy
tarafından
bizde kavanoza yapiyoruz cok guzel tutuyor canim
tarafından
mayasini koyup kapagini sıkıca kapatıp sarıyorlarmis canim
(747 puan) tarafından
O şekilde yaptım bende ama olmadi  su gibi oldu ama tadı güzeldi :-)
tarafından
mayan ev yoğurdu demi
(747 puan) tarafından
Yok market yogurdu
tarafından
o yüzden canim ev yoğurdu ile mayala
0 oy
(351 puan) tarafından
Camlarda çabuk sağuyor ben camda yapınca kavanozu sıcak sudan geciriyorum sulanmiyor bir de hemen acma kapağını
(747 puan) tarafından
Zaten acmiyorum ki yiyeceği zaman açıyorum
0 oy
(3,149 puan) tarafından
Kendi yogurt mayalama şeklini anlatayım güzelce 5 kg sutu kaynatıyorum elimi yakmayacak dereceye geldiğinde iyi bir mayayı suyla açıp icine bi tutam şeker ve tuz atıyorum üstünü 7 saat kapatırım üstüne açtığımda üstüne havlu peçete koyup suyunu alıyorum dolapta 1 gece agzi acik şekilde bekliyor  burdaki amac buharlasn suyun kapaktan geri yoğurda karismamasi ve sonraki gün bozulduğunda kaşık kaşık yogurt olmuş oluyor bi püf noktası daha içinde metal kaşık özellikle birakilmamali tek kenardan alınmalı alındıkça orda biriken suyuda alıp kullanılmalı 
(747 puan) tarafından
Farklı bi yöntem :-) hoşuma gitti ama şeker tuzu bilemedim canım bide ben bir kilo süt yapıyorum kızıma haftalık onu nasıl yapmalıyım yani mayasini şekerini tuzunu?
(3,149 puan) tarafından
Ben yemek kaşığı kullanıyorum 1 kaşık yeterli olur sanırım az olacak şekilde kullanabilirsin zaten tadını hissetmiyorsun bunların
(747 puan) tarafından
Tmm canım sağol :-)
(3,149 puan) tarafından
Rica ediyorum canım
0 oy
(382 puan) tarafından
Canım sütün kaynadıktan sorna bı miktar azalicaksekilde kaynat içinde ki su miktarı gitsin ben öyle yapıyorum illaki içinde su vardır diye düşünüyorum 
(747 puan) tarafından
Aynen ya bende öyle düşünüyorum canım bu kez biraz daha fazla kaynatayim sağol canım :-)
(382 puan) tarafından
Ne demek canım benim:))
0 oy
(1,422 puan) tarafından
Ben borcama yapiyorum canim camla bi ilgisi oldugunu sanmiyorum sutun isisini mi tam ayarlayamadin acaba
(747 puan) tarafından
Parmagimi yakmayacak şekilde ilıkken katiyorum annem de yaptı aynısı oldu yine ki o her zaman yapıyor çelikte yapıyor o genelde ama bana camda yaptık belki ondan
(1,422 puan) tarafından
Nefis yemek tarifleri diye bi site var canim oraya bi bak istersen biz bilmesekte annelerimiz bilir ama belki kavanozda bi püf noktasi vardir
0 oy
(90 puan) tarafından
Canım benim uyguladığım püf noktalar şunlar. 

-Sütü taşacak gibi kaynadıktan sonra altını kısıp tam 15 dk kaynatıyorum. Tencerede ilk koyduğun hizadan 1 parmak azalması lazım. Ocakta ağzı hep açık olmalı ki suyu buharlaşsın.

-Yeterli azalma olduktan sonra soğuması için bekliyorum. Parmağımı soktuğumda 7 saniyede ısırıyorsa mayalamaya geçiyorum. Her kavanoza 1 tatlı kaşığı değil de tencerenin hepsine maya işlemi yapıp mayalanmış sütü kavanozlara döküyorum. Böyle daha hızlı oluyor süt soğumuyor. 

-Kavanozlazın ağzına 1 kağıt havlu koyup kapağını kapatıyorum. 4-5 saat battaniye altında bekliyor. 1 gece de dolapta bekliyor. 
(747 puan) tarafından
Çok güzel anlatmissin canım çok sağol peki 1 kg süte tenceredeyken ne kadar maya koymaliyim ?
(90 puan) tarafından
Rica ederim canım :) Yarım çay bardağı kadar maya koyabilirsin. Yoğurdun katı yeriyle mayala bir de önce sütten biraz al mayanı ılıştır sulandır sonra tencereye dök iyice karıştır tamamdır.
0 oy
(7,410 puan) tarafından
Canim fırında mayalamayi denedin mi. Ben firinda yapıyorum guzel oluyor tavsiye ederim. Hatta cam kaplarda yapıyorm gayet güzel  oluyor.
(747 puan) tarafından
Firinda 6 saat elektrik yakacak diye yapmadım canim
(7,410 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canım firini çalıştırmiyosun ki  :) bazi tarifler de hic çalıştirmiyosun bazilarinda yoğurdu koymadan önce  bi 10dk 50derecede ısıtiyosun. Yani saatlerce acik kalmıyor merak etme.
(747 puan) tarafından
Zaten öyle yaptım canım azıcık fırını isttim sonra koydum akşama kadar orda bekledi :-) bizim firinda yoğurt mayalama özelliği var 6 saat açık kalacak yazıyor onu diyorsun sandım.  Ama ben anladım niye tutmadığını kapağı kapalı olduğundan sıcak sıcak buhar yapmış ve sulanmış o yüzden çok sulu oldu :) bi dahakine bez koyacam :-)
(7,410 puan) tarafından
Kapağıni kapatmiyosun canim fırına koyunca acik koyacaksin ondan sulanmistir. Benim firindada var o ozellik. Ama 6saat acik kalacak diye hic duymamış tim::)) tariflere bak istersen bu sekilde yapanlara. Bidaha kind tutar insAllah iyi bir şekilde :)
0 oy
(178 puan) tarafından
yogurdu mayaladiktan sonra ustune inisey kapatmadan sarmadan firina koy. firini calistirmana gerek yok soguk firina
(747 puan) tarafından
Ama herkes sar diyor sıcak olması lazım diyor valla kafam karıştı :-)
(178 puan) tarafından
normalde bende sararim ama gecen internette gordum denedim oldu iki kere yaptim.bi dene istersen tek bi kaseyle
(747 puan) tarafından
Tmm canım onu da deneyecem :-)
0 oy
(386 puan) tarafından
Canım ısı çok önemli ya ben biraz sıcak yaptımmı benimkide sulu oluyor. Serçe parmağını sok 6 saniye say tam 6. Saniyede hafif ısıracak hemen mayala. Bide çok yoğurt katma bir küçük kavanoza bir tatlı kaşığı yoğurt yeter. Yoğurdunu çok katarsansa cıvık olur hemen sütü soğutur fazla yoğurt. Bide çok sar üzerini
(747 puan) tarafından
Tmm cnm saol :-)
0 oy
tarafından
canim ben saklama kabı veya kullanamadigim bi tencerede yapıyorum çok güzel ve katı oluyor aynı hazır yoğurt gibi içine koydugun hazır yogurtta katı olsun sütünü kaynat iliktan biraz daha sicak olsun cokta sicak olmasin sicak mayalansa eksi olur yogurdun bebegin yemez 3 kaşık yoğurt koy bitane sofra bezine sar sabah yap gece dolaba koy birgün kesme yogurtu daha katı olması için ertesi gün kullanabilirsin yoğurt üstten üstten kaşıkla alınmalı sulanmamasi için bi tarafı alıp diğer taraf boş kalmayacak hic havlu falan koymadım mayalarken cok ta güzel oldu kolay gelsin :) 
(747 puan) tarafından
Tam canım çok saol :-)
tarafından
rica ederim canim ne demek :)
0 oy
(410 puan) tarafından
Aslında cam kavonuzda cok guzel olur canım sutun içine parmagını sok elını yakmayacak sekılde olsun ve ıcıne bır tane cıg nohut at ve bır seker kaşığı seker maya yıda bı kasede sutten bıraz al ıyıce karıstır sonra dök kavanozu kapatmadan once agzına peçete koy buharını alsın yoğurt sulu olmasın ve ıyıce sofra bezine sar oyle dursun canım bn böyle yapıyorum ve cok guzel oluyor yoğurtum
(747 puan) tarafından
Tmm canım sağol inşallah bu defa yapabilirim :)
(410 puan) tarafından
Yaparsın canım bıde süt yağsız sada güzel tutmaz canım aldığın yerden emın ol bazıları yagını alıp yereyagı yapıyor sutu satıyor
0 oy
(119 puan) tarafından
Sütün kaynadiktan sonra parmağin yanmayacak şekilde yoğurduna o sütten bi iki kaşık süt köy karıştır sonra süte ekle canim hafif altan biraz karıştır üzerini ört 10 saat birak oyle olduktan sonra üzerinde su varsa temiz bi bezle yavaşta suyu al ve dolaba koy yaptigin gun imkanın varsa o yoğundu yeme bi gun beklesin öyle istediğin gibi yoğurt gelir  ben hep yapiyorum canm
(747 puan) tarafından
Tmm canım sağol :-)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 104 göst.
5 gün önce Yemek-Tarifler kategorisinde Beyza34 (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 40 göst.
6 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 53 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (442 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 49 göst.
22 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Muazzezz88 (110 puan) tarafından soruldu

379,189 soru

11,350,838 cevap

34,819 kullanıcı

...