0 oy
613 göst.
Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından
Selam kizlarrr.....

5 Cevaplar

+1 oy
(1,232 puan) tarafından
Bebeğin kırkı olmaz ki annenin kırkı olur anne de boy abdesti alır kırkı çıkar bu kadar canım;) 
-Reklam-
0 oy
tarafından
annem.kayinvalidem geldi bebegin ve benim yikanka suyuma yuzukle biseyler yaptilar ama bana hurafe geliyor onlar benim bildigim kirk cikmasi kadim boy abdestini alir ibadetine devam edebilmek icin lohusalik bitmistir inamliyorum diyede kiziyolar bana
tarafından
bide cesmeden kirk kasik su mi koydular naptilar onu goremedim
tarafından
benim kanamam daha erken bitti canim ben her dusa girdikce aliyorum zaten abdest o gunde aldim en sonda onlarin o suyunu döktüm iste
(1,232 puan) tarafından
Allah kabul etsin canim
tarafından
amin canim.hepimizinkini insallah ama dedigim bana sacma geliyor bunlar kadin abdestini alir olay budur :)
(1,232 puan) tarafından
Aynen canım ;)
0 oy
tarafından
Bizde suyun icine atmak icin 40 tas toplanir hepsine ayri ayri okunur yikama suyuna atilir. O sudan 1 tas kadar ayrilir. Okunmus tas atilan suyla bebek yikanir. Ayrilan suyun birazini da anne kullanir. Snra anneyle bebek hazirlanip en az yarm saatligine bi yere gezmeye giderler. Gitmeden once yine o ayrilan su odalara serpistirilerek evden cikilir.
(1,232 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canım abdest alınacak suya el falan degdirilmez ki tas falan atmaları bence doğru değil .Bebeğin de kırkı olmaz sadece annenin kırkı olur.O da boy abdesti alır bu kadar basit .değişik adetler var ülkemizde .Ama kadının abdest alacağı suya birşeyler atılması bnece dogrudegil diye biliyorum ama.hoca ya sormkta fayda var
tarafından
Sizin adetlerde nasil olur demis bizde böyle oluyo :D yapıp yapmamak kişiye kalms
0 oy
(749 puan) tarafından

• :DSuyun içine eşimin ve kendi yüzümü suya para attım o kadar sonra yıkadım oğlumu enson da 40 kaşık su döktüm kafasında 
(1,232 puan) tarafından
Canım boy abdesti alınacak suyu pis para atmak doğru değil diye biliyorum ben el bile değmez boy abdesti alınacak suya diye biliyorum
(749 puan) tarafından
Kendimin değil kız bebis için konur bizde para gözu aç olmasını diye adettendir
0 oy
(277 puan) tarafından
Eşim karadenizli ben doğuluyum adetlerimiz tamamen farkli ki zaten bana bu gibi şeyler saçma geliyor hepsi tamamen hurafe.sali günü çarşamba günü 40 mız doluyo.benim kaynana 20 liğimizi de çıkarttı.suyun içine bi iğne bide yüzük attı o sudan 20 kaşık su ayırdı hem bana hem kızıma.banyo ettik en son o suyu döktük üstümüze o kadar.bakalim 40 da ne yapacak.gerçi benim kaynana kiz bebeklerin 39 u çıkar demişti bir gün önce yapacağız herhalde. Allahım ne saçma ya 

İlgili sorular

+1 oy
42 cevap 1,133 göst.
19 Nisan 2021 Aile kategorisinde sevgisutcu (493 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 152 göst.
17 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Tubaa355 (755 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 328 göst.
21 Ocak 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 477 göst.