0 oy
1,002 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (9 puan) tarafından
Yeni üye oldm arkadaslar sırf bu soruyu sorabilmk bilgi alabilmek icn. Ablamn oglu var 8 yasnda agzı ck küfürlü bnmde kızm var 4 buck yasinda agza alinmiyck küfurler ediyo kızima banada ediyo esimede küfür ediyo cevresinde boyle görmş ve küfür agzina yerlesms. Ablamda bana gelmek istiyo bnde ablama anlattm yusuf ck kufur ediyo zoruma gdyo ddm ama gercktn bunu ck uzülerk soyledm smdi bn eve alsam esim.bu küfurü duysa benide kizimida oraya gondermez onlarda gelmesn der napcmi sasirdm bunun caizligi nedir gunahi nedir bana bi yardmci olsaniz lutfen hepinize tsk ederm simdiden

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Günahını bilmem ama ablan neden küfür etmesine izin veriyo onu anlamadım tamam belki eşi ediyordur yanında falan ama çocuk kocaman olmuş 8 yaşında bişeyin yanlış olduğunu anlatsa anlayabilir 
(9 puan) tarafından
Bzm cevremiz cocuga kufur et dyo hoslarina gdyoms
tarafından
Bnm oğlan 6 yaşındaydı sokaktan duymuş a.... koduğum dedi.. Senmisin bunu diyen acı biber sürdüm ağzına ama biberde öyle böyle bi acı değil felaket.. su ne yağurt bişey yemesine izin vermedim 1 saat ağladı sonra kız kardeşim dayanamayıp ayran yapıp içirdi ama o küfür bi da tekrarlanmadı şuan 10 yaşında en büyük küfürü mal gerizekalı başkasını etmez edemezde..
Dövmek çare değil ceza daha iyi..
(9 puan) tarafından
Dmi bnde dyorm agzina aci sur dye tamm dyo yapmiyo sadece lafta
tarafından
Ne biçim bi çevre çok ayıp.
(4,893 puan) tarafından
6 yasinda ki çocuğa da acı biber verip saatlerce öyle bırakmak ne bileyim farklı bi işkence tarzı biseyler öğretiyim derken büyük yaralar bırakmayalm çocuğumuzda
-Reklam-
+1 oy
(1,865 puan) tarafından
Benim yorumum öncelikle eşin senin ailenle ilişkine müdahele eder mi hep böyle. Ve 8 yaşında diyorsun o bir çocuk bu şetilde eve almamak senin vereceğin bir ceza değil. Çocuk bu küfürleri biryerden duyuyor ki söylüyor. Anlamını bile bilmiyordur sizde tepki verince çocukta takıntı oluyordur. Ona bunları söyleme demek yerine ona hoy sözle yaklayın ki çocuk hoş söze aşina olsun kulağı zamanla tendi diliylede söyler. Çocuğun  ağzından çıkanlara bence bu kadar anlam yüklemeyin. Bende bu tür çocuklara tanık oldum ama dikkate almadım duymamazlıktah geldil ve sabrımın karşılığı sanırım benim yanımda demedi. O yüzden tavsiyem kabul et. Belki sizin aile ortamınızdan etkilenir poş sözlü olur. Bu durumu eşine de söyle şimdiden ona göre yaklaşın. Bir çocuğu sevmek bakmak kadar doğru eğitmekte önemli. Birde kız kardeşin bu durumu bir psikoyoğa ya da pedagoga giderek düzeltme yoluna girsin yapacağı vezalandırmalar mesela dövmek ağzına birşey sürmek küsmek falan çocukta derin izler bırakır kişiliği hasar görür. O bir çocuk esiriniz köleniz değil her zaman istediğiniz şekilde de konuşmasını beklemeyin ve kehdinize yapılmasını istemediğin bir cezayı hoşlanmadığınız birşeyi ona ceza olarak uygulamayın. Yorumlarda dövmekten biber sürmekteh falan bahsedilmiş çok üzüldüm 8 yaşındaki bir çocuğa böyle adil ceza verilir resmen zalimlik bu. Benim görüşüm bunlar.
(9 puan) tarafından
Esim karisir cnm o huyu var bn ondan zaten bu kadr taktm duysa oo hemn gelmsn sende gitmiyosn der
(1,865 puan) tarafından
Öncelikle eşinle konuş belki fartlı karşılayabilir. Ancak kızın okula gittiğinde ya da sokakta dıyarıda sizin kucağınızda dahi olsa küfür duyacak ancak ona yön verecek olan sizsiniz. Yeğenin içinde ailesi durumun farkındaysa ve çocuklarına değer veriyor önemsiyorlarsa profesyonel bir yardım almaları gerekiyor bahsettiğimiz bir çocuk ondan çok büyük farkındalık bekleniyor. Belki size gelmesi daha hayırlı da olabilir. Eşinle bu durumu konuşabiliyorsan konuş yokza da yeğeninle telefonda sen tatlı dille konuşmayı dene abisisin gelinve ona argo keyimeler kullanmamalısın vs diyerek anlaşma yoluna gidebilirsin. 8 yaşındaki çocuk dikkate alınmayı ve anlaşmayı sever.
(9 puan) tarafından
Ne guzel anlatmissn .. guzel soz denedm  cnm iyi gdyo snra tekrar basliyo
0 oy
(3,909 puan) tarafından
Ay kiyamam sende haklsn canim ama Bilemedim ki duysa kizin alisir bu sefer. Sende uyar kufur etme yegenim dedi cikolata ile odullendir belki etmez cnm 
(3,909 puan) tarafından
Gelsin cnm Eline tlfn verin unutr belki kufur etmez
(9 puan) tarafından
Onuda denedik hatta evde wifi var al ne istersen ac dyorz bi zaman snra ondanda sıkilıyo bn yegenimi seviyorm ama kizim bnm icn ck farkli ona kufur edince icm parcalaniyo bide kizm herseyi babaya yetistirir
(3,909 puan) tarafından
Dicek birsey bulamadim ki kuzum karar senin:/
(9 puan) tarafından
Derdimi dinledn saol canm
(3,909 puan) tarafından
Ne demek cnm keske tam bi cozum bulabilseydm
0 oy
(369 puan) tarafından
Evinize girmesi sizin için değil ama çocuğunuz için riskli..dini boyutunu sormuşsun ama bilgim yok..Bence ablan çocuğu pedagoga götürmeli bi oturursa ömrü boyu öyle gider
(9 puan) tarafından
Ablam imamhatibe yolluycm dedi bas edemiyo artk
tarafından
Ah canım ımam hatıp hıc baeyın cozumu degıl pedagog onun cozumu. Karsesımı ımam hatıbe gonderdıler dını butun olsun dıye ****** oldu cıktı. Yani kurban olayım bu tarz seylerde tığtan yardm alsınlar. Ablan cocugunu degıl onu dıyenı dovecek ona kufur ettırenle kavga edecek. Yetıskın dıye Allah bıldıgı gı yapsın o ınsanları cocuga kufr ogretcek kadar alcaklar. Okula basladıgında ogretmen azarlayınca onca cocuk ıcınde psıkolojısı bozulur. Bıan once gıtsınler pedagoga
(9 puan) tarafından
Sende haklisn bi gitmeleri lazm yoksa ablam benle kusebilir
tarafından
Kuzum senle küsmesını gerektırcek bı durum yok kendı evladının huyunu bılıyor. Kotu yetıstırılmıs bır cocuk var ortada ve senınde bır kız cocugun var aıle huzurun var. O cocukcagızda ne bılsın iyiyi kotuyu. Kufur ettıgın de alkıslarsalar kufru bızzar ogretırseler o napsın cocuklar boş bir levha. Karalamak yada sanat yapmak ebeveyn elınde
(9 puan) tarafından
Evet tesvik ediyolar kufure olan bizlere oluyo haklisn
0 oy
tarafından
Sana zarar veren kişi ile gorusmemen vacip olur. Evininhuzuru kaçacaksa

Tlf dan konuşun sıla i rahimde yapılmış olur
(9 puan) tarafından
Bnde iste ondan dusunuyorm esim duysa bi dunya kavga ve artk izinde vermez gitmeme
0 oy
tarafından

Valla çocuğu sağlam bi ceza vermeleri gerek. Ben de 6 7 yaşındayken mahalleden bi kız bana hergün bilemediğim küfürler öğretiyordu bende anlamını bilmeden sinirlenince ablamlara diyordum. Annem beni uyardı baktı akıllanmıyorum beni odaya kaç saat kitledi o günden sonra küfür en büyük düşman oldu bana çok ağladım ama annem sağolsun cezası işe yaradı. Dövseydi eminim yine devam ederdim ama dövmek çare değil işte anam sağolsun <3

(9 puan) tarafından
Pek saglam ceza vermiyolar evet . Ablam kimseye gidemiyo hep sikayet
tarafından
Canım düzelmesi anca sağlam bi ceza ile olur öyle ağlamasına kriz geçirmesine bakmasınlar annesinin kararlı olduğunu görünce ağlamayı bırakır ve döverek yanlış yaparlar. Çocuğun yanlışına tekrar yanlış bi davranışla karşılık vermek ne kadar doğru olur ki zaten
0 oy
tarafından
Aklı ermiyo desem 8 yaşında yanlışı doğruyu bilir birinin ona dera vermesi lazım bulu çağında olmadığı için günah değil diye biliyorum...  Ya eşinle konuşcaksın duymazdan gelicek yada ablanla konuşcakaın gelirken yeğeninş getirmiycek canm 
(9 puan) tarafından
Esim hayatta duymazdan gelmz sıkı yonetimli biri taviz vermez ki hakli bnce . Ama ablamda hakli bana gelmek en dogal hakki ama iste....
tarafından
Anlaşılan ortada kaldın canm ama bilemedim ya anlan yatılı gelmiycekse çocuğu yere bıraksa bi kaç saat
(9 puan) tarafından
Cocugu kmse istemiyo durmuyo oda .
(226 puan) tarafından
Ah canım senin kendi yigenin sıkıntılı Gine ben napayım benim kocamın yeğeni sıkıntılı mecbur çekiyordum Allah var elime geçse dovecektim onderece nefret ettim
tarafından
Anladım cnm da valla bu durumda ne desem bilemedim
0 oy
tarafından
O çocuğun çevresi ne ise öyle buyur oda . 

Benim esimin yeğeni de öyle 8 yaşında henüz ve ağza alınmayacak küfürler ediyor iki hafta önce parkta kuzenine a. Koyim dedi ben şok oldum baktim annesi bir şey demedi terbiyesiz sen utanmıyor musun öyle konuşmaya diye annesi benim kızdığımi görünce o da kızdı küfür etme diye ama  eğer evde onun yanında o küfürler edilmeseydi o çocuk bunları ogrenmezdi gelişme ve öğrenme cağında çocuklar taklit gibiler ne yaparsan aynısını yaparlar . 

Annesi ne kadar kızarsa kızsın çevre öyleyse oda öyle buyur net
(9 puan) tarafından
Ck haklisn cevresi ck kufur ediyo ablm neler yapiyo ama cocuk yine ayni
0 oy
(6,675 puan) tarafından
Yok valla cnm cocugunun da ahlaki bozukur ablan egitsin çocuğunu oda nedir daha 8 yaşında ağzı küfürlü ben olsam kabul etmem 
(9 puan) tarafından
Cikmazdayim inanki bn ablama gdyorm ama o
Gelince az sorun oluyo binadakilrde  sikayet ediyo
(6,675 puan) tarafından
Valla cnm cocuguna bi cekin duzen vermesi lazim her kapidan kovukur aman cnm ergen caglarina gelince kizinla tek birakma zamn kotu hersey oluyor hayatta
(9 puan) tarafından
Haklisn
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Akrabalık ilişkilerini zedelersin ki bu ablan yani ayrıca tabiki öğrenmesin ama illa dışarda biyerden duyacak okulda duyucak doğruyu yanlışı biz öğreticez yine bence ablanın kalbini boşuna kırmış olmuşsun ablamızda evimize almayacaksak kimi alıcaz 
(9 puan) tarafından
Ablama  her zamn kapim.acik ck seviyrm ama esim bu kufurleri duyarsa butun baglarimizi koparir
(3,033 puan) tarafından
Ablamda banadese gelme bende koparırım net yani kim olsa öyle yapar cocuk onlar alışkanlıklar düzeltilir bi şekilde ama kardeş insana her zaman lazım böyle ufak şeyler icin bağları koparmayın bence yine de sizin bileceğiniz konu
0 oy
tarafından
Günah olacak bişi yok bunda ablan nasıl izin veriyor çocuğunun böyle küfür etmesine 
(9 puan) tarafından
Cnm ablam egitmye calisiyo inanki kadn artk npcanı sasirdi bana.soruyo akil ver dyr
tarafından
Pedagoga götürsün kocaman çocuk yani yoksa hep böyle devam eder

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 914 göst.
14 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 286 göst.
26 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Queen (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 116 göst.
26 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Queen (141 puan) tarafından soruldu