0 oy
308 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (350 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 4 aylık sizce ek gıdaya geceyim mi ne dersiniz kaynanam çorba falan vermek istiyordu izin vermiyodum daha küçük diye simdi instagramda gördüm 4 aylık bebeklerin beslenme programı diye ev yapımı meyve püresi olsun yoğurt meyveli yoğurt olsun muhallebi olsun sebze çorbası olsun doktor günde 2 kere yada 1 kere verebilirsiniz diyor siz ne dusunuyorsunuz

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ben 4 ayliktan itibaren herseyden kasigin ucuyla da olsa tattirmayi düşünüyorum. Birden geçince daha cok zorlaniyolat sanki bu şekilde daha guzel.alisirler
(350 puan) tarafından
Herkes öyle diyo canım sonradan yemek srciyo sende tatir diyorlar kaynanama kalırsa herşeyi verocek ufacık çocuğa bende konusmadigimiz için olmaz diyorum gondermiyorum korkudan çocuğu oraya
-Reklam-
0 oy
(747 puan) tarafından
Bence verme daha çok küçük.  Sütun yetiyorsa kilosu iyiyse kimseye kulak asma acele etme zaten bi süre sonra biz ne yiyorsak onlar da onu yicek çabuk geçiyor bu zamanları. Hem şimdi onun bağırsakları tam gelismemistir ek gıdaları sinderemeyebilir.  En azından 5. Ayı bitsin sonra yavaş yavaş baslarsin.
0 oy
(2,848 puan) tarafından
Benim kizim 4 ay 1 haftalik kahvaltida peynir veriyorm 2 cimdik kdar aksam patates tavuk varsa tirnak ucu kdar tattiriyorum cok seviyo biseyler veriyim diye agzi acik bana bakiyo yavrum :))))) carsamba kontrolumuz var doktor uygun gorurse 1 ogun seklinde baslamayi düşünüyorum yogurt flan yalıyo bence bebek hazirsa erken degil. Her bebek bir degil tabi ben kizimin hazir olduğunu gördüğüm icin vermeye basladim sindirimine flan baktim tattirdiktan sonra bence baslanabilir
tarafından
Tavuk muu? Takilmiyor mu boğazına nasıl cesaret ediyorsun
(350 puan) tarafından
Bizimki de öyle kahvaltıda agzimiza bakıyor aksam yemeklerinde öyle elini tutuyorum sanki bosy vericem zannedip ağzına götürüyor elimi sonra bakiyoki hic bir şey yok geri bırakıyor elimi esimde tatiriyo arada bende korkuyorum internetten de araştırdım muzu püre haline getirip bir kaşık ucuyla ver diyen doktorlar var inek sütü bir yaşından önce kullanılmamalı diye biliyordum doktorun teki yazmış muhallebi de kullanabilirsiniz cocugunuzada verin yazmış bizimde pazartesi kontrol var bakalım bende sorucam canim
(350 puan) tarafından
Valla ben salatayi tatriyorum onda bile korkuyorum canım aniden boğazına kaçar diye siki siki tutuyorum korkudan
(2,848 puan) tarafından
Ezik yerinden cok az veriyorm zaten kizim ağzı boşken de geviş getiriyo agzina bisey verince döndüre döndüre yutuyo kalmadi hiç
0 oy
tarafından
6.ayi beklemek en doğrusu bana göre sütun yeterliyse kilo alımı gelişimi iyiyse
(350 puan) tarafından
Kilosu az gibi canım 3 aylıkken 5.600 du simdi bilmiyorum pazartesi kontrol var
(1,064 puan) tarafından
Benimkide 3 aylik 5.600 az mi yani
(3,697 puan) tarafından
Kac kilo dogduguna bagli kizlar ayda 1 kilo aliyorsa normalmis
(350 puan) tarafından
Ne bilim valla canım ben sadece anne sütü veriyorum emiyor yani onun dışında hic birşey vermiyorum doktor kilosu iyi kilo alimi iyi diyor bizimki az kiloda doğmuştu 2.700 doğmuştu bana az gibi geliyor kıyaslama yapmak gibi olmasın milletin bebeği 7 8 kilo buda bende psikolojikman bi çöküş yaratiyor
(3,697 puan) tarafından
Benim kızım 2980 gr dogdu 2 aylıkken 5100  gramdı  şimdi 3 aylık olcak doğduğu kilo ile hesapla bakalım aylik kac kilo almış bebek
0 oy
(365 puan) tarafından
Canım doktor başla demeden kesinlikle başlama bence senin çocuğunun migdesi daha çok hassas kaldırmaya bilir çok küçük çünkü 6 aylik olunca daha bir kendine gelir ben 5 aydan önce verilmesine karşıyım açıkçası ben 5 aylıkken corbalarin tattirmistim onu da doktorumun izniyle emzige batirirdim yada 1 çay kaşığı verirdim doktoru la görüş ondan sonra yedir bence canım kaynananada izin verme bence 
(350 puan) tarafından
Yok canım bende korkuyorum Allah korusun nolur nolmaz diye vermiyorum
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Benim oglum 2 mayısta 4 aylik olucak ben simdiden elma yalatiyorum salatalik falan minnacik ekmek parcasini yemegin suyuna batirip veriyorum tabii bunlar tadimlik 1 kerelik biseyler tadini alsin diye yapiyorum hero babyin meyve puresini aldm onu veriyorum ayrica evde muz ve elma puresi de yapipi verdik 2 gunonce bende yeni yeni basladm birden cocuga vermek zor olurdu ufaktan baslamak lazim.
0 oy
(382 puan) tarafından
4 5 ayligiz canım 10 gün sonra 5 aylık olucak normalde hiç vermem derdim anenm ısrar edince yoğurt verdim çok sevdi oğlum 3 gün kuraliyla verdim şimdi kendim mayalı yorum küçük kavanozlara veriyorum öğlen saatinde yoğurdunu patates çorbası havuç çorbası yaptım elma rendeledim verdim ama onu srvmedi şuan sadece yoğurt veriyorum 5 5 aylık olunca baslicam tekrar çorbalara şimdi ağır gelir diye yapmıyorum 
(350 puan) tarafından
Bende instagramda gördüm canım bi doktoru takip ediyorum sebze çorbası yapın verin kendiniz meyve pureleri yapin diyo 4 aylıkken yatırım diyo bende korkudan veremiyorum halam çocuk bakıcılığı yapıyor baktığı çocuğa da korkudan vermemiş annesi 6 aylık olana kadar simdi hic birşey yemiyo diyo halam ufak ufak yatır kokusuyla bile doyar o diyolar
(382 puan) tarafından
Annemde öyle dedi şimdiden alıştır ufak ufak dedi bende otel yaptım canım 6 aya girince 6 5 aylıkken felan sabah öğle aksam olarak menü şeklinde vericem şimdi tadımlık ama kendi yaptığım yemekten vermiyorum tuz oranı bize göre onların yemeklerine tuz şeker atmiyoruz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 37 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Lavanta... (245 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
10 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde senykll (404 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 81 göst.
10 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Duygu_cuk (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
9 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Yenianne_tugce (1,448 puan) tarafından soruldu

401,984 soru

12,034,159 cevap

36,262 kullanıcı

...