0 oy
1,160 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
Şimdi benim arkadasim doğum yaptı ve babası  adam gibi bakmadi ne kadina ne cocuga 

cocugunu nüfusuna kabul bile etmedi kadın cağız çok çaresiz kaldı bana sığındı cocugu 3aylik kimliği bile çıkaramadı çünkü babası kabul etmedi 

Ve kendi üstüne almasi da imkansiz cunku ailede sabikali ceza evi yatip cikmis biri var cocugu ustune alsa bu cocuk egitiminde okurken cok sorunlar yasayacak  o yuzden alamiyorda fakat teyzesi var esiyle ogretmen ikiside çok zengin o ogun geldi kadina harclik falan verdi ve bize akil ver dedik dediki biliyorsunuz benim yıllardan beri çocuğum olmadı ve ne kadar varlikliyim kaç tane dairem var bir mirascim bile yok annelik duygusu icin de yıllarca acı çektim üzüldüm ben üstüme alırım eşimle okuturum eğitirim 

Herseyimde onundur dedi Fakat asla seni annesi olarak bilmeyecek dedi arkadaşıma halası olarak veya teyzesi olarak her zaman gelip görebilirsin dedi yasal yollarla verecek yanlış anlamayın kesinlikle satma falan asla yok bir haftadır arkadaşla oturup bu konuyu Tartışıyoruz ben diyorum ki versin çocuğun hayati kurtulsun guzel geleceği olsun kadının ne olacağı belirsin cocugu peşinden perişan etmesin çocukla nereye gitse arkasından sürükleyecek üzülüyorum bu duruma yasal olarak teyzesine verse daha iyi çünkü yurda verse devlet kime verecek belirsin falat teyzesi hic olmazsa akrabasıdır hep görme imkanı var 

Ben yanlışsam yanlışsınız deyin fakat oluru bu bence bende üzülüyorum elimde olsa ben bakarım ikisinede ama bendede yok kendi üzerime alsam benden de bir halt çıkmayacak bide sizin fikrinizi almak istedim
notu ile kapatıldı: Hatalı başlık seçimi konu başlığı içeriği özetleyecek şekilde olmalı

18 Cevaplar

+4 oy
tarafından

Şuan bunları yazarken ağlıyorum:'(

O bebeğe böyle yapmağa kimsenin hakkı yok benimde durumum yok kızımın götüne bez alamadığım günler oldu burdan ve sağdan soldan tanıdıklar bez fitre zekat verdi idare ediyoruz işte 

Ve ben bebeğimi göğüsüme koyup emzirirken emip bırakıyor bir kere gözlerime bakıp gülüyor daha üç aylık tekrar memeye yapışıyor emiyor bu aramızdaki bir bağ bir an onun gideceğini empati yaptım kahr oldum o anne ister anne mal mülk değil ANNEE ve meme bebek için lazım olan tek şey bunlar

:'(

Siz onu zengin ede bilirsiniz ama onun içindeki umutları hayalleri en güzel yılları ölüp girdikten sonra ne olacak allah aşkına bak size yalvarıyorum nolursunuz kimseye vermeyin devlete sığının kurban olayım bebek o bebekk hiç kimse ama hiç kimse anne gibi bakamaz içimi öyle acıtdı bu yazı tarifi yok

:'(

(582 puan) tarafından
Benimde bian sanki oğlumu alcakmis gibi hissettim boğazım dugumlendi yemin ederim
(3 puan) tarafından
Aglattın beni gülüm ya Allah senin de yardımcın olsun kıyamam ben size ama duygusallık ile çocuğun geleceğini kararmasın inanın benim elimde olsa asla ikisini bırakmam ama babası ******** tüm günahı onun boynuna
tarafından
Verme kurban olduğum verme sen onu göğsünden alıp zenginliğe verme senin göğüsün onun için en mutlu olacağı yer inan inan bana lütfen dön bu hatadan sen nerde oturuyorsun lütfen verme nolur bak onun kokusunu unutamazsın bak bende zengin değilim fakirim kızıma eski bişey bile giydirsem bu beni mutlu ediyor çünkü umutluyum rabbim bir rızık kapısı açacak eminim gel beni dinle sen
tarafından
Bak ailen sorun ediyordur belki ver yaşın genç daha evlenirsin bilmem ne çevreden diyen olur verme kokusuna hasret kalırsın bak arkandan da hayin damgası yersin bilgin olsun büyür seni affetmez pişman olursun yapma
tarafından
Ya tabi ne kadar zor bisey ya yapmayin allah askina o bebegin annesine ihtiyacı var cik sokak sokak dilen para kazan ama yine baskasina verme daha iyi hayati olacak diyorsunuz annesiz nasil bi hayati olabilir ki yavrunun
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Allah yaşatmasın çok zor bir durum

Ama daha 3 aylık annesine muhtaç anne kokusuyla sakinleşir nasıl verecek nasıl dayanacak 

Bence vermesin acısına dayanamaz kimse öz anne gibi olamaz herşey maddiyat değil
(3 puan) tarafından
Ağlıyor bende onunla ağlıyorum ama benim fikrim bu
(6,973 puan) tarafından
Kesinlikle katiliyorum cok zor durum, Allah kerim birakmasin evladini, sonra bin pisman olur. Aileainde sabika olanlar napsin yasamasin mi, bence sahip ciksin evladina, bir is bulsun. Basini taslara cok vurur niye verdim diye
+1 oy
tarafından
Çok zor bi durum canım ya hemde cok
(3 puan) tarafından
Çok zor evet ben dayanamıyorum düşün bir anne nasıl dayansın bu duruma fakat kimliğini üstüne alamıyor da sabika yüzünden çocuk eğitiminde memur polislik gibi birşey okumak istese asla olmayacak çok kötü bir durum
tarafından
Sabıkan ne suç ne :((((((
+1 oy
(582 puan) tarafından
Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bazen olsam ne olursa olsun evladımı kimseye vermem ben açlıktan ölürsem oda ölsün ama vermem.. sabikayi falan geçsin çocuk yanında olsun yeterki 
tarafından
Kesin kurgu ya böyle bi şey olur mu
(582 puan) tarafından
Bana arkadaşımın bebeği kelimesi kurgu qibi geldi kendini gizlemek için demiş bence yoksa öyle olaylar yokmu hayatımızda çocuğunu veren anneler var tabi anne denilirse
tarafından
Çocuğu vermek için bahane uydurup cesaret bulmaya mi çalışıyor belki de
(582 puan) tarafından
Neymiste memur olamazmis saçmalıyor işte memur olmasın doktor olsun mühendis olsun mimar olsun hiç olmadı fırıncı olsun bakkalci olsun ismi yok sanki kendini kandirir anca
tarafından
Çok saçma Bı kafa yaşıyorsun madem oyle sen kendi cocugunu ver baskalarına zengin olsun malı mukku olsun diye benim cocugum henuz dogmadı ama karnındayken bile ben onun korkusuyla yasıyorum bence siz annelik vazivesını cok yanlısı anlamışsınız he bide bunun öbür taraftaki hesabı vebali ver siz arkadasınıza bu akılları veriyorsunuz ya bunun hesabını Allaha ve ilerde o cocuga nasıl vereceksiniz bide soyle Bi laf vardır Allah o verdiyse o hayata o onun imtihanıdır o anne bunları yasaması gerekıyomus ve yasıyo sonucta bu hayatta herkes Bı imtihandan gecıyo yuce Rabbım de bilirdi o bebegın zengin Bı ailede dogmasını ama ne zenginler gordum evlat sahibi olmak İcin yırtınan kaldı ki siz cocugunuzla sefalet surecrksınız diye vazgecıyosunuz bence sacma Bı kafadasınız kimseninde beynini bos yere bulandırmayın her derdin Bı dermanı vardır elbet
+1 oy
(80 puan) tarafından

Ömür boyu acısını pişmanlığını çeker annesini teyze bilicekte sanki bi Zaman sonra ortaya cikmiycakmi büyük konuşmak istemiyorum da nolursa olsun dilenirim gerekirse genede ayrılmam çocuğumdan hem madem durumu iyi destek olabilir bi nevi para karşılığı satmasa bile satmış kadar olur Allah vicdan versin birde 3 aylık hiç mi bağlanmamış bebeğine valla ömür boyu izdirabi olur ailede sabıkası olan olsa ne olur annenin üstüne olucak çocuk vallahi çok zor Allah yardım etsin

O arkadaşta anne bu kadın da anne 

image

(582 puan) tarafından
Olabilir insanın başına herşey gelebilir hayat her insana aynı eşitlikle yaklasmiyorda olabilir büyük konuşmak istemem asla ama bu konuda büyük konuşurum ölsem evladımı başkasına vermem. Sebebi sonucu başı sonu ne olursa olsun ben evladimdan vazgeçmem benim babam ölmüş biz 8 kardeşiz annem tek başına bakmış bize okutamamış abilerimi biri çaycı oldu  biri fırıncı oldu olsun annemiz yanımda oldu bizim.
(80 puan) tarafından
Aynen öyle hayat bu belkide biraz dişini sıktıntan zorlandıktan sonra Allah bi kapı acicak birşeyler olucak belki de güzel bi hayatı olucak bilemezki. Şöyle de bişey var çocuğun ömrü belki beş yıl belki 10 yıl Allah bilir Allah yazar bunu değiştiremez kimse Allah korusun tabikide ama o gelecek planları o memurlukmuş polislik planları e nolucak bitti gitti kendi vicdan azabıyla ömür boyu yasaycak yaşamak denirse tabi hiç ölüm yokmuş gibi 20 30 yıl sonra ya bile planlar yapanlarda bi tuhafıma gider. Bu bebeğini başkasına vermek kişilik vicdan merhamet duygu meselesi öyle maddiyat kimsesizlik meselesi değil kolaya kaçmak gibi çok güzel yasiycak en güzel şeyleri giyecek yiyecek en güzel okullarda okuycak mal mülkü olucak annesiz olduktan sonra önemi mi var mal mülk hepsi geçici onemli olan iyi insan olmak iyi insan yetiştirmek benim düşüncem böyle ve yaşayan biri olarak böyle
(6,361 puan) tarafından
Senin bebegini yalniz buyuttugunu biliyorum cok taktir etmistim bi kapiyada birakip kacabilirdi yetistirme yurdunada verebilirdi die rabbim hic bir anneyi ewladindan ayirmasin canimi alirlarda ewladimi alamazlar gecen 1 saat doktorluk isim wardi kaynanama biraktim gelene kadar canimdan can cikti 1 saatte sanki 1 senedir gormedim oglumu tirnagini dunyaya deismem werene kurban oldugum sacinin tek teline kurban oldugum Allah sanada kolaylik wersin canim rabbim kizinin yuzunu hep guldursun
(80 puan) tarafından
Evet aynen öyle evlattan önemli hiç bişey yokmuş amin canım Allah bütün bebekleri evlatlarımızı en ufacık bile kötü şeylerden korusun
(6,361 puan) tarafından
Aminnn canim benimm☺❤
+1 oy
(1,145 puan) tarafından
Kusura bakmayın da boyle aşırı zor bir konu ile alakalı kimseyi yonlendirmeyin.. Fikir vermeyin.. O kadının sonradan pişman olmayacağı ve senin gazına geldim de verdim diye sizi suclamayacagi ne malum.. Yada babasının sonradan gelip te kime sordunuz da benim çocuğumu verdiniz diye hem size hem evlatlık aldığı kişiye cullanmayacagi ne malum.. Her gün görüyoruz tvlerde vs.. Bence devletten yardim alsın babasına dava felan acsin. Herkes kendi annesini ister. 
+1 oy
(902 puan) tarafından
Valla bi an türk filmi dinliyorum gibi geldi ve sonunda ana baba çıkar çocugunu ister olcak bu kimse dört dörtlük bir hayat yaşamıyor emin ol genelde çocuk için katlanıyoruz her şeye para pul eş boş bana göre tüyünü yarat yaratabiliyor sa olmayanlar napsın evlat altın toptur umarım dogru yu bulur
+1 oy
(403 puan) tarafından
Teyzesi çocuğu alacağına arkadasinla çocuğuna destek olsa ya.verirse pisman olur ömrü boyunca bence.bizim bi komsumuz vardi gormcesiyle ayni binada oturuyordu çocuklarından biri gorumcesnde kalıyordu ama tabi cocuk annesini biliyordu zaten bi aradalardi hep.çalışsın baksin çocuğuna annesi babası yokmu.bizide annem ne zorluklarla büyüttü babamdan yemedigi dayak duymadığı hakaret kalmdi.ac kaldık.cok yoklu cektik ama annem asla bırakmadı bizi.merdiven sildi.bizde gayet büyüdük yaşıyoruz bak.teyzesinnki de vicdansizlik gibi geldi bana param var çocuğuna annelik yaparm.ama evladnla sana yardm ederim demiyor
(3 puan) tarafından
Anlatamadım galiba nüfusuna alamıyor teyzesi de alacam madem benim herşeyim onun olacak madem oda bana evlat olsun diyor kötü birseymi zaten onun soy adını alacak
(403 puan) tarafından
Hanimefendi anlatamiyorsunuz değil ailede bir kişi yüzünden neden evladımı nüfusuma alamicam ya.bu cocuk illa memur mu olack Allah aşkına ya.sizde akıl vermeyin lütfen bugün verir.yarin pisman olur suçlusu sen olursun.napalim yani. ben bu fikri verdim beni onaylayin istiyorusunz vermesin diyoruz biz desekte demskte kendi bildigini yapicak zaten.bebek 3 aylik olmus ya 3çocuğum var en küçüğü 2 aylık 10 dakika odadan çıksam aklım kalıyor o anne napsin nasil dayanicak.ver diyeceginze güçlüsün bakarsın diyin.kimse kimliksiz kalmiyor bu memlekette şükür
(3 puan) tarafından
Anladim kızlar tamam bağırmayın bana benim suçum ne :)
(887 puan) tarafından
Ne demek Param var ben ona bakimnoda bana evlat olsun o kadar parası varsa o kizcagiza yardım etsin de o kızda yavrusundan ayrılmasın .çok pişman olur ve sana çok büyük vebali olur bunun kızın aklına girme o yavru üç aydır annesine nasip bağlanmış kokusuna alışmıştır. Benim oğlum bir ay kuvezde yattı daha bnm lokumu hiç almadan evevgetirdigim gün gün boyu emzirdim gece benden ayrı beşik te uyuyamadi lokumu aldıktan sonra bunu yapan bir aylık bebek o iç aylik olmuş . Yazık edersiniz o yavruya.tekrar soyluyorum kadının aklına girme sende kendi cocgun olduğunu düşün bebeğin varmı bilmiyorum ama senin başına böyle bay gelse verebilir misin yavrumu o insanların günahına girme
+1 oy
tarafından
O kadar varlikliysa insan olsunda kadına yardım eli uzatsın  bir dairesini ona versin ne ac gözlüymus ki dünya malı doyuramamış gözünü.  O kadar  annesiz babasız yavrular varken sahip edinilmeyi  bekleyen , annesi hayatta olan birinin çocuğuna mi göz dikmiş.  Yazıklar olsun öylelerine de kadının kanına girmeye çalışanlara da!! Pes.
tarafından
Garantisi var mı malin mülkün çok komiksiniz . O zaman sahip çıkmaya devam etsin bu kadar basit. Polis olmaz öğretmen olur öğretmen olmaz çöpcü olur ama annesinin sevgisiyle yalansız şekilde büyümüş bir evlat olur. Ne acımasız insanlar var ya. Iyi geceler.
(403 puan) tarafından
Hayır bide soru soruyor insanlardan fikir istiyor bisey yazinca anlamiyorsnz galiba diyor.arkads olarak nedem ver diyosnki evladndan vazgecsin diyor direk madem teyzesi her ihtiyacını karsiliyor sorun ne ozamn.baksn teyzesi takmis kimlige ozamn bu memlektte ne katil ne suclularin cocuklri var onlar napsin.ailede bir kişi yüzünden çocuğu nüfusuna geciremiyorms.cocuk smdiden büyüdü memur olacağı kesin sanki.istiyorki evet kardes iyi akıl vermissn arkadsna bizcede versn diyelim yani
tarafından
Madem o kadar düşünüyor kuma alsın kendine kocası nikahına alsın soyadını versin   tövbe yarabbim ya kökten çözüm işte.  Arkadaş mala mülke takmis sanırsın ona verecekler:)))  birde çocuk büyüyünce sayemde bu mallara sahip oldun yarısını isterim diyormuşmusmuş:))))
(134 puan) tarafından
Kadina sahip cikiyor derken.Karsiliginde bebegini aliyor anne beni bilecek diyor.Boyle sey olur mu Allah aşkina Bir anneden daha degerli ne alinabilir
(403 puan) tarafından
Aynen valla cok şaşırtıcı ya.müge anliya dünya insanlar çıkıyor çocuğunu verdigine pisman olanlar.bide mal mülk nedir ya fakir büyüdük hatta baya yoksulluk çektik hicte pisman değilim.hicbir zaman keske cok zengin annem babam olsaydi demedm.birde böyle bir sorumlulugn altina girmek cok kötü bişey yarin öbür gün deseki senin yuzunden verdm ben çocuğumu istiyorm diye ozamn napcak.bu cocuk büyüyecek gözünün önünde evladım diyerek sarilamayacak.arkadas akıl veriyor ama cok yanlış.Rabbim kimseyi caresiz birakmsn.ama ailesi yaşıyor hayatta yani hepten kimsesz sokaklarda yasayan bi kadin degil bu yani
0 oy
(134 puan) tarafından
Soylediginiz mantikli bile olsa asla annesi kabul etmez.O ise yaramayan biyolojik baba dahi ortaligi ayaga kaldirir.O zaman kiymete biner bence hic bulasipta basinizi agritmayin
0 oy
(1,714 puan) tarafından
Bence en güzeli en azından cocugunun kimde oldugunu bilecek. Yurda verse kimblir kime verecek. Caresizlik cok kötü. Allah adamında belasını versin kadına yazık vallah. Herkes vermem etmem diyor ama kendilerini o kadının yerine koysalar o zaman hak verirler. Hadi vermedi o cocuk büyüyen kadar kendine ne düzen kurabilir nede calısabilir. Bence bagrına tas bassın versin. Cocuk Bi orada bu burada savrulmaktansa düzenli bir hayatı olur el bebek gül bebek büyür. Zaten ailede cocuga hasret
(3 puan) tarafından
Ha kurban olurum ya beni anlayan biri çıktı sonunda
(3 puan) tarafından
Anlatmak istediğim bu illa ağzımı actıracaklar bu kadin evlense kocasi sapik ciksa kiz bebektir pislik yapsa dahami iyi veya kadin gidip yanlis yola girse coxukta pesinden suruklense dahami iyi calissin diyorlar suan da nasil calissin kime emanet etsin bakiciya verse bakıcı pislik yapsa dahamı iyi meslek desen yok bakan desen yok bu kadin çalışmadan nasıl çocuğuna bakacak bırakın gözünüzü seviyim gerçekten o durumda olmadınız için öyle düşünüyorsunuz hakkı yok kimsenin evladını rezil etmeye sürüklemeye ordan oraya günah yazık gercektende
(1,714 puan) tarafından
Canım zaten calıssa alacagın asgari ücret 2300.en az bin TL bakıcı ister. Bebege mama alsa 50 TL en ucuzu Bi mama bir hafta yetmiyor. Bez desen 30 TL ayda 3 pakette bez ıslak Mendil alsa bu kadın kirada otursa ne yiyecek ne içeçek uzaktan davulun sesi hos gelir insana. Tamam evlattan ayrılmak kolay degil ama imkanlar şartlar el vermeyince ne yapacak kadın. Sahip cıkanı yok ana baba dan destek yok. Mecbur kalıyor insan bazı seylerle. Cocugun babası da ilgilenmiyor kadını mecbur bırakıyorlar bazı seylerle.hadi cocugun babası sahip cıksa kadına ayrı ev tutsa bebegin ihtiyac larını evin ihtiyaclarını karsılasa o kadın bebegin den ayrılmak ister mi. Rabbim zorda darda kalanlara yardım etsin
0 oy
(3,754 puan) tarafından
Ailede sabıkalı biri var diye kimlik çıkarmamak ne demek ya yok öyle dünya.. 

Bnm çevremdede sabıkalı insan var ama bebeği olupda kimlik çıkardılar

Ve devlet Bu sabıkalı ailenin çocuğu bunu ayırarak okutun demiyor 

Senin o arkadaşın istese Bi babadan daha iyi daha güzel bakar çocuğuna..!

El kadar bebek anneye ihtiyacı var 

Sen empati kur öyle o kadına akıl ver

Akraba bile olsa bebeğin annede kalma hakkı var hakkına girmeyin 
0 oy
tarafından
Teyzesi çok bencil bi yaratık. Insan demem ben ona. Madem iyilik yapmak istiyor kıza güzel bi hayat sunsun çocuğuyla birlikte yaşamak için. Çocuğu ayırıp kendi nüfusuna almak istemesi dünyada ona yapılacak en büyük kötülük ve kocaman bir travma. Ben deliririm çocuğu benden alcaklarda bi de beni teyze bilecek. Yok öyle bi dünya kardeşim yooooook asla da olamaz. Silerim öyle teyzeyi ben hayatımdan. Ne biçim teklif o öyle!
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Akrabası sabıkalı olan biri memurluğa girebilir. Çevremde ailesinde fetöcü çıkan ama memur olan bi ton insan var mesela. 

Yani herşey para pul değil. Evlat bu hiç verilir mi başkasına. 

Ben bi kaç saat anneanne babaanneye emanet ederken tedirgin oluyorum sürekli arıyorum.

İlerde işe başlayınca napcam diye kara kara düşünüyorum. 

Yapmayın lütfen fakir büyüsün ama annesiyle büyüsün. 

Bi de çok merak ettim sizin çocuğunuz var mı 
0 oy
(3,700 puan) tarafından
Ne olursa olsun açlıktan olsemde asla vermem 9 ay ben taşıdım karnımda 3 aya kadar ben baktım zaten şimdilik de anneye muhtaç anne sütüne muhtaç o çocuk büyünce ben karşısina cikipta senin teyzenim diyemem ben o kadına anne dedikçe dayanamam yarın öbür gün öğrenince hesap sormayacakmi anne niye yaptın diye derdi veren  Allah dermanı da verir her çocuk rizkiyla bereketiyle hayiriyla gelir
0 oy
tarafından
Ailede sabıkalı var diye neden çocuğun hayatı yansın ya ne saçma düşünce ne alaka ? Biraz bahane bulmuş kendi üstüne alası yok heralde çocuğu? Bizim hukuk sistemimiz öyle akraban hapiste yatıp çıktı diye senin eğitim hakkını elinden almaz ilk defa senden duydum böyle saçma bi şeyi de 
0 oy
tarafından

Evlat öyle birşey ki insanın ne yapacağını dahi bilmiyor

0 oy
(133 puan) tarafından
Yapmayın böyle şeyler arkadaşın çok ama çok pişman olur yazık çocuğa tamam geleceği iyi olsun istiyorsunuz ama çocuk büyüdüğünde illaki evlatlık olduğunu gerçek annesini öğrenecek ozaman i çocuk için gelecek mi kalır çocuğun dünyası yıkılır olaya biraz çocuğun manevi duygusu tarafından bakın ayrıca o nasıl teyzeki böyle birşey teklif edebiliyor kadında merhamet duygusu yok insan der ki üç beş yardım edeyim...insanlar dünyaya meylettikce gözleri kararıyor kalpleri bozuluyor.. arkadaşın sakın öyle hata yapmasin sende karışma bence çünkü çok önemli bir karar sonradan sen destek oldun akıl verdin die kötülenirsin..devletten yardım istesin Allah büyüktür evladına sahip çıksın Rabbim ummadık yerlerden kapılar açar..Allah yardımcısı olsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 298 göst.
0 oy
9 cevap 674 göst.
1 Eylül 2019 Diğer kategorisinde Gizem (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 168 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Havva4545 (993 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 384 göst.
2 Nisan 2022 Diğer kategorisinde ilayda4646 (855 puan) tarafından soruldu