0 oy
445 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,259 puan) tarafından
ama nerden basliycagimi bilmiyorum hadin temiz hatunlar tüyo verin boyle bi yatak odasi mutfa falan derken hic biaey olmuyomus gibi kaliyo perdeleri falan hep yikiycam fikirleriniz bekliyorum  :)

7 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Sabah erken kalk mesela perdeleri makinayı at pencereleri sil güzelce sonra yatak çarşaflarını değiştir çekmece içlerinin tozunu al düzenle sonra mutfağa geç dolapları silerken bi yandan yarım çaydanlık çamaşır suyu ve su kaynat kaynar duruma gelince tezgaha dök güzelce yıka tertemiz olsun çaydanlık tepsileri güzelce cifle çıkan perdeleri sırayla as kırışmasın balkon varsa güzelce yıka çıkardığın çarşafları makinaya at  geç banyoyu çamaşır suyu yada aspirinle yıka sil güzelce sonra evini iyice makinala yerleri sil sonra yarım kova köpüklü su yap mobilyaları güzelce sil hem tertemiz olur hem leke fln yapmaz sonrada kapıların fln tozunu al ama kirliyse köpüklü suyla güzelce sil tamamdır Hadi kolay gelsin :)   :D

(1,772 puan) tarafından
Siz anlattıkça sanki bende temizliği yapmış bitirmiş kadar oldum ne güzel anlattınız öyle 30 haftalık hamileyim bi yerden başlamam lazım ama sıcaktan yerimden kalkamıyorum
(13,660 puan) tarafından
O kadar çamaşır suyuyla zehirlenir kız :)
(6,975 puan) tarafından
Usenmeden o kadar guzel anlatmissin ki kalkip ayninsirada temizlik yapasim geldi :))
tarafından
Ay sağolun kızlar napim dedim heves olsun öyle kalkıp sırayla yapsın temizlik güzel bişey :)
tarafından
Yok kız dikkat etsin zehirlenmez hep kullanırım eşimde derki kendini zehirlemeye çalışıyorsun bari ben evdeyken yapma :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Her izin gününde aynısını diyorum sonuç yatan boğalardan farkım yok :)) Allah kuvvet versin 
(3,259 puan) tarafından
hahah saol  inan bende ole bi gelen gidende firdat bulamadim evi b.k götuurykr
tarafından
Çamaşır makinesi çalışıyor ama asla sermiycem uyumak daha tatlı
(3,259 puan) tarafından
hadi iyi uykukar sana
0 oy
(610 puan) tarafından
Büyük temizlik ne oluyor acaba:) zaten hergün ev silip süpürülüyo yağmur sonrası cam siliniyo mutfak yüzeyi hergün silinip dolaplar haftada 1 siliniyo perdeler de yıkanıyor 2 ayda 1 bitrk halı kaldı onuda verdin halı yıkamacıta bitti senin evin zaten pırıl pırıl yorma bacım kendini 
(3,259 puan) tarafından
canim cam pncere banyo dolap ici dısi garfroplar fikan toplucsm
(610 puan) tarafından
Onlar kolay kız yaparsın hemen  :) allah kolaylık versin
0 oy
(13,660 puan) tarafından

Yatak odasından başla önce perdeleri makinaya at çarşaflarını çıkar daha sonra camları sil sonra halıları süpür kaldır yerleri süpür toz al en son Vileda yap halıları ser yeni cardaf ser ohh mis oldu :) sonra salona geç aynı şekilde yap en sona mutfağı bırak :)

(3,259 puan) tarafından
ay tesekur ederim kuzum benim ekran aldim insallag yaoicam
0 oy
(673 puan) tarafından
Benim büyük temizlik rutininm şu sekil onecelikle halıları yıkamaya vermelisin daha sonra koltukları silmelisin bi yandan da perdeleri makineye atmalısın onlar yıkanırken koltuklarını sildigin odanın duvarlarını da silmelisin camlari silip perdeyi tak misafir odan var mı bilmiyorum varsa oraya da aynı işlem daha sonra diğer olara geçip perdeleri ar makineye dolapların içi düzgün ise mobilyalar i sil guzlece duvarları sil cami sil perdeyi tak yeri sil çık başka yatak odası varsa orası da aynı şekil daha sonra mutfak mutfağı da güzel iç dış sil beyaz eşyalarını güzelce sil arkalarını da aynı şekil de sonra duvarları sil ve cami silip perdeleri tak en sona banyo yu bırak yer kovasi falan değiştirirken illa ki kirleniyor en son banyo yu da guzlece temizle fayansları falan daha sonra bütün giderlere lavabo açıcı dök elektirikli süpürgelerin torbasını değiştir halılar gelince de ser bitti aslında daha detay var da evinin nasıl birşey olduğunu bilmediğim için birşey diyemedim bi de derin temizliğe girmeden önce dolap içlerini önceden düzenleyip çamaşır ütü işini önceden yaparsan işin daha kolay olur bi de fayans olan yerleri derz temizleyici ile fırçalayıp temizlemelisin koridorun duvarı da silinmeli ve kapılar ve de avizeler cooook işin var 
tarafından
Canım halıları bi günde nasıl yıkamaya verip sersin :) bugün yapacağı iş sormuş senin dediğin tam büyük temizlik çocukta varsa 3  4 gün sürer :)
(673 puan) tarafından
Halilar yıkanmadan büyük temizlik sayılmaz ki o zaman ben büyük temizlik yazdı diye anlattım 1 gun de yapikmaz ki büyük temizlik benim 5-6 gün sürüyor çocukla
tarafından
İşte o bugün yapacağı işler soruyor sanırım yoksa kökten temizlik dediğin gibi uzun sürer heleki çocuk varsa o yüzden onu günde bir odayı iyice temizleyip kapısını kapatıp diğerini yaparak bitirmesi daha iyi çünkü çocukla çok zor :)
(673 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum o şekilde anlattım zaten büyük temizlik de oda oda gidiyorum her oda 1 günümü alıyor çok detaycıyım perde falan deyince anlattım bende çünkü perde yi yıkıyorsam duvarı silmeden asamam herkesin temizlik stili farklı tabi allah kolaylık versin :) Bende de 2 çocuk var
tarafından
Aynen ayrı ayrı detaylı yapmak çok güzel ama günlük anlattım ben :)
0 oy
(470 puan) tarafından

Ben karma karışık asla temizlik yapamam oda oda yaparım.en dipteki odadan başlayıp dış kapıya doğru geliyrm.haliyi şupur balkona at.perdeleri makinaya at o sırada cami sil.yatagin nevresimlerini degistr toz al yeri supur, villada yap ve kapıyı sil cik:Day çok yoruldm:Dkolay gelsin cnm bu arada

(3,259 puan) tarafından
hahah saol canim benim
0 oy
tarafından

İlk tüm evi süpür sonra toz al sonra sil bir oda da sabit kalma :D

(3,259 puan) tarafından
of iste oyle yoruluyorimki

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 425 göst.
7 Kasım 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy