0 oy
321 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,451 puan) tarafından
Kızlar bana sütlaç tarifi verir misiniz iki kere yaptım ikisinde kesildi bu işi başarma gerekiyo eşimin bir sütlaç yiyemedik lafkarından kurtulmam gerekiyor :) 

5 Cevaplar

+1 oy
(6,081 puan) tarafından

Canım nefis yemek tariflerinden bak her ölçüsü tutuyor bence fırında yap da ağzı açık kalsın :D sut olsa bende yapacam da inip almaya üşeniyorum 

(1,451 puan) tarafından
Fırında yapsam hazır aldım der :) birini oradan denedim tekrar Bi bakayım kuzum teşekkürler
(6,081 puan) tarafından
Oha tabaklarını da tanımayacak yediremiyor herhalde kendine
-Reklam-
+1 oy
(139 puan) tarafından
yarim cay bardagi pirinci hasla suyla haslandiktan sonra bi litre sutu koy kaynat o da kaynadiktan sonra bi bardak seker ekle. ayri bi kasede bi yumurta sarisi iki yemek kasigi pirinc unu bi vanilya bi bardak soguk sütle ac karisima dok kivam alana kadar pisir.
(1,451 puan) tarafından
Yumurtayı ilk defa duydum :D
(139 puan) tarafından
firina atinca kizarmasinda etkili oluyo. kaselere böldukten sonra ust izgara ayarinda kizartabilirsin
+1 oy
(2,199 puan) tarafından

Bir su bardagı kadar pirinci haşla sonra 1litre soguk sütünü kat kaynamaya baslayıncada 1-1.5 kadar seker kat 5dakika daha kaynat tamamdir. Ben hep boyle yaparım en sade en guzeli anne usulu icine vanilyadır nişastadır katmam hic oyle koyu oluyo ben sutu bol severim sekerini sutunu pirincini kendine gore ayarla nefis yemek tariflerinden daha detaylı tarif alabilirsin elif atalar var onun tarifler tutuyo canım:)

(1,451 puan) tarafından
İste benim annemde nişasta falan koymazdı şimdi her tarife nişasta falan var
(2,199 puan) tarafından
Koyma bencede koyulaştıriyo sütlü dedigin eski usul oyle
+1 oy
(4,291 puan) tarafından
Fırında mı yapacaksın canım 
(1,451 puan) tarafından
Aynen kuzum öyle düşünüyorum süt bana ben süte bakıyorum hala :)
(4,291 puan) tarafından
Ben hiç fırında yapmadım ama diğer şekilde istiyorsan tarifi vereyim canım
(4,291 puan) tarafından
Fırın da aynı şekilde oluyor tarifi canım sadece kaselere koyup fıırna Atacan üstü kızaracak kuzum
0 oy
tarafından
Bende ilk kez dün yaptım fırında :)) güzel olmuştu beğendi eşimde
(1,451 puan) tarafından
Hangi tariften yaptın :)
tarafından
Yarm şu bardağı pirinci 2 su bardağı suda haşladım suyu çekince 1 litre süt ve vanilyayı 1 şu bardağı şekeri ilave ettim kaynayınca 3 yemek kaşığı buğday nişastasını yarım su bardağından biraz az suyla çözelttim döktüm içine 10 dkka tekrar kaynattım sonra ısıya dayanıklı çömleklere paylaştırdım tepsiye dizip çömleklerin yarışına gelene kadar soğuk su koyup 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirdim:) soğuduktan sonra dolaba koydum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 79 göst.
0 oy
2 cevap 80 göst.
5 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mrv37 (416 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 86 göst.
0 oy
7 cevap 135 göst.
26 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (1,999 puan) tarafından soruldu

202,266 soru

5,292,715 cevap

15,661 kullanıcı

...