0 oy
1,336 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,560 puan) tarafından
Cumartesi gunu kendi tarafimi davet etmeyi dusunuyorum. Bizim aliskanlik olmus iftara gelince sahura kadar oturuyoruz sahuru yapip dagiliyoruz yani hem iftara hem sahura davet etcem gibi bisey. Ve sahurda genelde gozleme borek flan yapiyoruz. İlk defa davet etcem ve cok kalabaligiz seneye dha kalabalik olcaz. Annem sen davet et sahura ben evden gozleme yapip getiriyim diyo ama bu sene boyle yapsam her sene benden boyle bekliycekler anneme her sene gozleme yap getir diyememki yakin da degil evlerimiz. Sorum su ki 20 kisiye sahura ne yapabilirim doyurucu olcak bisey olsun ac gitmesinler istiyorm ne yapabilirim uzun oldu kusura bakmayın

18 Cevaplar

+1 oy
(795 puan) tarafından
Maşallah kız şaştım şimdi ben 
(2,560 puan) tarafından
Beni sen düşün :)
-Reklam-
+1 oy
(1,422 puan) tarafından
Börek yapabilirsin canim at buzluga sahura pisir zaten kahvaltilik oluo daha cok sahurda borekle domates salatalik peynir fln iyi gider hem hafif olur
(2,560 puan) tarafından
Beeeen ve börek acmak :) acacak tahtam bile yok :))
(1,422 puan) tarafından
Acma canim yufka al bende acmiyorum ki :)
(2,560 puan) tarafından
Bencede öyle dha iyi olur :)
0 oy
tarafından
hamur mayalayip pisi yapabilirsin yada  borek sar at firina gozleme cok ugrastrir tek te ac icini koy alt ust cevir birde herkes 1 gozleme yemicek daha fazla yicek. pisi dha bereketli hemde doyurucu oluyor canim 
tarafından
yuvarlak yapiom ben canim mayalida kuru maya kullaniom yuvarlak aciom kandillerde dagitilan pisiler gbi
(2,560 puan) tarafından
Annem küçük küçük kesip öyle kizarttiriyodu bna ondan sordum :)
tarafından
hamur kizartmasi diyoz biz ona canim :) yada sodali pisi
(2,560 puan) tarafından
Hii ondan yapiyim o zamn ben :)
(141 puan) tarafından
Milföy de çokk kolay oluyor onu da yapabilirsiniz
0 oy
(2,172 puan) tarafından
Bu sene annen gozleme getirsin seneye Allah kerim sende kahvaltilik hazirla yumurta haşla melemen olur çorba koyabilirsin icen olursa sahur icin yeter 
(2,560 puan) tarafından
Mevlidi yeni okuttuk sayılır pideyi yeni yaptrdik:) gel sen sana yaparim ama :)
(2,172 puan) tarafından
Agzım sulandı valla kız :) mevlud olursa cagır beni cok severim oyle yerlerde pide yemeyi bol olur kalabalıkta kimse kimseye bakmaz deperim agzıma :D
(2,560 puan) tarafından
Yeni yaptik malesef gec kaldin 1 yaşına artık :)
(2,172 puan) tarafından
Olsun beklerim ben :D
(2,560 puan) tarafından
Beklemene gerek yok yaparım gel sen :)
0 oy
tarafından
Bizde yağlama derler yuvarlak yuvarlak aç tavada pişir sonra sıcak sıcak tereyağ yada margarin ile yağla üst üste diz. :)
(2,560 puan) tarafından
Pişi ve börek aklima yatti bunlari yapcam sanirim :)
tarafından
Afiyet olsun şimdiden :))
(2,560 puan) tarafından
Teşekkür ederiz gelin beraber olsun :)
(2,483 puan) tarafından
Canım yağlama dedigin ne internette ne diye baksam tarifi çıkar merak ettimde :d
tarafından
Tarifi var mı bilmiyorum ki :D ama ben anlatiyim kısaca mayalı hamurda ufak ufak bezeler alıyorsun onu yuvarlak açıyorsun kızgın tavada arkalı önlü pişiriyorsun sonra her iki yüzünü de margarin yada tereyağ ile yağlıyorsun yumuşacık oluyor ama çok ince açmamak lazım kuruyor sonra
0 oy
(6,137 puan) tarafından

Şimdi yazınca milletin de canı çekecek ama hamur yoğur mayalı yap bide patates kavurma peynir 3 nude ayrı ayrı yap soğanla karıştı birisi açsın birisi pişirsin birisi sıksın e diğerleri de yesin :Dçayla güzel gider daha ne? 

(2,560 puan) tarafından
Bende hani bana mini mini diye iğrenç bir espri yapiyim :)))) bu gidişle hamur işi yapcam sanırım oyle :)
0 oy
tarafından
Bence kıymalı pide yap veya menemen yap puaca olabilir kahvaltı da koy 

Ispanaklı kaygana da olablr 

Milyofden pide çok güzel oluyor deneyeblrsn
tarafından
Hamur işi mi olsun istiyosn kız şöyle tarif çıkarttım sana :)
(2,560 puan) tarafından
Gidişat onu gosteriyo:)
tarafından
Krep
Bazlama
Borek

Pizza
Başka ne olabilir ki kız açlıktan her şeyi saydım şuan :)
(2,560 puan) tarafından
Pişi ve hazir yufkadan börek yapmaya karar verdim :) çay kahvaltılık zeytin peynir ohh mis :)
tarafından
Aynen öyle afiyet oksn
0 oy
(2,840 puan) tarafından

Pide yaptir canim harcini sen hazirla ver firina yaptir yanina cay filan <3

(2,560 puan) tarafından
Kalabaligiz çok yaptirmam gerekiyo o da maddi yönden sıkar :)
(2,840 puan) tarafından
Tanesi 75 krs dan yapiyolar bizim burda ama sizin nekadar bilmiyomki kuzum
(2,560 puan) tarafından
Bizim herseyi firindan 4.5  dan mi 5.5 danmi ne yapiyolar canm yemek temizlik bide icle uğraşmayım :)
(2,840 puan) tarafından
Haklisin canim o da var allah yardimcin olsun kabartma tozlu pisi yap yada ekmek hamuru al firindan onunla yap hamurla ugrasma  pugpuf oluyo biz ic de koyyoz ona peynir filan guzel oluyo
(2,560 puan) tarafından
Öyle yapcam artik burdaki herkesle hemfikiriz :)
0 oy
(757 puan) tarafından

Sahurda cok yiyince daha cok acikiyo insan sizi dusundum ben de herkesin eline ekmek arasi peynir koy birer bardakda cay tamam de :D 

(2,560 puan) tarafından
Demiiii :))))
0 oy
(1,947 puan) tarafından
Bu yıl yaptın diye niçin her yıl bekliyorlar onu anlamadım?
(2,560 puan) tarafından
Hani yapabiliyo demekki diye düşünürler her sene beklerler diye düşündüm
(1,947 puan) tarafından
Valla ben böyle bekleyenlere yüzsüz derim
0 oy
(3,459 puan) tarafından

Neeeee 20 kişiyi nasıl ağırlayacaksın :O bence pişi  yapabilirsin kaygana yapabilirsin patatesli sigara böreği gibi sarıp fırında pisirebilirsin

(2,560 puan) tarafından
Dha fazlasini ağırladım 33 haftalik hamileyken 9 çeşitle :)) agirlamak sikinti değil de insan ne yapacağını şaşırıyo
(3,459 puan) tarafından
Helal olsun sana maşaallah o zaman
0 oy
(9,653 puan) tarafından
Yumurta haşlayabilirsin patates püresi yapabilirsin.. getirsin annen bisi olmaz canım her kes her an aynı durumda olmayabilir suan da yapilabiliyoken yapılsın seneye yapilmazsada ozaman düşünürsün.. genelde sahurda hafif seyl er tercih edilir makarna haşlayabilirsin yanına fırında patates kahvaltılık birde yumurta turu tamamdır bence
(2,560 puan) tarafından
Zahmet vermek istemiyorum aslinda annecim sağolsun yaparda
0 oy
tarafından
20 kişi ne Gülüm onlar doymaz bile çok kalabalık yani bir rvede o kadar yuklenilmez 
(2,560 puan) tarafından
Ben kendim kasiniyorum :) toplaninca hep beraber toplaniyoruz bende ayirmayim dedim kardesleri :)
0 oy
(631 puan) tarafından
Bende en pratigi yufka alıp ya sigara boregi yapmak ya da patatesli börek tarzi bir sey yapmak. Hem hamur tokluk saglar hem de patates yanina da kahvaltilik domates salatalık bide tatlı koyarsın bence gayet herkes de doyar 
(2,560 puan) tarafından
Bencede en iyisi hamur işi
0 oy
(2,514 puan) tarafından
Ne guzel telase yapmiorsnz bn coknheyclnmstm ve ne yapacagimi bilemem guzel olmzsa die cnm annem hep yardim eder hep susatan aeyler yapmissiniz bnce yumurta herkese 10 adet y0ad0a 20 tane haslayip maydanzlu yumurta salatası bide 2 tepsi sigara borwgi hosaf k0alirsa onu koy domates salata0lik peynir yeter recel cikar bide oh mis 
(2,560 puan) tarafından
Tamamdir aklima yazdim :)
0 oy
(515 puan) tarafından
Hazır yufkadan ıspanaklı gözleme yap canım çok hızlı pratik oluyor hem de doyuluyor yanına da yumurta hasla kahvaltılık koy ytr bnce 
(2,560 puan) tarafından
Dün annemle konuştum yok yaptirmiyo ben yapar getiririm dedi caggnimm annem bana kiyamiyo herhalde
(515 puan) tarafından
Aynen anneler kiyamaz saolsun
0 oy
(104 puan) tarafından
1 kere yaptın diye hep yapacaksın diye mecburiyeti yok canım ama bu benim düşüncem tabii istersen yemekleri fazla yap çorba VS kahvaltılıkla kalan yemekleri ver iftar ayrı sahur ayrı gerçekten çok zorlanırsın maddi manevi
(2,560 puan) tarafından
Yengem annem teyzelerim hep davet ettiginde böyle yapiyolar her sene sahura gozleme oluyo smdi bende bu sene böyle yaparsam i kervana dahil olcam bence beklerler öyle düşündüm hemde annem oruç oruç yorulmasin dedim
0 oy
(13,530 puan) tarafından
Pişi yap derim :) 
(2,560 puan) tarafından
Bu gidişle öyle olcak gibi :)
(13,530 puan) tarafından
Benim dediğim pişi mayasız olandan :)
(2,560 puan) tarafından
Tamam denerim :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 447 göst.
24 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Budak0101 (468 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 476 göst.
26 Haziran 2020 Aile kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
0 oy
3 cevap 119 göst.
2 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Serapse (141 puan) tarafından soruldu

407,235 soru

12,223,930 cevap

36,824 kullanıcı

...