0 oy
596 göst.
Diğer kategorisinde (500 puan) tarafından
Arkadaşlar 26 yasımdayım hayat sartları calışmam gerekıyor. Aslında zorunlu olmasam bile yıllardır istiyordum ama nerden baslıycagımı ne yapacağımı bilemiyordum hiç... Şuan da zorunluyum eşimden ayrılıyorum ve mutlaka kendı ayaklarım ustunde durmam gerekıyor. Hem kendim hem de oglum için, kimseye el acmamak boyun egmemek için...

Hayatım da maalesef hiç calısmadım. Üniversite okurken (acıkögretim) evlendim ve maalesef yarım kaldı. Onu tamamlıycam inşallah, okudugum bolum ilahiyattı cok ama cok calısırsam ilerde kuran kursu hocası olabilirim aslında, ama yasadıgım manevi zorluklardan dolayı sanırım bana bu meslek cok zor gelıyo cok buyuk bi vebal gibi gelıyo. Bi laf vardır yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder diye. O kadar buyuk bi vebale girmekten korkuyorum. Manevıyatım bıraz daha guclense belki cesaret ederim ama...oyle heryerde calısabılcek bi insanda degılım biraz tesetturumden kaynaklı biraz da aile yapımızdan.. .

Hasılı kelam arkadaşlar ne yapabilirim ismek kursları var ne gibi bi meslek edinebilirim oralardan. Pastacılık kursuna gidip bu yonde ilerlemek istıyorum aslında hem evimde olurum instagram uzerinden satış yaparım. Arkadaşlar var mı guzel fikirleriniz? Ve dua istıyorum dostlar belki kalbi Allaha yakın biri dua eder de Rabbim yardım eder o dua vesilesi ile...

İyi geceler dostlar.. 

14 Cevaplar

+4 oy
(5,490 puan) tarafından
Tatlım bence işkur kurslarına katıl, ilçelerde hatta köylerde bile oluyor. Biraz araştır, 6 aylık olanları oluyor mesela onlara katılabilirsiniz. Hem meslek edinebilirsin hem de gittikçe para kazanırsın
(5,490 puan) tarafından
Dikiş olabilir dediğin gibi pastacılık olabilir, elişi olabilir ki evlen yapıp iyi bi ücrete satabilirsin
(500 puan) tarafından
Canım cok sagol arastır cam işkuru. Ben ismek dusunuyordum ama kursiyerken de maaş almak guzelmiş bi bakcam bakalım cok sagol.
(5,490 puan) tarafından
Annem gitti 3 ay, ben gitrim 1 ay. İyi ilgilenen biri olursa gerçekten çok iyi meslek öğrenebilirsin
(500 puan) tarafından
Aynrn canım pastacılık falan aklımda öğrenmek mesele degıl. İnsan istedikten sonra herseyi ogrenır ama işte mesele sektörde tutunabikmek
(5,490 puan) tarafından
Canım elişi yapabiliyosan, Facebook da mesela örgü gruplarında gayet iyi fiyatlara alıcı bulabilirsin. Annem bimara ordan satış yapmıştı. Başta zorlanıyosun ama sonra elin güzelse iyi kazanç sağlarsın
-Reklam-
+2 oy
tarafından

Kız bu yaştan sonra derken bende 40 falan sandım. Sağlığın yerindeyse o yaşta elinden herşey gelir bence. Bende hiç çalışmamıştım. Evlendikten sonra ama teksilde çalışmaya başladım ve 4 yıldır orda çalışıyorum :)

(500 puan) tarafından
Çalışmak ayrı meslek edinmek ayrı işte canım ben her yerde calısamıyorum. Carsaflıyım. Ha deyince biyere giremem anca evden bi meslek olacak ya ya da kendıme ait biyer olacak. Biraz zor yani benim. Oyle durumum olmasa şimdiye kadar girerdim bile biyere.
tarafından
Çarşaflı derken sadece gözlerin mi gözüküyor? Bizim iş yerinde de var çarşaflı canım. Yüzü gözüküyor sadece. Koca fabrika yani açık kapalı ayırt etmiyorlar çok şükür.
(500 puan) tarafından
Yok yuzum acık canım. Erkekleirn oldıgu yere pek gırmıyorım canım bide babam izin vermez tekstil ya. Mecbur kalırsan elbet olur ama.
(500 puan) tarafından
Hahaha 40 sandım diyon yaa:) yeminle ruhum 90 lık nine..
+1 oy
(1,114 puan) tarafından
Ben 27 yasinda 2. Universiteme basladim guzellik uzmani oldum ayrica okulum istanbuldaydi ben baska yerde suan hamileyim bebislerim 3 yasina gelince kendime salon accam yani 33 yasimdan sonra olcak demek istiyorumki istedikten sonra hersey olur
(500 puan) tarafından
Gercekten yeterki iste ve kısmet de de varsa olur.. Cok sagol canım. Umarım bende bulurum kendıme bi yol
+1 oy
tarafından
Insallah istedigin yere ulasirsin canim ALLAH yolunu bahtini acik eylesin...
tarafından
Amin insallah kuzum Allah razi olsun sendende sevincimi paylastigin icin Allahim ne derdin varsa derman versin rabbimm..♥️♥️♥️♥️♥️♥️
tarafından
Amin kuzum sağolasın ❤ kübra mıydı adın ebru mu unutuyoruum ya :D
tarafından
Kübraydı kuzum :)
tarafından
Senin ismin edaydi.dimi :)
tarafından
Evet kuzum bundan sonra unutmıcam inşaAllah ❤❤❤
+1 oy
(7,121 puan) tarafından
Allah yardımcin olsun canım. Öyle kurslarla meslek sahibi olan bir cok kadınımız var. Sen de yapabilirsin. 
(500 puan) tarafından
İnşallllaahh canımmm
+1 oy
tarafından

İnsanlar birbirlerine muhtaçtırlar canım 

Kimseye el açmamak için çalışırsan boşa çalışmış olursun.

Herşey i Allah için yapmalı kullar. 

Yaşın daha çok genç haram olmayan ortamlarda çalışma derim ben :)

El iş öğren kız oğlan evlendiren annelere satarsın instagramda veya normal evler arasında çok alan olur.

Örgü çok iyi para ediyor şu aralar :D oğlum büyük olsa işler satarım ama şimdi olmaz benim için 

Yani helal çerçevesi içinde ancak evden yapıp satmak geliyor aklıma 

Çünkü dışarısı haram kaynıyor :ermm:

(500 puan) tarafından
Elbette haramdan kacmak gerek. Bende zaten carsaflıyım. Her işte de calısamam. Ama şu var bazı fikirler artık bana daha farklı gelmeye  başladı yıllar once bi Cemaatin fikirlerinden etkilenip universiteye gitmedim ve elime her hangi bi meslek almadım. Sonra o cemaate baglı oldugunu dusundugum bi insanla evlendim ama adam alkoluk cıktı bana yapmadığı hiç bişey kalmadı. Hatta en son beni Allah katında bosadı.2 yasımda oglum var 2 aydır ailemin yanındayım bır kere bile bana bişeye ihtiyacın var mı diye sormadı. Aileme mahcubum ellerine bakıyorum. Kocam dedıgım adam oraya buraya oglunu cok sevdıgını yazıyo ama sormuyor bile oglu nasıl...

Yıllar once niyetimi bozmuycam harama da bulaşmıycam fikri ıle kendı ayaklarım uzerimde durmayı kendi elimle ittim bi cemaatin bana empoze ettıgı fikirler dogrultusunda ve suan ne yapayım ömür boyu. Basıma gelmez dedıgım sey geldi işte...

Kendi ekmegımı elime alamadığım için bi gun ya mecbur kalıp haram dedıgım yerlerde mecburen calıscam ya da ömür boyu ezilmeyi kakılmayı utanmayı goze alıp herkesten sadaka kabul etcem.

Hiç bisey dısardan goeundugu gibi degıl maalesef Karun gibi zengin kocam var ama ne fayda. Bi erkegın iki dudagı arasına, cebine guvenip bi gun bile yaşamamayı ogrettı bana hayat artık...

Hayatın gercekleri var maalesef. Herkese insan dusmuyo. Kadın okumaz kadın calışmaz diyenler. İki gun sonra o kadın mecburen ya el acıyo ya da onun bunun temizlikçisi oluyor
tarafından
Çok çok üzüldüm canım biz bir şekilde hayata devam ederiz ama evlat olunca Akan sular duruyor ya anne annne gibi de babalık niye bu kadar kolay yada sorumluluk almıyor erkek anlamıyorum Rabbim işini kolaylaştırsn hayırla sonuçlandırsn inşallah
(500 puan) tarafından
Normal de sorumsuz bı ınsan degıl ama ben annemin evine gelince boyle yapıyo yani ayrılınca  sanrıım ekonomik olarak bunalıp geri donmem için yapıyo ama beni kovan zaten kendısı neyim kafasını yasıyo anlamış degılım. Şimdiyse zarıl zarıl aglıyo ne yaptım ben dıye.ama akıl geldi mi basa hala sanmıyroum
(2,055 puan) tarafından
Belki düzelir alkol konusunda bı yere yatırsaniz alkolü bırakırsa düzelir belki kabul etmezmi böyle birşeyi
(500 puan) tarafından
Bıraktı alkolu canım. Ama daha dolu sorunumuz vardı. Oyle işte suan hiç bişey dusunemıyorım akışına bıraktım :/
+1 oy
(5,373 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım :ermm:

(500 puan) tarafından
Sagol canım
0 oy
(23 puan) tarafından
Bende senin yaşında eşimden ayrıldım üniversite mezunuyum fabrikada asgari ücret taşeron bı ise girip çalıştım oğluma baktım.yasinda hicbisey yok fabrika işi olursa deneyimsiz alan yerler de var gerçi bu dönemde zor ama aklinda olsun sartlari özele göre daha iyi.ye.ek servis sigorta iş  saatlerin belirli 
(500 puan) tarafından
Calısamam canım oyle bi yerde biraz zor carsaflıyım ben.
(500 puan) tarafından
Bebegım emiyo şuan zor aynen canım. Hem kendimden dolayı hem babam izin vermez ve eşim ya da müstakbel eski eşim mi desem, şuan evdeyim diye cok rahat ama ben şu evden cıkınca ne hallere girecek bilmiyorum.. Onu basıma da sarmak istemıyorum suan
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Yaşın daha çok genç canım hen fazla 2 ay zorlanırsın.İşkura kaydol , büroya git görüş onlar sana yardımcı olur.Hatta işkurun kursları da var, günlük harçlığını veriyorlar kursa daimi gidersen .

İlk işe girdiğimde 23 yaşındaydım .12 yıl aynı yerde sekreterlik ım .Oğlum 2 yaşına basınca kreşe verip tekrar çalışcam .İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok 

Allah gönlüne göre versin.
(500 puan) tarafından
Bi bakcam canım ne gibi işler olur ki işkur da acaba . Amin canım
0 oy
(671 puan) tarafından
Allah yolunu açık etsin kuzu bir kapı açılır elbet ama şuan sana aktif iş lazım anladığım kadarıyla en iyisi evine yakın market gir başla netten satış çok zorlar ve zaman alacak bişey yıllarca uğraşman lazım müşteri çekmen için 
(500 puan) tarafından
O zor canım ya.  carsaflıyım ben olmasaydım da markete falan girip calısamam zor yani. Dedıgın de haklısın zaten ondan kara kara dusunuyorum . Oyle bi dusuncem olsa her yer iş kaynıyor elbet bulurdum ama her yerde calışamam işte
0 oy
tarafından
Iskura bak canm.
(500 puan) tarafından
Bi bakayım canım ona en iyisi herkes oyle yazmıl
0 oy
tarafından
Allah yardimcin olsun iskura başvurduğun zaman bir yandan da meslek edinene kadar geçici islerde çalışabilirsin. Mesela anaokullarında yemek yapabilirsin aşçılık gibi. Yahut tesettür mağazalarında satış elemanı olarak çalışabilirsin. Ben çarşaflı olarak o tür işleri yapanları gördüğüm için aklıma onlar geldi 
(500 puan) tarafından
Ay bana mı rast gelmedi hiç çarşaflı olup calısan birine rastlamadım ben. Bi yerden baslamam gerek canım aynen cok sagol
0 oy
(6,292 puan) tarafından
Canimm rabbim yar we yardimcin olsun 
(500 puan) tarafından
Amin canımm aminm
0 oy
(12,609 puan) tarafından
Önce açıköğretim ilahiyatı tamamlayıp dgs ile 4 yıla yükselt son yıl formasyon da veriyorlar sanırım. Daha sonra kpss ve öğretmenlik zor değil yapan çok arkadaşım var. Bu süreçte geçici işler bak kendine 
(500 puan) tarafından
Öğretmenlik biraz zor canım ya carsaflıyım ben. Ama yıne de yapcam kuran kursu hocalıgı için caba gostwrcem bakalım umarım olur. Diger işler garanti degıl cunku. En guzel sey memur olmak bu memlekette

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 534 göst.
13 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Esrat (9,242 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
12 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Docentpapagan (495 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 341 göst.
24 Şubat 2021 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,699 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 126 göst.
5 Temmuz 2023 Aile kategorisinde El1997 (2,004 puan) tarafından soruldu

403,903 soru

12,099,975 cevap

36,410 kullanıcı

...