0 oy
1,398 göst.
Diğer kategorisinde (499 puan) tarafından

Arkadaşlar burda cok fazla kişiyiz ve hepimiz anneyiz... Ve gelecek nesil bizim cocuklarımız olacak kızlarımız ogullarımız... Hatta belki hayat bi şekilde bizim cocuklarımızı karsı karsıya getirecek, belki arkadaş olacaklar hatta belki evlenecekler burda 100 lerce anne var... Paylaşımlarımız( bende dahil olmak üzere) hep gunluk gundelik şeyler eş sorunları, kaynana sorunları, yemek - içmek.... Tabi onlarda olsun ama kişisel gelişim ve ozellikle cocuklarımızı nasıl eğitecegımız ile ilgili şeyler de paylaşsak. Herkesin herkesten ogrenecek seyi illaki var. Kitap okumak nefsimize agır gelebilıyor bazen, ama burda inanılmaz aktif bayanlar var biri bisey paylaşsa bu konuda bılgisi olmayan bi anne faydalansa cok iyi olur. Bence ozellikle editörler bu işe el atmalı

Duzeltme=yazdıgımı silmemek adına duzeltme yapıyorum... Bence bu işi admın ustlenmeli herkes degıl de. Ya da bu işin ehli olanlar var illaki aramızda.. Bence bu konu admine gitmeli. Admın buna bi çözum bulmalı hepimiz bi anneyiz ve maalesef bir cogumuz burda vakit olduruyoruz... Elbette sohbet devam etsin yıne ama girdiğimizde de ara ara da olsa biseyler ogrenıp cıkalım. Maalesef herkes kıtap okumuyor belki imkanı yok okumuyor, belki tembellikten ama  maalesef akşama kadar burda duruldugu da bi gercek.. burda dogru tek kelime ogrense bi anne bi nesil kurtuluyor bunu unutmayın... O kadar giriyoruz buraya bari biraz bişeyler de öğrenelim çocuklarımız için...

Not=paylaşımlar pedagogların yazıları vb olmalı yoksa kimse kafasına gore bisey paylaşamaz, paylassa da zaten kabul gormez 

15 Cevaplar

+2 oy
(3,033 puan) tarafından
Ben okul öncesi öğretmeniyim bazen diyorum post açıyım arar ara 0 6 yaş etkinlikleri ile ilgili faydam olur hem hoş sohbet eşliğinde zaman geçer sonra diyorum gereksizin biri gelir saçma sapan yorum yapar canımı sıkar hiç gerek yok yoksa isterim faydam dokunsun çocuklarımızla kaliteli etkinlik aktiviteleri yapılmasını isterim
(13,240 puan) tarafından
Paylaş trakyalı;)
(1,121 puan) tarafından
Kiiizzz paylaş paylaş cok isterim ben de
(499 puan) tarafından
Ay canım cok iyi olur. Psikolojık yonden de seyler paylaşabilirsin. Mesela bi erkek annesi cocugunu şiddete meyilli olmaması için ne yapmalı. Mesela biz anneler cocugumu za  mahremiyet egitimini nasıl verebiliriz.  Eleştiren dostlar acıp okumasın. Boyle bi platform varsa ve burda 100 lerce anne varsa bilen bildiğini paylaşmalı bence. Bi annenin aklına bişey girse bile faydalıdır yani. Ben burdan hamileyken cok sey ogrendim cocugum dogdu bebek bakımı ile alakalı cok sey ogrendim. Ama en onemli cocukların iç dunyası ruhsal dunyası. Bunlar içinde az ve oz  2 kelime ogrenzse bi anne. Gelecegı yetıstıren anneler bizleriz. Kendı oglumu kızımı yetıstırmekle bitmıyo ... Ben cocugumu guzel de yetiştirsem iki gun sonra benim cocugumun karsına kotu yetıstırılmış bi cocuk cıkabilir. Burası bence bi nimet. Gelecegı yetıstıren 100 lerce  anne burda almak istemeyen zaten almaz da almak isteyenler bence ogrenmeli..
(3,033 puan) tarafından
Aynen öyle canım bende burdan çok şey öğrendim  tecrübe bazen insana yıllarca okuduklarından daha fazlasını veriyor sürekli kaynana cinsellik eş muhabbeti okuyoruz arada bir su programı indirirken asıl amacımız olan çocuklarımız icin bisey ogrensek kâr anneler le vakit geçirmek çok değerli kendilerini onemsediklerini hissetmeleri çok önemli bence ve bunu en iyi öğretmenim diyen veremez sizden başka en küçük şeyde bile mutlu oluyorlar zaten mesela pasta yaparken 2 tane bisküvi verseniz kırsa hem vakit geciriyor hem parmak kaslari gelişiyor hemde sizin gözünüzün önünde oluyor farketmeden onun icin ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz aslında
(499 puan) tarafından
Mukemmelsin hayalperestbirrealist  :) tam olarak amacım bu ve bu gibi seyleri aktarmaktı
-Reklam-
+2 oy
(33,511 puan) tarafından
Ya seni valla kutluyorum. Ama şu cümlen '' herkesin herkesten öğrenecek şeyi var'' demişsinya, malesef o kadar egolu insan dolu ki sen bir bilgi bir tavsiye versen hemen atlayıp o öyle olmaz öyle yapılmaz biz böyle yapıyoruz laflarına başlarlar. Çünkü birtek onlar biliyo onlar anne. Ben mesela anaokulu öğretmeniyim 12 yılımı verdim, eğitimle alakalı burda bşy paylaşsam emin ol ben yanlış yapıyorumdur onlar biliyordur dogrusunu, burası böyle cünkü :) ama sana çok katılıyorum ve bunu yapmaya çalışıcam burda. 
+1 oy
tarafından
Böyle bir talebiniz varsa farklı forumlara üye olun... Makale kitap gibi şeyler araştırın... Bu platformun konusu ve yapısı o değil!...
(1,714 puan) tarafından
Tesekkür ediyorum cnm. Ama öyle degil mi işine gelen okusun bu kadar tepki neyin nesi. Böyle insanların cocukları bile okulda hep sorun oluyor. Ögretmenler birsey isteği zaman birsey söyleyeceği zaman hep toplantılarda muhalefet Baska birsey degil
(4,781 puan) tarafından
Tabikide oyle valla bende sasrdm sadece o arkadas bukadar tepki verms burdan cocuk yetistirilmez falan nebilim tuhaf geldi bana bebegimle ilgili bircok seyi burda sordumda ogrendim sahsen
(499 puan) tarafından
Ruzun arkadasın ne demek istedıgını anladım ben tekrar okuyunca, yani ben şimdi kafama gore bısey yazarım her bilgi de dogru degıldır.. bi arkadaş okur ve uygular ama o yanlış bi şeydir. Kaş yapalım derken goz cıkarırız... Ama bende zaten herkes yazsın demıyorum bu görev admine ait olmalı bence... Instagramda paylaşım yapıyor bence burda da yapmalı esas aktıf yer burası....misal veriyorum mahremiyet egıtımi bi cocuga nasıl verilmeli. Bunu bilmeyen cok anneyiz, mesala çiş eğitimi , ya da bebegı memeden keserken cocuk da trawma bırakmamak için neler yapmak gerek, mesela bi cocuk da şiddet eğilimi olmaması için neler yapmak gerek. .. Kısa ve öz petagogların sozleri özet sekilde resimli bi şekilde anlatılabilir... Bu gibi seyleri merak bile etmeyen cok anne var buna eminim. Bizzat sahit oldum oglum dogacak ne kızların canını yakacak diyen bilinçsiz anneler ya da tam tersi.. Ve o anne o cocugu tam olarak kızların canını yakan biri olarak yetıstırecek. Allahın yarattığı o guzel fıtratı bozacak.. işte o kafada ki bi anne burdan tek bisey ogrense ne olabilir ki fayda yerine zarar mı olur?100 lerce anne var bi anne faydalı tek bi konu alsa ve o anne o bilgiyle yavrusunu yetıstırse gelecek nesiller kurtulur...
(7,436 puan) tarafından
Bu platformun bı konusu mu varda benim haberim yok herşey konuşulabilir sohbet bölümü sonuçta hatta adı üstünde anneler sohbet Kaynanalar aldatan kocalar gorumceler sohbet yazmiyor.burda ve diğer bebek bölümünde ben şu ilacı kullandım sende kullan denebiliyorsa bı doktora git demeye tenezzül edilmiyorsa burda kesin bilgiler yazılar kaynaklardan alıntılar da gayet paylaşılabilir ve doğruluk lari yüksek yazılar olur istemeyen görmez okumaz bilgilenmek dedikodu yapmaya devam eder
(499 puan) tarafından
E.dgnr  aynen oyle canım
+1 oy
(582 puan) tarafından
Bu sosyal platformda.3 bölüm var birincisi gebelik bölümü gebelikle alakalı sorunlar anlatılıyor ikincisi Gebelik dısı sohbet bölümü yani burası burdada insanlar gebelik dışındaki sorunlarını anlatıyor günlük sorunlar kaynana es yeme icme ve son olarak bebek bakım bölümü var ki burdada bebek ile alakası gazi maması beslenmesi uyuması anlatıyor eminim bunları sizde biliyorsunuz 

Burda olan her anne bilinçli şekilde giriyor eğer bebek gelişimi bebek eğitimi ile sorunları varsa da anlatiyor yada kendince arastiriyor çözüm buluyor bence insanların günlük sorunları deyip basite anlamayın basite aldığınız sorunlar kisinin hamileligini etkiliyor üzüyor ve oda son çare anlatıp rahatlamak adına buraya giriyor.. başka bisey okumak istese emin olun ki okur zaten.. ben yaziyinizi beğenmedim kusura bakmayin
(1,854 puan) tarafından
+++++
(499 puan) tarafından
Hay Allahımmmm ben paylaşılmasın mı yazmışım zaten bende cok paylaşırım o sorunları. Ama arada o gibi seyler de paylaşsa admin diyorum... Niye bu kadar garipsendi anlamış değilim
+1 oy
tarafından
Bende fikrini beğendim canim cok güzel olur
(499 puan) tarafından
Cok sagol canım
+1 oy
(5,448 puan) tarafından
Hislerimin tercümanı olmuşsun gerçekten...
(499 puan) tarafından
Sagol canım. Herkes anne bişey ogrenıp cıkmalıyız arada bi kelime ogrensek ne zararı olabilir ki dogru bilgiler elbette
(5,448 puan) tarafından
Bazı insanlarda ki enaniyet gurur buna müdahale ediyor aman ne gerek var diye. Ki her an her saniye ömrümüzu beynimizi faydalı bilgilerle doldurmanız gerek . Rabbim bildiklerimizle amel edenlerden etsin
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Canim cok haklisin ama gunluk hayatta okadar skinti yaşanıyor ki burda iki sohbet muhabbet keyiflendiriyor. Sureklide kissel gelisim falan bayar yaa☺ arada olursa guzel olur tabi de
(13,240 puan) tarafından
Eğlene eğlene kişisel gelişelim bebeim;)
(499 puan) tarafından
Yok canım ya arada surekli degıl. Derdini anlatan zaten anlatsın :) zaten millet buraya kafa dagıtmaya giriyo da ıkı kelime ogrensem ne zararı olur. Mesela mahremiyet egitimini belki sen bilirsin ama bilmeyen nice anneler var. Tabi paylasan kişi de kafasına gore yazmayacak. Petagog goruslerini vs yazacak. Hatta bence paylasan admin olmalı ınstagramda paylasıyo burda da her hafta bişey paylassa sıkıntı olmaz bence. Ya da editorleri gorevlendirse.
0 oy
(10,312 puan) tarafından
Bilgisi olmayanlar genelde sorup öğreniyor burda . Güzel düşünce ama zaten insanlar buraya kafa dağıtmaya geliyor burda da kafa patlatacak ise nerde bosaltcak zihnini ..
(499 puan) tarafından
Yok canım derdini yazan zaten yazsın yıne buranın amacı zaten o ama arada admin bilgilendirici seyler de yazmalı bence bos bos girip cıkmak var bi de iki kelime bisey ogrenıp cıkmak var. Hepimiz anneyiz ve ne ogrensek kar
0 oy
tarafından
Herkes kendi derdiyle sıkıntısıyla uğraşıyor kuzum kimsenin aklına gelmiyor öyle seyle r 
(499 puan) tarafından
Aynen oyle ama bence zaten admin yapmalı Instagram sayfasında paylasıyo. Burda da her hafta bı konu seçıp onunla alakalı biseyler paylasıp basa sabitleyip okunmasına vesile olabilir. Olmalı da bunca anne biri tek kelime ogrense belki bı cocugun dunyası apayrı olacak
0 oy
(1,290 puan) tarafından
Çok iyi düşünmüşsün saydığın çeşitli konu başlıkları sabit kalmalı bence yada yıldızlayarak ilgimizi çeken konu başlıklarını kendimiz takip edeceğiz. Ev dekarasyon,  yaş aralığına göre başlıklar olur yapılabilecek etkinliker örn: 0-2 yaş etkinlik 3-5 yaş etkinlik gibi, temizlik önerileri, kişisel bakım, kişisel gelişim, hobiler.. aklıma gelenler
(499 puan) tarafından
Olabilir canım. Ama o biraz zor ve tefarruatlı gibi.. İlk etapta şu olabilir admin mesela haftada  1 konu sececek misal verıyorum mahremiyet egitimi. Onunla alakalı bi paylaşım yapacak. Ve o sabit kalacak en basta onu illaki gozumuz carpacak ve okuycaz. Sonra ki hafta şiddete karsı bi paylaşım cocukların ruhsal yapısı ile ilgili, çiş egıtım ile ilgili vs vs... Instagram sayfasında paylaşıyorlar takıpçiler için en cok ekmegı burdan yıyorlar yedikleri ekmegın zekatını da vermeliler bence... Bi insan tek bişey ogrense tek bişeydir. Cocuk gelişimi ile alakalı tek bi kitap okumayan cok anne vardır buna eminim... Kendi nefsimi de katarak diyorum bende aman aman okumuyorum ama burdan bi kişi tek bişey okusa belki o onun hayatına buyuk bı katkı saglayacak.
(1,290 puan) tarafından
Evet doğru söylüyorsun admin duyyy sesimiziiii :)
0 oy
tarafından

Bencede öyle 

Çoğu herkes özelınj paylaşıyor.

Doğru bulmuyorum 

Kimseye anlatamıyorsan buraya yazacağına Rabbine anlat değilmi yanı :ermm:

(499 puan) tarafından
Yoo anlatılsın yatak odası vs degıl ama insanlar derdini anlatsın kimseye anlatamıyor ki buraya anlatıyo rahatlıyor belki... Ama arada da faydalı seyler yazılsın. Sanrıım bu daha cok editorlere ve admine dusuyor
0 oy
(13,240 puan) tarafından
Çokça haklisin balim:) kişisel gelişim bi ömür boyu devam eder. Ve bunu hayatın her alanında yapmalıyız:) belli konular verilip belli kişiler bu konuları araştırıp yazılar yazabilir :) 
(499 puan) tarafından
Kuzum nasılsın ben snaa yazdım sanıyorum yazmadım sanırım sonradan aklıma geldi. Makrome ye bakmak için sohbete geldim ama ona bak buna bak unuttum :)

Aslında şöyle olabilir, buranın Instagram sayfasını takıp edıyorum orda surekli oyle paylasımlar yapılıyor. Mesela sabitlıycek admin en basa her hafta kısa Oz bi yazı resim ya da... Cocuk gelişimi ile alakalı psıkolojık daha cok
(13,240 puan) tarafından
Evet bak balim bu güzel fikir :) şarjım biticek kuzum.. %4ve şarj aleti aşağıda..  yazamayabilirim :/ onemli degil canim bol bol konusuyoruz konusuruz da :) hic takilmam oyle seylere.. ama sevdim ben bu fikri burdan sogumamin bi nedenide vakot olduruyomusum gibu gelmesi bana bisi katmiyomus gibi gelmesi balim.. o yüzden zihni sürekli bisiler öğrenerek meşgul etmek bana iyi geliyor:)
0 oy
(415 puan) tarafından
Burada o tür başlıklar tıklanmaz bile.. sağlık ile ilgili yazsan 2-3 yorum gelir.. anca dedikodu, elti, komşu, kaynana.. bir de kocam bana şunu aldı fotoğraflı başlıklar yoğun ilgi görüyor.. haa bir de "özel bir soru" postları.. MAALESEF
(2,631 puan) tarafından
ne kadar da güzel söylemişsiniz. Ama biz destek verirsek, belki bu algıları yıkabiliriz.
(499 puan) tarafından
Almak isteyen alır almak istemeyen almaz :) posta aldıgım tepkiden anladım zaten bazı kadınların bazı şeylere ne kadar kapalı oldugunu
0 oy
(16,643 puan) tarafından

K bakma cnm o kadar şeylerle kişiler sorunla ilgileniyoruz ki kişinin paylaşımına karisamayiz şunu paylaşın vs diye yapmak isteyen olursa ona emin ol çok bilmiş diye laf ederler paylaşımda bulunmak isteyen başında biri olmasına gerek yok paylaşabilir

Ama şahsen biri dediği şey göre de kızımı eğitmem kitaplar bile bazen çocuğu anlatmaz her bireyin çocuğu farklı ha tabi eğitici bilgi verilse çok güzel olur ama bu işi saçma sapan yere getiren olur çünkü çok var öyle kendi süper 4 4 luk mus gibi gösterip insan linç leyen tartışma kavga daha çok çıkar keşke bu kadar kaynana elti sorunu olmasa ama onlar da başka yer de içini dokemiyor
tarafından
Azamelia sen haziranın kaçında doğdun:))
(16,643 puan) tarafından
5inde cnm da ne oldu şimdi anlamadım sjsjssj
(499 puan) tarafından
anım herkes aynı şeyi yazıyo herkes devam etsin  tabi derdini anlatmaya... Zaten duzeltmede yaptım bu işi admin yapsın. Instagram sayfasında bılgilendirici paylaşımları var burda da yapsın o paylaşımları. En basta sabıt kalsın... Şimdi belki admin der ki. Zaten uygulamanın İnternet erişimiz kısmında cok fazla yazı var bilgi var... Ama şu da var ki burda da cok vakit gecır en kadın var goz atarken bile bilmediği bişey ogrense bi kadınımız ne guzel olur
tarafından
Benim annem ve bebeğimde ikizler burcu da ikisi 17 dogumlu:) bebeklikligi zor olduğu kadar ilerisi kolaymı? :)
(16,643 puan) tarafından
Valla Bi halimiz Bi halimizi tutmaz genelde herkisi farklı  ben inadım biraz ama zeka uyum vs gayet iyi çok 6 hissim kuvvetli pek burç da bakmıyorum
0 oy
(2,631 puan) tarafından
Yarından itibaren basla DESTEKCINIM ♡ Katkı sağlarım yetebilecegim yere kadar.
(499 puan) tarafından
Ben yaparım canım farketmez de alınan tepkileri gorduysen cogu kişiye nedense bu mesele battı.. Bence admin paylassa daha iyi olur. Zor bişsey degıl instagram sayfası cok guzel orada paylaştıklarını burda da paylaşsın
(2,631 puan) tarafından
batana bizde batarız hiç sıkıntı değil. BOSUNA YARGIC YAZMADIK NICKE :D adminin emin ol sayfayla ilgili bir ton isi vardır. Bakmaz buna. İnstagrami başka biri yönetiyor olabilir. Yani bunun için de başka birine ihtiyac var onu da bulmak vs zor. Bence biz baslıyalım bi yerden
(5,448 puan) tarafından
Yargıça katılıyorum ben de arkanzdaym kızlar:))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 149 göst.
0 oy
4 cevap 152 göst.
26 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Alya fatma (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 246 göst.
13 Şubat 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Miniminibirkusss (339 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 584 göst.
9 Şubat 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Prensesinannesii1 (638 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,958 soru

24,625,795 cevap

364,821 kullanıcı

...