0 oy
1,574 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (166 puan) tarafından
Arkadaşlar rabb'im nasip ederse 1 eylülde atanacagim. Eşimle anlaşamıyoruz kendi ailesinin yanına gitmek istiyor ilerde... Ben ise istemiyorum eşim henüz 6 aylık evli iken güvenimi sarstı güvenim yok, 1 ay sonra görümcem başımda idi o sürede o var diye özel zaman ayirmadi, herkes kazandı sen kazanmadn diyordu, burun ameliyatı oldum onda bile kendi ücretli öğretmenlik yaptığım maaştan yaptm, Hep minnet etti düğün masrafı, herseyi ben aldım diye. Masraf olmasın diye çok şeyde almadım. Evde şiddet yok ama çok üzdü güvenim kırdı. Başkasınin pisliğini yakalamak için 2 çocuk anasi ile sevgili rolü oynamış güya... Bunları öğrenince ben ele güne muhtaç olmamak için çalıştım çok agladm şimdi ise atanirsan ortak hesaba para atalm diyo tamam dedim 2000 atarım dedim ailem şimdi zorda aileme de yardım etmek istiyorum bana 1 yıl dan başka kabul etmem diyo:(( memleketime gitmeyeceksem bu şartların yerine gelecek diyo. Ama bana da minnet ediyor :(( 5 gün önce evlilik yıl dönümünde 1 çiçek dahi almadı öylesine bugün söyleyince moralimiz bozuk, tartışma var bilmem söyle böyle dedi. Güya herseyi telafi edecem diyen kişi çiçek senin için çok mu önemli çok mu gerekli diyo.. Eşim eskisi gibi değil ona göre ise o haklı. Her şeyde kavgaliyiz diyo ama çocuk da istiyor nasıl iş ise. Şimdi ne yapayım kızlar atama olursa kavgamız büyüyecek boşanma kadar gider. Öyle biseyle karşı karşıya gelirsek ne yapmalıyım. Çok Cimri çok hesapci :(( ortak hesaba 2000 TL at seneye ailene verdiğini de ver diyo ne yapacam

39 Cevaplar

0 oy
(818 puan) tarafından
bana bak hazir cocugun yok umarim  ataman cok uzak bi yere olur ..  canisi bazen uzaklik herseyden iyi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sakın cocuk yapma derim. Cocuk olursa derdin 1 iken 2 olur. 
0 oy
(7,440 puan) tarafından
Canım adam senin paran için evlenmiş bariz belli yani sen paranı vermek zorunda değilsin heleki ortak hesaba atmak zorunda hiç değilsin o erkekse evin ihtiyaçlarını giderlerini karşılamak zorunda zaten ayrıca ailen konusunda seni bu zamana kadar onlar okutmuş büyütmüş maddi manevi destek olmuş o kim oluyor ki buna karışıyor tabi ki de ailene destek olacaksın evlendin diye bütün maaşına o cokemez.bak biz ikimizde memuruz kimse kimsenin parasına karışmaz bizde ha ortak şeyler yapılır ben kirayı veririm o bütün faturaları yatitirir ortak ortaya bı para atarız ev masrafları için sonra herkes kendi maaşını harcar biriktiriyormu yiyormu veriyormu o bana karışmaz ben ona 
(166 puan) tarafından
bende öyle düşünüyorum canm. Babam bizim için çok uğraştı, arabasını sattı :((çok üzülüyordu. Hac kurası çıkmadı o parayı da eğitime verdi özellikle o içinde kaldı. Bsbsm şimdi zor geçiniyor ana eşim 1 yil Dan başka kabul etmem diyo. Umre adagim vardı etmediği itiraz kalmadı güya 20 bin. Sanki takip etmiyorum, hac parasını söylüyor. Eşim 1 yil yardım et diğer 2000 de ver yani benden hesaba 4000 atmamı istiyor. Alıp ticaret yapmak istiyor. Bende altın alaym diyorm kızıyor. Yardım etmezsen kabul etmem madem burda Kalacam sartlarim olacak diyor. Ama sürekli yüzüme vuruyor senden dolayı böyle söyle diye. Ya 6 aylık iken güvenimi kırdı sorsanız hatalıyım deyip kapatıyor ama güvenimi kırıp ne yüzle altınlarını maaşını isterim demiyor. Üstelik altın alırsan ticaret için lazm olursa onu da alırım diyo. Bilmiyorum canm haftaya konuşacağım tercihlerde bakalım ne olacak
(7,440 puan) tarafından
Kuzum seni adam resmen para olarak görüyor başka açıklaması yok bu seni mutsuzluğa sürükleyecek de bı defa daha düşün
0 oy
tarafından
Senin paranin hesabini kocan neden yapiyorki. Karismicak bile sorgulamicak sen o okulu okurken eşinmi cekmis zorlugunu ki simdi sana hesap soruyor.
(166 puan) tarafından
Sen gel ona sor. Taviz vermez üstelik ister hala da beni suçlar burda kaldm diye. Dünden beri konuşmadi hırslı umursamaz bakıyor bana  artık yoruldum takmıyorum eğer böyle yaparsa kabul etmem. Tercih günü ne olacak bilmiyorum hayırlısı diyorm canmm
0 oy
tarafından
Kendi meslegin varmis kendi ayaklarinin üzerinde durabilyormussun vur gotune tekmeye defolub gitsin sana saygisi sevgisi olmayan adami
0 oy
(580 puan) tarafından
Sen atanmak zorunda ona para yardımı yapmak zorunda değilsin . Bende öğretmenim ve atanamadim ama eşimin böyle bı beklentisi de yok böyle bi konuyu dile getirmek bile kötü zaten paran olsa direk hepsin benim sana vermem denilmez ortak ev için kullanılır senin paran için ona hesap verme zorunluluğun yok iyi düşün karar ver çocuk için yeni evliysen bekle bı düzen otursun görücü usulü evlendim sen kocana güvenmek için zman ver şahsen ben 3. Yılımızda bebeğe karar verdim
(166 puan) tarafından
bende öyle düşünüyorum canm. Babam bizim için çok uğraştı, arabasını sattı :((çok üzülüyordu. Hac kurası çıkmadı o parayı da eğitime verdi özellikle o içinde kaldı. Bsbsm şimdi zor geçiniyor ana eşim 1 yil Dan başka kabul etmem diyo. Umre adagim vardı etmediği itiraz kalmadı güya 20 bin. Sanki takip etmiyorum, hac parasını söylüyor. Eşim 1 yil yardım et diğer 2000 de ver yani benden hesaba 4000 atmamı istiyor. Alıp ticaret yapmak istiyor. Bende altın alaym diyorm kızıyor. Yardım etmezsen kabul etmem madem burda Kalacam sartlarim olacak diyor. Ama sürekli yüzüme vuruyor senden dolayı böyle söyle diye. Ya 6 aylık iken güvenimi kırdı sorsanız hatalıyım deyip kapatıyor ama güvenimi kırıp ne yüzle altınlarını maaşını isterim demiyor. Üstelik altın alırsan ticaret için lazm olursa onu da alırım diyo. Bilmiyorum canm haftaya konuşacağım tercihlerde bakalım ne olacak
0 oy
tarafından
Benden tavsiye dikkat et cocuk mocuk yapma parada verme.
0 oy
(626 puan) tarafından
Vermek zorunda değilsin bir kere çalışmayada bilirdin bununda düşünmen lazım bir kere güvenini kırmış bir adam için çocuk yapmaya deymez bu adamı elinde mesleğin var git hayatini yasa böyle bir adama katlanma
0 oy
(13,384 puan) tarafından
Ailene dilediğin kadar yardım et onlar okuttu seni kocan değil bu aklından çıkmasın. O senin eşin seni çalışmazken almış sana zaten bakmakla yükümlü imiş hiç atanamayabilirdin de. Ortak hesaba para işine bu kadar paragöz bir adamla girme bence derim ve de çocuğa da. Çünkü hem gönül yapmayı bilmiyor hem de atanır aranmaz olmayan maaşın planını senden fazla yapıyor. Yıllarca çalışıp hevesle başlayacağın işte maaşın en azından 1 yıl senin dilediğin gibi harcanılmalı. Kıyafet al gez dilersen yatırım yap. Sonraki zamanlarda da söz hakkı ondan çok sendedir en azından ailene ne süre yardım edeceğine sen karar verirsin. Öğretmen maaşı 4.460 lira 2 kenara 1 ailene desen 1400 lira kalacak bunu da hesaba katsın eşin. Bir de onun maaşı üzerinde ne kadar söz sahibisin eğer sen de konuşabiliyorsan bunla ilgili amenna
(166 puan) tarafından
Canm 2 yıllık evliyim bir kez para istemedim Bi ara eve aydan aya 500 bırak dedim. Demediğini bırakmadı. Yok düğün masrafı yok çeyiz. Hersey dedi agladm. Eve para Birak demedim 1 gün maaşını görmedim hep kredi şu bu anca yetiyor diyo. Ana araba alıp satıyor kredi çekiyor ana atanamı öğrenince paraya hakim olmak istiyor bir diyo. 2 yılımı bana yaşatmadi ki. Babam bizim için çok uğraştı, arabasını sattı :((çok üzülüyordu. Hac kurası çıkmadı o parayı da eğitime verdi özellikle o içinde kaldı. Bsbsm şimdi zor geçiniyor ana eşim 1 yil Dan başka kabul etmem diyo. Umre adagim vardı etmediği itiraz kalmadı güya 20 bin. Sanki takip etmiyorum, hac parasını söylüyor. Eşim 1 yil yardım et diğer 2000 de ver yani benden hesaba 4000 atmamı istiyor. Alıp ticaret yapmak istiyor. Bende altın alaym diyorm kızıyor. Yardım etmezsen kabul etmem madem burda Kalacam sartlarim olacak diyor. Ama sürekli yüzüme vuruyor senden dolayı böyle söyle diye. Ya 6 aylık iken güvenimi kırdı sorsanız hatalıyım deyip kapatıyor ama güvenimi kırıp ne yüzle altınlarını maaşını isterim demiyor. Üstelik altın alırsan ticaret için lazm olursa onu da alırım diyo. Bilmiyorum canm haftaya konuşacağım tercihlerde bakalım ne olacak
(13,384 puan) tarafından
Canım sakın o topa çıkma bir de ticaret yapacak. Çok sonu olan bir durum değil gibi senin evliliğin. Ben de eşim de öğretmeniz asla para muhabbeti etmeyiz ikimiz de ailemize çalışmaya başladığımızdan bu yana destek oluyoruz ve olacağız. Sen kendini bu noktada ezdirme öyle hatalıyım ile olmuyor sen bir hata yapsan sadece hatalıyım deyip sıyrılıp çıkabilir misin?
0 oy
(6,198 puan) tarafından
Sakin ama sakin orta hesap acma.Kusura bakma o senle para icin duruyor suan ve sevgili rolune de gelirsek bos yapmasin herkes bitti onu mu bulmuslar rol yapcak
(166 puan) tarafından
sevgili rolü çok uzun Allah karşıma ses kayıtlarını çıkardı. Güya müdürü tuzağa çekecek ama sevgili gibi davranışlar olmuş canımli cicimli ve müdür bunları biliyor. Ses kaydında müdür ne yakalamış doyurdu kadın yatak odasıni eşime anlatıyordu orda güvenim herseyim gitti. Aileme yardım etmek istiyorum 1 yıldan başka olmaz diyo. Babam bizim için arabasını sattı çok emek verdi şimdi zor durumda buna rağmen istemiyor ama ben verecem düzelene kadar ama bey efendi 1 yil sonra o 2000 de alıp hesaba 4 bin atmamı istiyor ticaret yapacam diyo ilk maaş 7 bin yatacak bana İlki 2000 al geri ihtiyacı çıkar bana 3500 ver diyo. İlk maaşımla öncelik isteklerin kalsın diyo. Ortak hesaba altın fonu olarak atıp yükselmesini istiyor ayrıca ticaret yaparken altınlarıni da istesem ver diyo sana fazlası ile veririm diyo ama Boyle hesap yapan birine inanmıyorum. Öğretmene ticaret yasak diyorm kimin adına yapacaksın kardeşlerimin arkadaşlarımın adına diyo. Kısa sürede zengin etmek istiyor kendisi ile ailesine de fırsat sunmak istiyor ama aileme gelince 1 yıldan fazla olmaz diyo
(6,198 puan) tarafından
Sakin ama sakin dedigim gibi asla guvenmeyin adam sizle zaten paraniz icin evlenmis o baya belli
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Adamın gözünü para bürümüş resmen. Ne demek ya kadının maaşından istemek ortak hesaba at demek. Sen her ay 2000 atınca o da atacak mı 2000. Yoksa ne gerek var ortak hesaba. Böyle saçma şey duymadım. Resmen senden para tır tıklama derdinde. Bacım gözünü seveyim şöyle adamlardan biraz sevgi ilgi görmek için her dediklerine tamam demeyin kendinizi tüketmeyin. Böyle sonu yok çünkü. illa ki birgün yorulacaksın. Ve yaptığın fedakarlığa değmeyecek. 
(166 puan) tarafından
Canm 2 yıllık evliyim bir kez para istemedim Bi ara eve aydan aya 500 bırak dedim. Demediğini bırakmadı. Yok düğün masrafı yok çeyiz. Hersey dedi agladm. Eve para Birak demedim 1 gün maaşını görmedim hep kredi şu bu anca yetiyor diyo. Ana araba alıp satıyor kredi çekiyor ana atanamı öğrenince paraya hakim olmak istiyor bir diyo. 2 yılımı bana yaşatmadi ki. Babam bizim için çok uğraştı, arabasını sattı :((çok üzülüyordu. Hac kurası çıkmadı o parayı da eğitime verdi özellikle o içinde kaldı. Bsbsm şimdi zor geçiniyor ana eşim 1 yil Dan başka kabul etmem diyo. Umre adagim vardı etmediği itiraz kalmadı güya 20 bin. Sanki takip etmiyorum, hac parasını söylüyor. Eşim 1 yil yardım et diğer 2000 de ver yani benden hesaba 4000 atmamı istiyor. Alıp ticaret yapmak istiyor. Bende altın alaym diyorm kızıyor. Yardım etmezsen kabul etmem madem burda Kalacam sartlarim olacak diyor. Ama sürekli yüzüme vuruyor senden dolayı böyle söyle diye. Ya 6 aylık iken güvenimi kırdı sorsanız hatalıyım deyip kapatıyor ama güvenimi kırıp ne yüzle altınlarını maaşını isterim demiyor. Üstelik altın alırsan ticaret için lazm olursa onu da alırım diyo. Bilmiyorum canm haftaya konuşacağım tercihlerde bakalım ne olacak
0 oy
(502 puan) tarafından
Abartmadan söylüyorum ben olsam ataninca karsima alır konuşur şartlarımı kabul ederse devam ederim etmezse yoluma bakarım.. bebek de yok
0 oy
tarafından
Sılf para için mi evlenmiş seninle sakın çocuk falan yapma çok pişman olursun
0 oy
(771 puan) tarafından
Ortak hesabı fln geç kendi adına hesap aç orda biriktir lazım okursa ordan çekersiniz ve bence bu adamdan çocukta yapma çocuğa yazık olmasın madem iş boşanmaya fln gider ayrıca onunda iyi planları olsa biriktirdiğiniz parayla ilgili bi yıl bkenara at sonra ailene yardım edersin demezdi 
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Sakın çocuk yapma bu sorumsuzdan. Önce adam olsun akıllı olsun, karşındakinin bir kadın olduğunu ve onunla evli olduğunu, evli bir adam olarak sorumlulukları olduğunu bilsin. Konuşmayı öğrensin, insan olsun. Belki sonra düşünürsün çocuk yapmayı. Ama bu kafayla bu evlilik yürümez canım. Belli ki seni mahvedecek. Küçük hesapların adamı bu. Kendini kölesi gibi göreceksin bir müddet sonra. Ne demek ailene verdiğini sonra geri ödeyeceksin?borçmuş gibi. Maaş senin maaşın, ister ailene harcarsın, ister hepsini kendine. Dinen onun senin maaşın üzerinde söz hakkı yoktur. Haddini bilsin. İşte bu sorunlar hep Allah'ı tanımamaktan ve emirlerini yasaklarını gözetmemekten kaynaklanıyor. Çocuk istemek hakkı bile kadına verilmiş. Kadın ne zaman isterse erkek o zaman yapmak zorunda. Erkek de ben erkeğim istediğimi yaparım kafasında. Allah akıl fikir versin. Kardeşim dediğim gibi bak kocan düzeltmeden, senin istediğin gibi biri olmadan asla ama asla çocuk yapma. Çok pişman olursun sonra. Çevremde örnekleri çok. Boşanırsan o çocuğa yazık vebaldir 
(166 puan) tarafından
Aynen öyle canm çok güzel söylediniz. İnşallah olmaz yaa canm dua ediyorum. Duanızı eksik etmeyin lütfen
(1,113 puan) tarafından
Allah gönlüne göre versin, Allah eşini hidayete erdirsin. Yanlışlarının farkına varsın tez zamanda. Değilse senin hakkında ne iyi ve güzelse o olsun
(166 puan) tarafından
Allah razı olsun canm. Rabb'im herkesin gönlüne göre en güzelini en hayırlısını nasip etsin.
0 oy
(6,342 puan) tarafından
Walla cocuk ta yokmus bacim adam resmen seni kullaniyor ataninca bak basinin caresine ne hali warsa gorsun omrun tukenir bunla 
0 oy
tarafından
Paran için mi evlenmiş seninle ortak hesaba para atarsanız bile hesap ya senin adına olsun yada ikinizin ortak olsun o olmadan sen parayı çekme sen olmadan o çekemesin çocuk da düşünme bence şuan eşin düzelene kadar 
0 oy
(549 puan) tarafından
Bn bu tarz Bı muhabbeti dinledim ama erkek tarafından.. Aile dostumuzn oglu surekli esının atanması ile alakalı konusuyordu. Ama oda onunla gıdebılırdı. Cocuk calısıyor tamm ama karı parasının hesabı bna cok yalns gelir. Annesi de kızmıstı hatta sn napıcan karının isini diye 
0 oy
tarafından
Güvenmediğin insana ömrünü, evladını, paranı teslim etme. Çocuk asla düşünme. Resmen açık bi şekilde belli maaşın için evli. Ortak hesaptan alır harcar kendi ailesine yollar senin ağzını açmana bile izin vermez. Gider o parayla ailenin yanında bi ev alır seni mecbur bırakır taşınmaya 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 47 göst.
21 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mzeynepp (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 57 göst.
21 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mzeynepp (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Semanur0625 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 235 göst.