Kızlar 39+4 haftalık gebeyim bebeğim iriymis ve doktor 3800 bu pazara kadar 4 olur ve seni normal doğuma sokup riske atamam hem seni hem bebeğini dedi kaynanam tutturdu ben cuma gidicem o kadın bişey anlamadı seni normal yapsın konusucam diyo doktorla sorun yasicaz haberi yok kadın çok merakliysan normale sokarım vebalı sana dicek eşime yok ben cuma gitmem dedim annesiyle telefonda tartismis bana diyo cuma gideriz dedim ya gidicem boşu boşuna muayene parası rezil olucaz bide dedi versin parasını o o zaman anlamiyo diyo dedim ben konusursam daha kötü anlicak gitmiyoruz diceksin dedim salı zaten kadın randevu verdi doğumum normalde pazar günü bu pazar nstde sancı gozukmuyo hiç yok açılma da zaten olmaz yani catilarim agriyo dar çünkü 2 ay önce alttan muayene oldum bı acidiki bide ilişkiye girmiyoruz eşimle afederisniz daha da daralma olmuştur ben bu kadına ne diyim acaba şeyden mi korkuyo ay bu yaticak ben nasıl bakicammi diyo dedim bı hafta sen bı hafta annem bakicak bana sonra herkes evine görmek isteyen akşam gelir görür bebeği dedim bu istiyo normal olup ayağa kalkiyim herhalde ev işleri ona kalmasın gelme kardeşim anam var ablam var yani sizce napmaliyim
Canim kaynanana ne nie agirligini koyamiosun bu igurda tartisicaksanizda tartisin lutfen. Once sen iyi olmalisinki bebegib ii olsun bebegine bakabilesin. Doktorun bir bildigi mutlaka vardir hem doktorlar zaten hep normal dogumdan yana olur sezeryan demisse bu gercekten zorunlu oldugu icindir. Bunu anlat kaynanana. Simdi nirnale girsen vajinani bebegin bu kilosuyla kesmek zorunda kalicaklar bi ordan dikis yiceksin belki bebek iri die cikamicak sorun yasicak sen zorlanican neden seni hiçe sayiyolarki? Ayrica sezeryanda okadar yatmiosun emin ol. Ben 16 gun oluo sezeryan oldum hemen ogun kendi basima ayaga kalktim tutmak istediler birakmadim kendim basarmaliyim dedim. Ogunden beride hic oturmadim he evet biraz aci agri oluo ama inan bir haftada toparliosun hele yavrun bi aglamaya baslasin vallahi kendini unutup kosturuosun ona. Bence bastir agirligini ne muayene git ne de kaynanani gonder varsin kavga ciksin cahilce davranmasin sana yazik olur harcanirsin benden solemesi. saglik bu sakaya gelmez
senin ve bebegin icin saglikli olan sezeryan ise elbette sezeryan olacaksin. kaynanan onu diyo goruncen bunu dio anan bunu dio kim olirsa olsun fark etmez bacım. onemli olan saglik onun icin kaynana ne oluyomus. gidersin doktordan sezeryan gununu alirsin o tarihede hazirlanirsin anneni cagir ablani cagir gelirler heralde. kaynananda israr mi ediyor. guzelce anne bnim ve bebegimin sagligi icin sezeryan olmam gerekir sen bni ve torununu dusunmuyorsun galibaki normal diye israr ediyorsun de. bn sagligim.icin sezeryan olacagim bana bakmak istemezsende annemler gelecek zaten der gecersin
Ona ne oluyo be. Anormal midir nedir bu insanlar. Doktordan daha mı iyi bilecek. Arıza mıdır nedir. Valla cinlerim tepeme geldi :/
4 kilo da bi çocuğu normal doğurmaya çalışmak biraz dayankllk gücünü ölçmek gibi bişey herhalde kaynanı ilgilendiren bir durum yok herkez durması gerektiği yeri bilsin bu senle eşini ilgilendirir eşini bile bir yere kadar önemli olan senn fikrin yaşayacak olan sensin
Çok istiyorsa o doğursun. .
Bence başka bi doktora daha git canım normal yapabilirsin doktorlar risk almak istemiyor ondan.
Canım benim kaynanamda aynısını yaptı suni sanciyla zorla normal doğum yaptım. Benimde catim dardi sezeryan dediler kaynanam ben sana mı bakucam dedi zorla doğum yaptım 30 dikiş atildi. Sırf ev işleri ona kalmasin diye daha 40 cikmadi düşün dikislerim dusmedi ev temizledim az once
Canım takma kafana kaynanan dr daha mı iyi bilecek benimde ilkinde öyle oldu ne sancı ne açılma vardı mecburen kordonda yaşlanma var diye acil sezaryene aldılar kaynanamla beraber oturduğumuz halde kendisi o zaman istanbula gitmisti hiç gelme zahmetinde bulunmadı bide üstüne üstelik annemlle beraber doğumdan sonra onlara gittim diye laf etti onun için takma annen varsa sana yeter dediklerini hiç duyma bile sonra olan senle bebeğine olur Allah hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin kolaylıklar versin
4 klq normal ola bilir dogum.bende 37 hafta 3300 olmus.iliski olmuyor bizde
Canım bide devlete mi gitsen? Cunku bazen ultrasonda bebegin kilosu yanlis olcule biliyo. Dusun benim normal kadin dogumdaki ultrasonda bebegin kilosu 3.450 cikti doktorum bide perinatolog doktoru baksin demisti bebegin hareketleri az diye orda da 3.800 cikti doktor normal zor olur dedi ve normal dogum yaptim bebegim 3.750 dogdu :)) ama devlette baktir çatın darsa zaten normal dogum yapamazsın ama kilo konusunda hemen sezeryana evet deme canım benim fikrim bu
Ben 40 haftalıkken sezeryan oldum acilmam sancim yoktu bebeğimin kafası yukarıdaydı doktor normal yapamazsın gelmeye niyeti yok dedi sezeryan için yatisim yapıldı kaynanam yok normal olsun suni sancı verin dedi bende onu kabul etmedim cunki berbat bisey boşu boşuna o sancıyı cekcem dedim ve dinlemedim onu yine sezeryan oldum ve 3 günde ayaklanmistim
Arkadaşlar bazen bebegin pozisyonu, annenin kalça yapısı veya açılması ile ilgili durumlardan dolayı sezaryen yapmayı tercih eder doktorlar. Bu kaynanalar ablalar görümceler fazla bilmesin.. Için rahat edecekse bir doktora daha görün elbette ama sen doktorun son kararından vazgeçme. Kaynanana mi kalmış senin nasıl doğuracağına karar vermek? bir de doktorla konuşacakmış öğrenci velisi sanki :D
Merak etme annemler bakar bana bu kadar dert etme bana da karisma de bu kadar isrardan sonra bence ayip falanda olmaz nerden buluyo bu hakki neden veriyosun ona orayi da anlamadim ė
auni durum benmde basima geldi israr etmediler illede norml dogum yap die ama hep ikilemde kaldm norml istedigimden dolayi doktorumu birakip baska doktora guvenipte gidemedm 3900 dedikleri cocuk 3300 dogdu hala pismanligim var keske baska doktoroda gorunseydm en azndan icimde kalmazdi diye
Ya arkadaslar doktor neden ugrasmak istemesin? Artik belli kg nin ustundeki bebekleri sezeryana aliyolar cunku normal dogumda sikntilar oluyo nefes problemi nedenyle kuvezde kaliyolar yada omuz takilmasi v.s gibi durumlae olabiliyo. Doktor diyosa sezeryan konuyu uzatma bence herkes tutturmus normal dogum tamam tabiki guzeli saglklisi ama normal digum yapan insan annede sezeryan degilmi?? Benim oyle kaynanam olsa 5 dk katlanamam . Kusura bakma canim sana bisey dedigim yok ama nasil karisabilir elin kadini ne olura olsun. Esinde agzini acip bisey demiyomu. Hakkndq hayirlisi olsun. Cok gerildimm.
Bence doktorun dediğini yapmalısın benim yakın bi arladasım ısrrla normal doğurmak istedi doktoru izin vermedi ama kndisi özele gidip normal doğurdu bebeği ve kndisi 2 hafta yoğun bakında kaldı kesinlikle doktorun dediğimden çıkmamalısın sezeryan olunca haftalarca yatmayacaksın hareketleirine biraz fazla dikkat etceksin o kadar. Bebeğinide kendinide riske atma
Ay anlamıyorum ya kendi mi doğurcak sanki. Tabiki en sağlıklısı normal ola bilir ama risk varsa kimene yaa.
1,488,532 soru
24,331,787 cevap
345,693 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın