0 oy
524 göst.
Diğer kategorisinde (1,793 puan) tarafından
İnanın benim oğlum gibi bir çocuğun varlığına inanmıyorum.. yapma dersin inatla yapar, hayırı bilmez , yapmadan anlamaz, olması gerekeni anlatıyorum tam tersini yapıyor, değil 5 dakika saniye yerinde durmaz ve ben ikiciye hamileyim :( bebek doğunca babası yardımcı olcak eminim ama şuan hamilelikten mi ne sinirlerime hakim olamıyorum sesim yükseliyor sonra da pişman oluyorum.. ne yapsam bilmiyorum doktora gidelim diyorum babası yok oğlumun biseyi diyor hocaya mi götürsem acaba ? Bana fikir verin , yardım edin lütfen ♥️

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kaç yaşında kural koymalısın ve ısrarla uygulamalısın ödül ceza yöntemi de çok işe yarıyor 
(1,793 puan) tarafından
4 yaşına gircek Kasım'da mümkün değil kurala uyması , bu yastık burda durması gerekiyor ya söylüyorum yeri burası diye yok onun dediği yerde durcak dediği şekilde olacak . :(
tarafından
Asla taviz verme canim 4 yas küçük değil şimdi önünü alamazsan asla seni dinlemez ve ikinci bebeğin doğduğunda daha çok zorlanırsın okula başladığında daha da Zorlanırsın Sen kararlı olursan başarırsın emin ol buna ceza vereceksin o zaman sevdiği şeylerden mahrum bırakacaksın öyle böyle yola gelecek emin ol
(1,793 puan) tarafından
Anlıyorum seni ki sende beni anlamışsın dediğin şekilde yapmayı deneyeceğim inşallah işe yarar yoksa ben baş edemem gibi ikisiyle :( şimdiden korkuttu oğlum beni bebek doğunca da bu şekilde olursa biterim ben
-Reklam-
0 oy
(2,091 puan) tarafından
Yapma dedikçe inadına tatlı gelir canım mesela ona yapma değilde başka fikir sun şunu yapalım de bide onun gönlüne göre git belki değişir
(1,793 puan) tarafından
Onu da deneyim.. ya ben sabırsız oldum bebekten ağrılardan sızılardan dolayı bilmiyorum ama söylediğini de denerim cnm sağol
0 oy
(266 puan) tarafından
Ah canım çok zor allah yardimcin olsun neden öyle acaba çok mu yüz veridiniz bilmiyorum ama işin zor maşallah diyim benim oğlum var 4 yaşında 5 e girecek sozumden asla çıkmaz benimde dogumuma 3 hafta kaldı hamagi oyincakalri kaldırdım gelen giden olacak diye cocuk anne kaldır dedi ne desem yapar tabi yüz versem tepeme çıkar yüz vermiyorum biraz aslında ona yüz vermeyin her dergine evet demeyin benin eşim çok yüz veriri onu görünce miz miz girsen çünkü herşeyine evet der ama yanımda asla öyle dgl o yönden rahatım her konuda çok şükür ims seninkide akıllanır yoksa vala olan anneye oluyor yoruluyor çöküyor  
(1,793 puan) tarafından
İnan her dediğine evet demem her istediğini yapmam Babası a dan Z ye herseyine evet dedi yaptı o yüzden böyle oldu . İnat , çok hareketli , söz dinlemez, işine gelmediğini yapmaz beni çok yoruyor :( nasıl yapcam ne yapcam bilmiyorum yeminle
0 oy
tarafından
Çok simarmis  aglasada evide  yiksa istedni yapmayin 
(1,793 puan) tarafından
Öyle yapmaya çalışıyorum canm :/
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Zamanında her dediğini yaptıysanız ondan olmuştur bu saatten sonra işiniz zor ama zararın neresinden donseniz kar yarın bebek doğunca daha kötü olacak 
(1,793 puan) tarafından
Bilmiyorum ne yapacağımı kendimi çok yetersiz hissediyorum anneliği beceremedim ikinciyi yaptım birde nasıl başa çıkacam bilmiyorum :(((
(2,039 puan) tarafından
Hayır sen iyi bir annesin çocuklarına da çok güzel yetersiz sadece bazı yerlerde yanlislarimiz oluyor buda normal.Sana şöyle bir örnek vereyim eltimin 10 yıl çocuğu olmadı sonra bir kızları oldu ve ondan sanırım çocuğu çok simarttilar ne istese aldılar ne dese yaptılar çocuğun telefonu yere firlatacagini bildikleri halde eline verdiler kalk dedi kalktılar otur dedi oturdular resmen bir hükümdar gibi çocuk ne dese yaptılar şimdi nerdeyse 4 yaşında ve inanılmaz şımarık yaramaz laf söz dinlemez hicbirseyin kıymetini bilmez aşırı kıskanç ve mutsuz bir çocuk benimde iki düşük sonrası bir kızım oldu şu an 2 yaşında 5 aylıkta bebeğim var gayet güzel idare ediyorum çünkü ben daha farklı yetiştirdim çocuğumu benim.kızım hayırı da olmazı da beklemeyi de biliyor küçüktür ağlamasın diye her dediğini yapmadım sende bugünden başla bence sınırların olsun mesela telefonu istedi hayır dedin ve ağlamaya başladı bırak istediği kadar ağlasın gerekirse 1 saat ama müdahale etme sakinleşince telefonu vermeyeceğini güzel bir dille soyle bunu birkaç defa tekrarlarsan bir süre sonra onun için ısrar etmediğini göreceksin
(1,793 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ne güzel şeyler yazmışsın ♥️ dediğin gibi yapacağım inanıyorum böylesi daha iyi olucak inşallah benim sözümü dinleyecek babasıyla da konuscam bu konuyu her söylediği her istediği olmaması gerektiğini ondan da yüz bulmasın kurallar sert olmamak kaydıyla , karşılığında ödüller çok abartmamak şartıyla bu şekilde biseyler yapacağım artık . Umarım işe yarar ..
(2,039 puan) tarafından
Birden olacak şey değil tabi ama zamanla olacak babasının da destek olması lazım tabi bizde şöyle bir kural vardır kızım birşey istediğinde ikimizden biri hayır derse diğeri asla evet demeyecek yüz vermeyecek hayırsa hayırdır bu kuralı sizde uygulayın mesela söz dinlediğinde güzel bir davranışın da mutlaka takdir edin çocuğu aferin diyin her zaman sakin olun o ağlarken bile ağlama krizine girerse kesinlikle müdahale etmeyin yeter ağlama bile demeyin bir yerden sonra susup kuzu kuzu yanınıza gelecek o zaman güzel bir dille neden hayır dediğinizi anlatın şimdiki çocuklar çok akıllı aileyi yönetmeyi iyi biliyorlar ama unutmayın çocuk olan o
(1,793 puan) tarafından
İşte bizdeki sorun da bu , ben hayır derim babası evet der olay biter ben yapma derim babası bişey olmaz der olay biter oğlumda bundan güç kuvvet alıyor ve dediğini yaptırıyor bana ilk önce eşimle halletmeliyim bunu , sonra dediğin şekilde ilerlemeliyim inşallah düzelir ..
0 oy
(7,792 puan) tarafından
Yapma etme gibi olumsuz şeyler sunmak yerine bak bunu ya böyle yapalım ya da şöyle diye iki seçenek sun mesela al karşına konuş bu davranışların beni çok üzüyor diye bnmde kardeşim var 4 yaşında yaramaz ama konuşunca anlar mesela uslu durursan beraber pasta yapabiliriz falan gibi şeyler deneyin  
(1,793 puan) tarafından
Olur onu da denerim belki öylesi ise yarar :(
(7,792 puan) tarafından
Babanın da destek olması lazım banasi her şeye tamam derse sknti birinden korkması lazım çocuğun bence ya anne ya babadan
(1,793 puan) tarafından
Baba ne derse yapıyor beni dinlemiyor sonra ben uğraşıyorum diyorum anlamıyor bilmiyorum ya ne oğluma annelik yapabiliyorm yetebiliyorum ne kendime yetmezmiş gibi birde ikinci cocugu yaptım ona da yetemezsem neyaparim :(
(7,792 puan) tarafından
Hamilelik psikolojisinden dolayı öyle hissediyosun bı anne on tane çocuğu olsa onuna da yeter düşünme öyle Allah yardımcın olsun sabır versin canım
(1,793 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun ♥️
0 oy
tarafından
Erkek çocukları hep öyledir benim oğlum daha 1,5 yaşın da ama oda hiç dur durak bilmez evi tepemize geçiriyor bazen bide bazı çocuklar anneni dinlemez ya da babayı dinler ya da sen bişeyi yapma diyince babanne den ya da dededen yüz alıyorsa öyle yaparlar gün için de ilgilenmeye çalışın boya kalemi alın sulu boya yaptırın sizden hevesini alınca hırçın tavırlar sergilemez

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 319 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 323 göst.
11 Nisan 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 103 göst.
4 Nisan 2024 Aile kategorisinde Mrvgul (3,360 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 592 göst.