0 oy
577 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (9,652 puan) tarafından
Günaydın kızlar.Ben alısverıs yaptırıyorum eşime yediğimiz şeylerden alıyo gelıyo felan.o kadar da para ödüyo dolaba bakıyorum gene bişey yok.Sizler neler aldırırsınız lıstelerınız nasıl olur.Paylasır mısınız? 

10 Cevaplar

+1 oy
(2,242 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

canim burda pazar gibi bir yer var halk pazari sebze meyve ordan ben alirim iki haftalik alirim 

sogan 
patates
patlican
kabak
domates
biber
dolmalik dolmalik biber
yesil fasulye
limon
yesillik
salatalik
mantar
meyve
bazilarini buzluga temizleyip koyarim iki hafta gider
marketten de 
kahvaltilik peynir zeytin labne 
sut yogurt  salca konserve bezelye
tatli malzemeleri esim yemez ama biri gelirse diye bulunur
cekirdek olmazsa olmazimiz:)
kahve
un yag deterjan bakliyat gibi seyleri bittikce aldiririm
toplu alisveris yapariz biz bu sekilde hem verdigin paraya gore aldiklarin az gorunmez dolabini doldurur hemde surekli su eksigim var diye parca parca almak zorunda kalmazsin
(2,242 puan) tarafından
Allah razı olsun canim :) dolma biber patlican maydanoz dere otu yesil fasulye ispanak bunlari dondurucuya atarim hemen bozulcak seyleri ilk hafta yemegini yaparim mantar kabak patlican gibi sonraki hafta da dolma ispanak yedil fasulye falan yaparim oyle tuketiriz :)
(9,652 puan) tarafından
Pisirerek mı cig mı koyuyosunuz dolma bıber patlıcanı? Cunku ben pek bılmem buzluga besın koymayıda
(2,242 puan) tarafından
dolma biberin icini cikarip yikayip buzdolabi posetine koyuyorum canim patlicani da yemeklik nasil istersen dograyip domatesle biraz kavuruyorum buzdolabi posetine koyup buzluga atiyorum . yesil fasulye de ayıklayıp kırıp 5 dakika kaynatiyorum sonra soguk suya atiyorum yine buzdolabi posetinde koyuyorum . maydanoz dereotu yikayip dograyip posetle koyuyorum zahmetli gibi gorunuyo ama bu sekilde cok rahat oluyo yemek yapcagin zaman :) cokca al koy dolabina hemen cikarip pisirirsin
(9,652 puan) tarafından
Cok mantıklı kuzum denerim ben bunları cok sagol :)
(2,242 puan) tarafından
rica ederim canim kolay gelsin :)
-Reklam-
+1 oy
(1,948 puan) tarafından
Aynen o kadar da para gidiyor ama hiç bişey yok. Sanırım bu dolabımızın büyüklüğü ile alakalı 
(9,652 puan) tarafından
Galıba canım lıstende neler olur yemek yapmak ıcın
(1,948 puan) tarafından
Patlıcan kabak domates biber lahana marul salatalık yeşillikler soğan sarımsak kahvaltılık ilaç malzemeleri bunlar genellikle
(9,652 puan) tarafından
Asagı yukarı aynı seyler :)
0 oy
tarafından

Hangi alanda kıyafet mı kast ediyorsun 

(9,652 puan) tarafından
Yok kuzum mutfak alısverısı
0 oy
tarafından
Liste yok canim ne lazımsa ne eksikse onu alıyoruz 
(9,652 puan) tarafından
Anladım neler aldırırsın mesela canım ne yemrkler yaparsın soyle bı dusunsene cıddı soruyorum belkı faydalanırım
tarafından
Her zaman değişiyor aldıklarım canim ama dolabın demir başları kahvaltılık tereyağı süt yoğurt krema pasta malzemeleri bunlar hiç eksik olmaz sebze fazla yemiyor benimkiler kendime yapi yorum 2 3 gün yiyorum salata da fazla yenmez benim oğlanlar biraz fast food seviyor onlara göre biseyler yapiyorum evde bide en çok tavuk göğsü kullanırım 100 çeşit yemek yapılır  :)
0 oy
tarafından

Yiyecek demissin şimdi gördüm 

Haftalık pazar malzemeleri aldiriyorm 

Soğan

Patates

Domates

Tereyağ

Yumurta

Peynir

Sebze 

Meyve 

Onun dışında lazım olunca akşam gelirken alıyor bazen de.

Ben pazardan çok sebze aldırmıyorum sebzeyi çabuk pişirmeyince eşim sevmiyor sebzeyi hafta ici manavdan aldırıyorum.zaten çok sebze yeniyoruz.

(9,652 puan) tarafından
Anladım canım kız valla ne zor ya bu market alısverısı alıyosun dolu para gidiyo ee ıkı gun yapıyon ucuncu gun yok
tarafından
Hic bilmiyom kuzum hep eşim aliyo ben hiç çıkmıyorum desem yeri.
Ama bazen fişleri görüyorum çok pahalı diyorum. Gerçekten devir çok pahalı oldu.
(9,652 puan) tarafından
Bende cıkamıyorum bebekle canım benım esıme ne yazıyosam onu alıyo ben gıtsem a sunuda alayım yaparım derim
tarafından
Zaten yemek yapmak yemek nasıl bir kısır döngü anlamıyorum:)
Her gün her gün bıkkınlık veriyor
0 oy
(20,414 puan) tarafından

image

Aahaha Taksit taksit aklıma geleni söylüom hemde o marketrryken:) 
(2,110 puan) tarafından
Ayni ben vallahi ☺️☺️ bazen esim cikmis oluo yazinca ariyo valla daha gremem bastan diyeydin diyo☺️
(5,373 puan) tarafından
Ayy bn böyle yazsam küfreder adam hahah :D
(20,414 puan) tarafından
Ahaahaa:)
(20,414 puan) tarafından
Ahaa sakinliğini koruyor benımkı :) :)))
0 oy
tarafından
Valla ayni canim. Bi giden paraya bi de elimdekilere bakiyorum aglayasim geliyor. Esim 2500 tl aliyor kafadan bin tlsi oğlana,bin tlsi krediye gidiyor 500 tl de ev ihtiyacina kaliyor. O da anca en fazla  2 hafta pazar ihtiyacimizi karsiliyor. Geri kalan 2 hafta ay sonunu getirene kadar canimiz cikiyor. 
0 oy
tarafından
İki poşete yüzlerce lira veriyoruz dolaba koyunca hiç birşey yok ortada iki gün sonra da bitiyor anlamıyorum ki ben uyurken komşular gelip dolabımı mı yiyorlar sebze alıyoruz genelde birde kahvaltılık bakliyat bana aylarca gidiyor yenmiyor fazla ama domates bir kasa al 10 güne biter 
0 oy
(124,723 puan) tarafından
Kiz vallahi bizinde oyle pisecek bisiler aliyoz eve geliyoz bisi yok 
(9,652 puan) tarafından
Ahaha herkes mı aynı ya yoksa yenı nesıl bızmı becerıksızız ☺️
0 oy
tarafından
Köyde dururken mecbur haftalık yapıyorduk baya bişey alıyorduk haftada bir gidince yetecek kadr ama şuan sehirdeyiz liste olmuyor öyle aklımıza geldikce bir iki duzuldugu için toplu yapmıyoruz .nadir bı araya gelir büyük şeyler bı zmn mecbur tabi aklında oluyor ztn bne alacaksam.her gidişimde kabartma tozu vanilya maya bunlar asla eksik olmaz bitmeden alırım yenisi illa  baharatlarda aynı şekilde eksik olmasına gelemiyorum illa tam olacak öyle cnm 
(9,652 puan) tarafından
Anladım canım yedıgınız seylere gore alısverıs yapıyosunuz
tarafından
Evt cnm pazardan alınanlar pazardan ztn diğer temizlik mutfak bı bunlar marketten
(9,652 puan) tarafından
Evet gıdemedıgımden de olsa gerek gözüm görmediğinden tam bı alısvrrıs yapamıyoruz
tarafından
Evt erkekler gidince eksik çok oluyor o yüzden gitmeye çalışırım hep erkeklere cigu şey gereksiz geliyor ztn

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 89 göst.
13 Eylül 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 85 göst.
19 Haziran 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Neyla (418 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 125 göst.
6 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 70 göst.
19 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde NesrinL (5 puan) tarafından soruldu

407,119 soru

12,219,158 cevap

36,811 kullanıcı

...