Bende bu sabah yaptım bi arkadaşın tarifiyle canım. Büyük boy tencere için 2 buçuk su bardağı buğdayı sıcak suya koydum. 1.5 su bardağı nohut ve 1.5 su bardağı fasulyeyi de soğuk suya koydum dün geceden. Bu sabahta Yaklaşık 15 tane kuru kayısı, 10 tane kuru inciri küçük küçük doğrayıp, yıkayıp ayrı ayrı tencerelerde bi kaynama gelene kadar kaynattım. Yarım paket kuru üzümü de ayrı yıkayıp kaynattım. Bunlar kaynadıktan sonra süzgece döküp üçünü soğuk suyla yıkayıp süzdüm. Islattigim buğdayı tencereye koydum bi kaynama gelince o suyunu döktüm, tekrar yıkayıp su ekledim ocağa koydum. Fasulyeyle nohutu da ayrı ayrı tencerelere koyup kaynattım. Hepsi pişince fasulyeyle nohutu, buğdayı kaynattigim tencereye döktüm, üzerine biraz su da ekleyip kaynayınca üzümü, kayısıyı ve inciri ekledim. Yaklaşık 1.5 su bardağı da toz şeker ekledim. Küçük bi cezvede de 20 tane karanfil kaynattım onun suyunu aşurenin içine süzdüm. 2 bardakta süt ekledim. 1 paket soyulmuş bademle fındıkta ekledim ve altını kapattım. Aşuremiz hazır. Afiyet olsun ☺️☺️