0 oy
709 göst.
Diğer kategorisinde (223 puan) tarafından

Kızlar ya sizler nasıl yapıyorsunuz kahvenizi anlatsanıza hangi kahveyi kullanıyorsunuz. Eşime kahve yapınca beğenmez kahve yapmayı bilmiyorsun öğren öyle yap der :Ddedimkine bende sizlerden öğreneyim. Migros tan mehmet efendi almıştım çok içmeyiz diye almıştım ucuz bulup ahh bide guzel olsa gerçi belki güzel de ben yapmayı bilmem.

13 Cevaplar

0 oy
tarafından

Ben yapmiyom kahve makinesi yapiyir sagolsun ona sormak lazım :D

(223 puan) tarafından
Ben hiç kullanmadım kahve makinasını. E canm yine kahvesini şekerini suyunu sen belirlemiyormusun :)
tarafından
Evett ben yapiyirum ama köpük kismini o yapiyir ben soguk su 1 cay kasigi dolu sklinde kahve 2 cay kasigi seker koyuyor sekerli icuyiryz biz cok güzel kopuruyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Soğuk suya olcegiyle koy şekerini at karıştır sona ateşe köy ve hiç karışma baktın pişmeye yakın karıştır köpürür zaten
(223 puan) tarafından
Öyle yapıyorum bende canm ama :( eşim beğenmiyor
tarafından
Valla ozaman kendi yapsın bide sen iç bakalim
0 oy
(202 puan) tarafından
Eşine dicenki haaa öylemi herif birgün sen yap ben içiyim bakalim sen Biliyonmu dicen 
(223 puan) tarafından
Bende öyle diyom da canım oda bilmiyor. :)
(202 puan) tarafından
Skinti yok ozaman
0 oy
(54,507 puan) tarafından
a101 dibek kahvesi seviyorum ben esimde onu sevmiyo

kahve bayatlamasin diye içine kup seker koyuyorlarmis belki kahven bayatlamış tır
(54,507 puan) tarafından
bayatlamış tır belki de
(54,507 puan) tarafından
bide içine cikolata koy canim sutlu cikolata
(223 puan) tarafından
Vay oluyormu kız öyle.
(54,507 puan) tarafından
once kendine dend canim guzel oluyor
(223 puan) tarafından
Tamam canım yaparım saol :)
0 oy
(3,060 puan) tarafından
A101 de kahve dünyasının Türk kahvesini tavsiye ederim tadı digerlerinden güzel oluyor 
(223 puan) tarafından
Deneyecem canm saolun
0 oy
(399 puan) tarafından

Kız ne var 101 de dibek kahve var çok güzel oluyor bir fincana içerisindeki ölçü ile koyuyorum şekerini  koyup soğuk  su ile karışıyorum sonra kısık ateşe koyuyorum  karıştırıyorum pisine yakın köpüğünden alıyorum  harika oluyor çok güzel yaparım;)

image

(54,507 puan) tarafından
tukurmeden kahve mi yapılır püf noktasi orda zaten ☺️☺️☺️☺️
(223 puan) tarafından
Nece konuşuyorsunuz kızlar siz tükürük derken bi ben anlamadım herhalde :D tek anladığım kahvenin içine tükürmüyorsunuz herhalde
(399 puan) tarafından
Iyyyyyyyy   allahım koru kız aklıma gelir bak kahve içerken
(399 puan) tarafından
Kız deli miyiz o vebale girilir mı yani köpüğü çok fazla oluyor onu diyorlar  eşimin dayisi hep der yanında durucam yaparken ne katıyorsun diye ama elle kahveyle alakali yani
(54,507 puan) tarafından
haha espiri yapmis bende devam ettiddim tukurme sakin kahveye ☺️ ha esin seni kizdrirsa tükür ama ☺️☺️☺️
0 oy
(2,089 puan) tarafından
Suyunu soğuk sudan kullanmak gerekiyormus mesela
0 oy
(164,060 puan) tarafından
Bende makinaya yaptiranlardanim 
0 oy
tarafından

kremalı türk kahvesi seviyoz biz :D 

tarafından
billur marka
tarafından
cezvede veya elektrikli cezvede bol köpürür yumuşak içimlidir
0 oy
(895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bakır cezve de mümkünse kendin çektir iyi öğütülmüş bir kahve olsun. Cezveye 1 fincan için 2 çsy kaşığı koyuyorum sade yapacaksam, orta şekerli için 1 çay kaşığı şeker, şekerli için 4 çay kaşığı şeker koyup kahve ile karıştırıyorum sonra soğuk suyu ekliyorum musluk suyu olmasın içme suyu olsun karıştırıyorum iyice sonra ocağa kısık ateşte ağır ağır pişsin karıştırma köpüklendikçe köpüğü her tarafa yay cezve yüzeyine yay karıştırmadan sonra köpük kabarana kadar kabarıp taşınca hazır 
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Ben bakır cezve de yaparım. Su soğuk olacak bol köpüklü olsun diyorsan. Sonra cezveye suyu kahveyi koyup az 2-3 kez tek yöne karıştırdıktan sonra ocağa alıp altını kısıyorum iyice. Kendi kendine kopurmeye başlıyor. Köpük kabarınca kahveyi fincana dolduruyorum Afiyet olsun. 

Yalnız kahveyi ocağa koyduktan sonra bir daha karıştırmiyoruz. 
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Soğuk suya bir tatlı kaşığı kahve kaşığın ucuyla şeker koyarım bazen de koymam. Şekersiz içtiğim için. İyice karıştırır fişi takarım pişer. Kaynarken hiç karıştırma. Bimdeki kahveden alırım 
0 oy
tarafından

Mehmet efendi kullanıyorum emin önünden taze çektirip şimdi alamıyorum gerçi soguk su ile yapmak gerek ve ocaga koymadan karıştırcan ocakta çok karıştırmican kabarınca al fincana dok misis

image

(223 puan) tarafından
Bu kahve mehmet efendi mı:/
tarafından
Evet canım
(223 puan) tarafından
Kız ben yapınca rengi siyah ve köpüksüz oluyor ben dökeyim kahve mi bozuk heralde senin anlattığın gibi yapıyorum ama ne köpük olur nede rengi böyle
tarafından
Allah Allah niye acaba

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 220 göst.
11 Kasım 2025 Diğer kategorisinde karamsar (174 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 660 göst.
0 oy
16 cevap 245 göst.
18 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Oykulku (1,177 puan) tarafından soruldu
+1 oy