0 oy
797 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,398 puan) tarafından
Esi  doğu görevi için atanan var mi açıkçası eşim çalışmadı ve atansa da iyi bir yere atanabilecegini düşünmüyorum zaten köy okulları falan oluyor nasıl bir duygu ben ailemden uzak yapabilirim ama gurbet memleket nasıl olur heleki oradaki şartlar sıkıntılı tecrübeli arkadaşlarm bilgilendirebilir mı 

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Onyargiyla gidersen yapamazsın

Kalbinle gdersen kopamazsin
(1,398 puan) tarafından
Oralardan ziyade eşime güvenim yok aslında hani insanın huzuru mutluluğu olsun eşiyle ailesiyle her yer cennet olur ama ..
-Reklam-
0 oy
(3,909 puan) tarafından
Alışırsn cnm :)
(1,398 puan) tarafından
Illaki alışılır insan nelere alışmıyor ama yaşam şartı zorlayack ve komple değişecek hayliyle insan tedirgin oluyor
(3,909 puan) tarafından
Orasi oyle yapck bsey yok :)
0 oy
tarafından
Alisacaksin mecbur , inşallah iyi bir yere atanır 
(1,398 puan) tarafından
Alışılır canım alisilmaz değil ama yok seni götürmeyecem falan diyor yani iki de çocuk var
tarafından
Sakın öyle bişeye izin verme ne demek götrmem ya 2 çocukla ne yapicaksn
(1,398 puan) tarafından
Yani saçma bi düşünce kayinvalidemlerle yaşayackmism öyle şey olur mu canım
tarafından
Canım benim 1 çocuğum var eşim asker yanımda değil yaşayan biri olarak söylüyorum her şeyiyle çok çok zor birde senin iki tane  ben 3 yıldır herşeyi tek yapıyorum birde oğlum var babasından ayrı büyümesi beni çok yıpratıyor hiç dinlenmiyosn herşey sende bide kaynananla yasiycaksn evin yok mu benim eşim ev alamiycakti valla ben peşin peşin söyledim ev al.yada kiraya cikicam hem sıkıntı çekiyorum çocukla bide millete hizmet etcem  rahat olamiycam istediğimi yapamıycm eşimde ev aldi kredi ödüyoruz çok şükür keyfim yerinde çocuğumun düzeni var benimde aynı şekilde
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Önemli olan huzur canım. Zamanla alisirsin 
0 oy
(399 puan) tarafından
Dogu derken niye bu on yargı canım şuan doğuda batıda hep aynı kültür farkı   var sadece ama.yasam.sartlari.hemen  hemen aynı inşallah iyi bi yere çıkarda rahat edersin 
(1,398 puan) tarafından
On yargı için değil uzak ve yasam sarti bakimdan  dedim canım  ben yoksa başka branşlarda batıda da doğu görevi sayılacak yerler var ki
(399 puan) tarafından
Uzaklık çok zor oluyor  ama yaşam şartları iyi olan bi yere çıkar inşallah  nasibiniz neredeyse artık
(1,398 puan) tarafından
Inşaallah önemli olan hayırlısı tabiki
0 oy
tarafından
Canm dogu görevinu illaki doguda yapmiyorsun.ben ilk istanbula atandim dogu gorevi icin.susun ki birde avcilara 
(1,398 puan) tarafından
Canım şansına aslına bakarsan ama genellikle doğu ve köy okulları oluyor bu atamalarda ki çalışmadı
tarafından
Canm bransi ne ki.suan doguda doluluk orani cok fazla  o yuzden bati olma orani cok yuksek
(1,398 puan) tarafından
Sınıf öğretmeni canım
tarafından
Iyi bir puan alabilse batida guzel yerler gelebilir aslinda canm ama sen calismadi diyorsun.dogu da olsa ücra yerde olsa yanliz gitmesi dogru olmaz.bu 1 kac aylik bir surec degil.kendisi evlatlari olmadan nasil dayanmayi dusunuyo ki sasirdim
0 oy
(895 puan) tarafından
İyi düşün iyi olsun ataması olursa sevin bence 
(1,398 puan) tarafından
En çok ben sevinirm zaten bugüne kadar hep ben istedim atansin hayırlısı olsun
(895 puan) tarafından
Şu an ne iş yapıyor
(1,398 puan) tarafından
Özel okulda şimdilik
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Doğu daha güzel batıdan canım insanları daha samimi kötü insan yer her yerde var. Okullar falanda köy okulu olsa dahi artık gelişmiş. 

0 oy
(11,827 puan) tarafından
Keşke benim eşimde atansan neresi olursa olsaydı yeterki atansaydi köy il ilçe isterse dağın etegi olsaydı yeterki atansaydi şükredin bence bırakın çevreyi eşiniz cocuklariniz ve sağlam bı işiniz varsa bu size yeter ben bugün ağladım işsizlik için aaylaridr yıllardır dua ediyoruz hatim okuyoruz atansin sağlam bir işi olsun ben kaynana kayinpederle 3 kayın 2 gorumceyle yaşıyorum 2 tane çocuğum var benim hayalim eşimin bi isinjn olması bense herkesten çevreden uzaklaşmak istiyorum çok çektim 
(1,398 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun tabiki atansinlar devlet işinde olsunlar bende çok istiyrm inş atanır özel sektörde malum korona var okullar açılmıyor ne olacağı belli değil eşimden çok ben istiyrm atanmasını bu sebepten
tarafından
İnsAllah atanır cnm rabbim yüzünü güldürsun
(11,827 puan) tarafından
Amin saol cnm
0 oy
(5,826 puan) tarafından
Doğuda 5 sene görev yaptım. Bi 15 sene daha kalırdım. Gerçekten öğretmené çok değer veriyorlar.
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Önemli olan atanması.  Evlenip baba evinden çıktıysa bir kız herşeyi göze alarak çıkıyordur. Aileden uzak olmak tabi zor ama hayat insanı ordan oraya sürüklüyor. Doğunun batıdan farkı yok herşeyi hemen hemen aynı. Kültür farkı var sadece. Ön yargılı da olma ilk yıl zorlanırsın ama sonra alışırsın. Tercihleri arasında urfa yi da yazın kızz gelen bütün öğretmenler burdan çok memnun. Hatta 10 seneden fazla kalanlarda oluyor kolay kolay tayin istemiyorlar. 

Ahh keşke bende atansam da neresi olursa olsun diyorum
0 oy
(151 puan) tarafından
Artık doğu görevi diye birşey yok zorunlu hizmet bölgeleri var yeni atanan birisi de zorunlu hizmetini mutlaka yapmak zorunda bu turkiyenin batısında da olabilir doğusunda da heryerinde de. 
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Canım doğuyu bu kadar gözünde büyütme batına nasıl şartlar varsa doğuda aynı şartlar var tek sıkıntı ailenden uzaksın ben 2.5 yıldır Van Çaldıran da yaşıyorum hiçte öyle bir sıkıntı yaşamadım tek sıkıntı kışı çok soğuk kızım bile Van da doğdu hem hemen köy okulları diye düşünme ilk atamayı merkez bir okul da olabilir ilkokul öğretmeni değilse köy okulu çıkmaz zaten bide sakın kocandan ayrı kalma hele kaynananda hiç sen nereye ben oraya de 
0 oy
(111 puan) tarafından
Sınıf öğretmeninin %99 doğu olacak zaten. %1 lik ihtimalle batı olacak o da batının en ücra köyünde en kötü şartlarında. Her şeyden herkesten uzak olmak daha iyi. Kıymetin anlaşılıyor. Kafan rahat oluyor. Kimse bir şeyine karışamıyor. Lojmanlar var. Zaten artk köy lojmanlarda kalan yok. Herkes ilçede kalıyor. Çocuklarına ayıracak bol bol vaktin olur. Emin ol keşke önce atansaydı da gitseydik dersin. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 1,210 göst.
0 oy
3 cevap 304 göst.
12 Nisan 2023 Diğer kategorisinde -Minik mucizem- (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 287 göst.
12 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Ayşe sinan (887 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 515 göst.
2 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Ppapatya (1 puan) tarafından soruldu