0 oy
464 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Kizlar şu muzlu rulo pastalar varya hani pandispanyasi yagli kagit dokup pisiriorz. Ben ondan 3 kere filan 3 farkli tarif yaptim ve ucude taş gibi oldu saramadim. Bildiginiz kolay tarif varmi bu pandispanyasi için canım çok cekiyor :)

image

9 Cevaplar

0 oy
(8,080 puan) tarafından
Ilk sıcaklığı ile sar soğumasını bekleme diğer türlü saramazsın 
tarafından
İlk sicakligiyla sardim biraktim sonra gene taş gibi oldu sarilmadi bence ben baska biseyini yanlis yapiorm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çıkar çıkmaz üzerine nemli havlu sermen gerek canım 
tarafından
Püf noktasi bumu yoksa ya ben 3 kerede de çöpe atmak zorunda kaldım çünkü
tarafından
Hiç yapmadım yalan olmasin ama tariflerinde hep öyle yaziyordu
0 oy
tarafından
Canım sütle ıslatmıyo musun pandispanyayı. Bide pandispanya sadece yumurta şeker ve az bi yağla yapılıyo ben öyle yapıyorum yumuşacık oluyo sarılıyoda. hamuruna un koyuyorsan ondanda sert oluyo olabilir sütle ıslatıp dene istersen bide
tarafından
Firindan cikarir cikarmaz sütlemi islatmam lazim
tarafından
Fırından çıkarır çıkarmaz dökme hamur olur ilk sıcağı çıksın bi on dk sora çatalla yada çöp şişle delikler aç öyle ıslat sütle canım klasik boy tepsiyle yapıyorsan 1 bucuk 2 su bardağı süt yeter
0 oy
(45 puan) tarafından
Düşük ısıda az dakika pisirmelisin 140 150 derece 13 15 dakika arası
tarafından
180 de 15 dk dio tarif o sertmi olir
0 oy
tarafından
Ben  yaptım şahane oldu nefis yemek.tarifleri uygulamasında havuçlu rulo pasta yaz bak.birebir tutuyor
tarafından
Hemmmmeeen bakiyorum :)
tarafından
Kız sadece bakma kesinlikle yap havuçlu ama çok güzel oluyor ama ben kremasını başka tariften yapıyorum o da pastane kreması yazıyor nefis yemek tariflerinde araştır çıkar bütün pastalarimda o kremayı yaparım
tarafından
Tamam teşekkür ederim :)
0 oy
(4,246 puan) tarafından
Bunu yapmayi cok istiyorum ama hic yapmadim guzel tarifi olan varsa versede yapsak
tarafından
Ben bu gece yada yarin denicem bakalim guzel olur ins :)
(4,246 puan) tarafından
Yarin bide ben deneyim ben boyle seyleri elif atalarin tariflerinden yapiyorum bugune kadar hangi tarifini denediysem hepside guzel.oldu canm
tarafından
Ahahaaa sen de mi elifcisin ..bende nefis yemek tariflerini tavsiye ettim :)
(4,246 puan) tarafından
Aynen canim instagramdan birkac defa tarif istemistim ilgili birisi yolladi sagolsun
tarafından
Çok iyi uygulama gerçekten
0 oy
(13,076 puan) tarafından
Un miktarı az olmalı kek gibi çok koyma unu akacak baya yağlı kağıtla bir dar çıkınca nemli Havlu ile ört üzerini 
tarafından
Tamam teşekkür ederim cevabın için :)
0 oy
(5,334 puan) tarafından

Sana bı tarif varicem mutlaka yap daha dün yaptım pamuk gibi. Ama kek üstü kızarır kizarmaz hafif pembelesince hatta çıkar üstüne bı bez at kurumasın.

Pandispanya için :

  • 5 yumurta ( orta boy )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın su

İç Krema;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet muz
YAPILIŞI
  1. İlk önce muhallebimizi hazırlayalım. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemelerimizi iyice karıştıralım.
  2. Muhallebi kıvamına gelene dek çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Muhallebi kıvamına gelince tereyağ ve vanilyamızı da ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Muhallebimizi ılımaya bırakalım.
  5. Pandispanyamızı hazırlıyoruz.
  6. Yumurtaların beyazı ile sarısını ayıralım.
  7. Beyazına bir fiske tuz atıp krem şanti kıvamı gibi olana dek mikserle çırpıyoruz.
  8. Yumurtaların sarısı ile şekeri mikserle çırpıyoruz.
  9. İçine yarım çay bardağı sıcağa yakın suyu da katıp iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Mikseri kapatıyoruz.
  10. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip tahta kaşıkla yada spatula ile alttan üste olacak şekilde yavaş yavaş karıştırılır.
  11. İçine yumurta beyazınıda katıp dikkatlice yine alttan üste doğru karıştıralım.
  12. En büyük fırın tepsisi kullandım.
  13. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz ve düzleyelim.
  14. Önceden çok iyi ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk civarı pişiriyoruz.
  15. Fırınlar farklılık gösterebilir siz kürdan kontrolü yapın. Benim fırınım 11 dk da pişirdi.
  16. Pişen pandispanyamızı kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarıp üzerine havlu yada bez örtüyoruz.
  17. Pandispanyamız ılıyınca açıyoruz ve yağlı kağıdı dikkatlice çıkartalım.
  18. İçine soğuyan muhallebimizi eşit şekilde dağıtalım.
  19. Muzumuzu koyup dikkatlice sarıyoruz.
tarafından
Kimi tarifte su var kiminde yok acaba suyun ne etkisi oluyo kekte bu arada teşekkür ederim cevabın için :)
(5,334 puan) tarafından
Mutlaka dene bak şiddetle tavsiye ediyorum yaptım hazir sandılar şu puf puf yapıyor dene ☺️☺️
tarafından
Sitedekini denemeyip senin dediğini denicem beni etkiledin :D ins yarin benim bebis dururda yaparım
0 oy
(964 puan) tarafından
Nefis yemek tariflerinin sitesinden yap canım ordaki cok guzel oluyo veya instagram da şükran kaymak var onun tarifleride süper oluyo 
tarafından
Tamam o siteye bakicam simdi bi kac kiside o siteyi demis teşekkür ederim cevabın için :)
(964 puan) tarafından
Rica ederim canım:)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 395 göst.
12 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 141 göst.
28 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Elif23 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 83 göst.
10 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Minaasel (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 244 göst.
9 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yeni.bir.anne (1,073 puan) tarafından soruldu

408,229 soru

12,262,562 cevap

37,370 kullanıcı

Kategoriler

...