0 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (311 puan) tarafından

Hayirli geceler kardeslerim ablalarim <3 pirinc pilavini tane tane olmasi icin ne yapiyosunuz siz pilavi nasil yapiyosunuz ❣

12 Cevaplar

+2 oy
(3,237 puan) tarafından
Ben pirinci once nisastasi cikana kadar guzelce yikarim pirincide baldo pirinc kullanririm tabi sonra arpa sehrileri az biraz siviyaginda kavruklarim sonra princi atarim icine kısik ateste kavruklarim baya tabi icine 1 yemek kasigida tereyagi korum birlikte kavruklar sonra kaynamis suyu dokerim icine cok az cay kasigiyla seker koyarim ve 2 damla jadar limon sıkarim limon yoksa limon tuzu atar onu eriritirm oyle yaparim orta ateste pisirir  suyu cekesiye pisirim hemen kapagini acip sofra bezine saarim oyle bekler en az 15 dk beklerim
(311 puan) tarafından
Cok ama cok tsk ederm ❣
(549 puan) tarafından
Limon ne ise yarıyo cnm
(654 puan) tarafından
Beyazlamasi için
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bimin pirincini kullaniyorum..

Ilk once ne kadar pirinc yapacagim kadar sana yag koyarım cok az da.sivi yag.damlatirim. 

Pirinci ya yarm saat önceden yikarim yada bol bol suyla elimle yoruyormus gibi yikarim.  

Yağ eriyce sehriyesini kavurur pirincini koyarım pirinc tas gibi olana kadar kavururum yani ortalama 10 dk falan. Sonra bir iki parmak geçicek kadar göz kararı suyunu koyarim zaten ilk basta hemen hepsinj aktarmam biraz büyükte suyunu koyuyorum hemen çekiyor sonra hemen küçük gozune alip goz karariyla dedigim gibi 2 parmak falan geçicek su koyarim.  Sonra altı cok kisikta pirisirim annemden öğrendim oda amcamdan öğrenmiş eskiden pazarda pilav satardı baya kazanlarla yapardi bayada herkes cok begnirdi sagolsun oda annemin pilavını beğeniyor...

Yanii bir ustadan çıkmış gibi oluyoo.

Ben seker falan bisey atmam zaten pirincte seker var fazlasina.gerek.duymuyorum. tuz atiyorum yetiyor.

Birde bazen bakiyorum biraz cok az nemli gibi deriz ya suyu cekmis ama cok az biraz da cekmesi gerektigunde bazen kapatıyorum isisiyla kendi buharliyla cektriyorum. Arkadaşlarin saydiklari baya pratik değil.. bir pilav için 
0 oy
(453 puan) tarafından
Tane tane olmasını istiyosan piştikten sonra bekleticen ve nişaştasını alıcan
(311 puan) tarafından
Tsk ederm ❣
0 oy
tarafından

İyice kavuruyorum canm suyunuda pirincin üstüne az gelecek şekilde koyuyorum 

(311 puan) tarafından
Tsk ederm ❣
0 oy
(3,078 puan) tarafından
İyi kavurup suyuna Bi küp şeker o yoksa toz şeker Bi kaç damla da limon canım 
(311 puan) tarafından
Cok tsk ederm ❣
0 oy
(1,165 puan) tarafından
Öncelikle pirincini tanıman lazım. Her pirinç su alış miktarı farklı oluyo. Ben ölçülü yaparım her zaman. Bim deki baldoya gore olcu vereyim. Klasik bir bardak tam dolu pirinci bir kaba al iki tatlı kaşığı tuz ilave et ve kaynar su da beklet en az yarım saat. Sonra suyunu süz ve bol suyla iyice yika. Nişastası tamamen çıkması gerek suyun rengi açılacak. Tavaya sıvıyağ tereyağ karışımı ekle ve pirinci güzelce sertleşene tıkır tıkır olana kadar kavur ve 1 bardak pirince 1+ 1 bardağın dörtte biri kadar kaynar su ilave et kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar kaynasın. Sonra kapağın altına bı bez yada havlu kağıt koyarak bı 15 -20 dk demlendir
(311 puan) tarafından
Cok ama cok tesekkur ederim ❣
(1,165 puan) tarafından
Aynen dediğin gibi yaparsan tel tel miss gibi olur. Benim pilavını herkes beğenir.
0 oy
(13,517 puan) tarafından
1 su bardağı pirinci sıcak su ile islat yarım saat kadar beklet üzerine 1 çay kaşığı tuz at sonra beyaz suyu gidene kadar yıka 3 kere yıkasan yeter güzelce süzdür tencereye sıvıyağ koy sonra bı avuç şehriye koy rengi dönünceye kadar kavur arkasından pirinci koy karıştırarak kavur pirinç birbirine yapışıcak sonra açılıcak üzerine aynı bardak ile 2,5 su bardağı sıcak su ilave et tereyağı koymak istersen ilave et kapağını kapat 3-4 dakika orta ateşte pişir daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişir ocaktan alıp üzerine havlu kağıt koy kapağını kapat sonra sofra bezine sar dinlensin canım 
(8,080 puan) tarafından
1 e 2buçuk çok olmaz mı ya aklımda deli sorular  ☺ güzel oluyorsa yarın deniyim bunu
(1,165 puan) tarafından
Bence çok fazla ilk defa bu ölçüyü duyuyorum
(13,517 puan) tarafından
İçinde şehriye de olduğu için 2,5 canım şehriye koymazsan 2 bardak koy
0 oy
(3,902 puan) tarafından

Pirincleri yapmadan yarim saat önce ilik suda ve biraz da tuz atarak bekletiyorum..buarda baldo pirinc kullaniyorum ben..sonra yarim saat sonra onu guzelde yıkıyorum sulu kalmamasina ozen gosteriyorum..pirincleri tereyag ve siviyagda kavururken tuz atiyorum kirilmasin diye..biraz da limon sıkıyorum parlak olsun diye..en az 5  dk kavuruyorum pirincleri..sonra suyunu tuzunu atip kapatiyorum kapagi..pilavim baya güzel olur yani:)

0 oy
(335 puan) tarafından
Piştikten sonra pilav ocağı kapatınca tencere ve kapak arasına havlu kağıt koy canım harika oluyor tane tane 
0 oy
tarafından
Yağda öyle 1 dk falan değil 5 6 dk kavur ve ölçülü yap çokta güzel tane tane olur 

Ve ben öyle suda bekletmem hiç sadece yıkarım mesela 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı sıcak su. Ve kaynadığı anda hemen altını kıs öyle pişir 
0 oy
(325 puan) tarafından
yarim saat felan sicak suda bekletiyorum  sonra sehriye yagda kizdiriyorum daha sonra pirincleri suzup yikayip atiyorum kavuruyorum daha sonra sicak suyunu knorunu tuzunu ekleyip karistirip agzini kapatiyorum suyunu cekene kadar kisik ateste pisiriyorum canim bu arada devamli kullandigim ölcü 2 su bardagi pirimc 3 su bardagi sicak su :)
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Püf noktası güzel ve çok kavurmak bide suyunu denk olması.  Arti ben kapatinca altını pilavın üstüne havlu peçete koyar dinlendiririm bide yağ tabi .  Ben ölçü veremicem göz ve el ayarı yapmaya alıştım.  Hiç lapa olmaz kuru da olmaz 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 494 göst.
21 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Bsrst (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 277 göst.
13 Ekim 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 209 göst.
9 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Semizotu (434 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 186 göst.
3 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu

406,174 soru

12,177,698 cevap

36,666 kullanıcı

...