0 oy
2,607 göst.
Diğer kategorisinde (663 puan) tarafından
Sahiplendigimiz de daha 1bucuk aylikti ve sadece 600 gramdi ona cok emek verdim simdi kocaman 3 yasinda 7 kilo bi oglan oldu. İlk sahiplenmek istedigimde de hic istememisti zorla ikna etmistim bu 3 sene icerisinde her zaman hep sikayetci oldu kedimizden ve son zamnlarda bi surec daha da artti kedinin her hareketi batar oldu. Evet kedimiz kendini hic sevmiyor surekli isirir sadece mama istedigi zaman yanasir deri sandalyelerimiz koltuklar perdeler hep tirmik dolu ama ben yinede cok seviyorum onu. Suan tayindeyiz dondugumuzde tum esylari degistircez o yuzden yeni esylara zarar verecek evi ne kadar temizlesende asilari olsa da yinede kıl oluyor diyor. 1 yasinda oglumuz var tuyleri agzina kacacak falan diyor. Ama ben kedimi cok seviyorum. Nasil sahiplendircem ya sahiplendirdigim kisi bu huylarindan dolayi sokaga atarsa o hic sokak bilmiyor. Kendimi kotu hissediyorum siz bu durum da ne yapardiniz sahiplendirir miydiniz ?

19 Cevaplar

0 oy
tarafından
En başından esim razı değilse ısrarla almazdım çünkü böyle şeylerde iki tarafında gerçekten istemesi lazım aynı evi paylaşıyorsunuz sonuçta. Mesela benim esim kedilere bayılır on tane olsun onuna da bakar ama ben korktuğum ve huylandigim için teklif dahi edemez 
(663 puan) tarafından
Hayvanlari cok seviyorum ve o zamnlar istanbul da yasiyirduk ve esim bazi geceler calisiyordu bende korkudan hep sabahliyordum bi nefes iyi gelir diye dusunmustum
tarafından
Doğrudur canım seviyosundur ama dediğim gibi bu iki kişinin kararı olmalıydı ne desem bilemedim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben hayvanları hep kendi doğasında uzaktan sevme taraftarıyım o yüzden eşin haklı bence çocuğun gözüne tırmık felan atar Allah korusun
0 oy
tarafından
Güvenilir bir barınağa ver
0 oy
tarafından
Ben kedimi sahiplendirdim aşırı tüylü bı kediydi 7aylikti oğlum elinde kalıyordu tüyleri bide oğlumu çok kıskandı eve isemeye basladi kıskandığı dan sahiplendrdim orda 2ay iyidi sonra canavar olmus hirlamaya ısırmaya başlamış .üzüldük ama evden gidince soğuyor insan
0 oy
(1,712 puan) tarafından
eşin istemediği halde alman yalnsdı
0 oy
tarafından

Esyana zarar veren yarın çocuğuna da zarar verir ver bı bakım evine sana kim sokağa bırak diyor eşin ne dese hakli bnce;)

0 oy
(4,034 puan) tarafından
Kesinlikle sahiplendirmejk gerekiyor baştan eve alistirmatacaktiniz eşin istemiyorsa ne duye aldınız ki yazık günah. Ben sokağa atılmış ev kedileri görüyorum sürekli insanlara sirnasiyorlar evlere girmeye çalışıyorlar

Eşin de haklı çocuğun ağzına girer ben de evde hayvana karşı bı insanim olmadı kediyi barınağa verin yazık garibime ya
0 oy
tarafından
Keşke baştan eşin istemeyince almasaydin yazık o hayvana eğer ki dışarda kalmak zorunda kalırsa bir gün nasıl yaşiyacak bence yine eşini ikna et.

Ayrıca hayvanlarla büyüyen bebekler daha pozitif oluyor bunu eşine soyle
(663 puan) tarafından
İkna edemiyorum surekli bu yuzden kavga ediyoruz. Keske sahiplenmeseymisim diyirum ama is isten gecti maalesef oglum da kedimizi cok seviyir esimde bunu goruyor ama yinede istemiyor takti adam
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Canım o sana alısık sahiplendirsen de depresyona girer kısırlastırdınız mı
tarafından
Bnm kedim girmis depresyona hirlama ısırma tırmalama yapmış. Tüyünden bide oğlumun alerjisi vardı acaba ondan mı dedik oyuzden verdik delirmiş
(1,096 puan) tarafından
Delirir tabi ki. Yemek içmekten kesilir. O yuzden cok dusunmek tartmak gerekiyor alırken. Ben cok fazla köpek severim en buyuk hayalim Di evlenince eve köpek almak eşim ilk tamam dedi evlenince istemiyorum dedi ne yaparsın ki. Şimdi bir de ikinci geliyor iyiceeee uzak bir ihtimal bana
tarafından
Çocuğumun butun vücudu kabarikti verdim geçti çok üzüldüm ama çarem yoktu . annemin de kedisi vardı alamadı ..çok düşündük sonra alışmaya başlamış ama 5ay oldu
(663 puan) tarafından
Evet kisirlastirdik ama birilerinin evinde kalmaya alisik cunku tatil zamanlarinda bi cok arkadasda kaldi ama tabi zamnla bizi arar mi bilemiyorum
(1,096 puan) tarafından
Cok uzucu ya insan evladını veriyor gibi hissediyor.
0 oy
(48 puan) tarafından

Benimde kedim vardi evlenmeden önce ve esim onu en bastan istemedi 

Simdi babannemde kaliyor ( bende babaannemle kaliyodum evlenmeden önce o büyüttü beni<3

Sende annene falan versen kabul etmez mi 

Ben çünkü hayvan barinaklarina falan güvenmiyorum aileden birine ver kedileri cok seven hem  dende arada görmüş olursun 

Benim kedim beni  gördüğünde nasil sevinir

(663 puan) tarafından
Evimiz mustakil annem bahcede bakarim diyor ama sokakta yasamasini istemiyor baska da kimse kabul etmedi maalesef
(48 puan) tarafından
O zaman annen baksin bizimkide mustakil hem dışarıda durur hemde eve girerdi annen oyle izin vermez mi bide
Kışın kalabilecegi kapali bi yer vr mi kapisini hep biraz acik tutabilecek
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun valla benimde iki kedim var onları birisine verme fikri bile beni çok üzüyo 
0 oy
(1,714 puan) tarafından
Vallah kusura bakma cnm esin haklı ben olsam zaten evde balık dısında asla bir hayvana bakmam. Hayvanları cok severim ama evde her yer kıl tüğ olur DİE bakmam istemem. Kendiniz söylüyorsunuz esyalarını zarar vermiş. Esinizle kedi die tartısma tın. Bi tanıdıgımız hediye edin sizde. Evinizde zaten küçük cocugun var. Allah korusun ya bogazı a kıl giderse ne yapacaksın
0 oy
tarafından
Yorumları okudum çık şaşırdım tabiki herkesin kendi fikri ama ben eşini ikna etmen taraftarıyım bir kere uzun zaman bakmışın kötü zamanlarında senin yanında olmuş belli bir süre sorma aileden gibi oluyorlar ve bebek çocuk evde bir hayvanla büyüdüğünde çok daha duyarlı ve farklı oluyor ayrıca aşıları tam yapıldığı sürece bebeğe hiç birşey olmaz hayvandan yana Allahın izniyle merak etme 
(663 puan) tarafından
Asilari tam ben ona bebek gibi bakiyorum daha simdiye kadar musluk suyu bile icirmedim ama asla esim artik ikna olmuyor nerdeyse her gun kavga ediyoruz
0 oy
(13,312 puan) tarafından
Şimdi kedi hatta hayvanseverlerin bir sözü vardır. Eşim sevgilim kedimizi istemiyor yaşı 25 boyu 1.70 işi güzel kendisini sahiplendirmek istiyorum uygun bir bayanla diye. Kızan kızabilir lafıma ama şöyle düşün 3 yaşında çocuğun olsa onu sokağa salar mısın eşin salar mı? Çok kızıyorum böyle şeylere. 
0 oy
(109 puan) tarafından
Benim evim de 2 tane kedim var kızım 10 aylık oldu tırnaklarını 3 günde bir kesiyorum böylece içim rahat. Kızım onlarla oynamayı çok seviyor sabah uyanır uyanmaz önce baba sonra onların ismini söylüyor çağırıyor yanına bu pandemi döneminde çok iyi geldi kızıma kimseyi görmüyor ama evde masum 2 arkadaşı var. Üstelik sanılanın aksini kedi sokakta yaşayamaz sokağa adapte olamaz çünkü kedilerin tüy yapısı deri yapısı çok hassastır. Sokakta kirlenirler kediler doğaları gereği temiz hayvanlardır kendilerini günün 3 2sini yalayarak geçirirler sokakta yaşadıkları için o mikropları yutarlar tüyleri vasıtası ile ve çok uzun yaşayamazlar ağır hastalıklar geçirirler sancılı acılı ölüm yaşarlar ne yazık ki. Kışın çok üşüdükleei için de araba motorlarına girerler oralarda da feci şekilde can verirler. Yani kedinin doğası evdir. Kedinin doğası asfalt üzerinde yaşamak değildir. Herşeyi de yiyemzler mideleri hassastır. Veterinerimiz şöyle demişti kediden size bulaşabilecek ölümcül bir hastalık nadir var ama kedinize sizin bulaştırabileceğiniz çok ölümcül hastalık var bu yüzden keidniz düzenli aşı olmalı demişti. Lütfen sokağa bırakmayın. Onu evladı gibi sevebilecek Bi ailesi olsun. Konforlu Yaşam hakkı sadece insanlar için değildir. 
(663 puan) tarafından
Tabiki de sokaga birakmam birakamam onun icin bu saatten sonra yapabilecgim en iyi sey daha guzel bi yuvaya sahip olmasi. Kedimi asla sahiplendirmek istemiyorum ama artik esim iyice takti kediye nerdeyse her gun kavga ediyoruz bi kac hayvansevere sahiplendirmek istedigimi yazdim takip sartiyla umarim bi yuva bulabilirim
0 oy
(772 puan) tarafından
İlk aldığınızda bu durumu düşünmeniz gerekiyordu bi kere aldıktan sonra ewden yollamak çok acımasızca yani 1yaşındaki oğlunu başka bi aileye sahiplendirebilirmisin bence kedi de aynı o şekilde bende kedilere bayılıyorum ölüp bitiyorum bi tane alıp bakmak için ama eşim hiç yanaşmıyo astımım var diyip geçiyo bi ara 5 6 ay arkadaşın kedisine baktım iran kedisiydi çok uslu hanım hanım olmasına rağmen eşim bişi demiyodu ama belli oluyodu yani istemediği o zaman zarfında biraz ısınsaydı ikna olsaydı hemen sahiplenirdim bi tane ama ewde bi kişi razı olmayınca olmuyo ewin huzuruda kaçıyo onlarda deneme tahtası diilki alım olmassa bırakırım fln da yok yani ben olsam yine eşimi ikna etmeye bakardım
(663 puan) tarafından
İlk baslarda cok iyiydi ama kedimiz buyudukce agreseflesti ne sevdirdi kendini ne de dokundurdu veteriner her kedinin kendine has karekteri vardir dedi ama esim tabi bunu kabul edemedi iyice sogudu zamanla suan da bu durum hat safhada
0 oy
(476 puan) tarafından
Kesinlikle barınağa vermeyin gerçekten bakabilecek vazgeçmiycek bir hayvan severe verin. Keşke en başında kedinin bunlarî yapabileceğini düşünerek ve eşinizin durumunu hesaba katarak hareket etseydiniz. Şimdi size alışmış 3 yaşına gelmiş yetiskin bir kediyi başka birine vereceksiniz alısma süresi ne kadar zor olacak. Benim de kedim var ve en başında tüyünü mamasını kumunu tırmığını ve çocuğum olacağını hesaba katarak aldım ve eşimde öyle şu an 35 haftalık hamileyim kedim beni kıskanacak farkındayım ama bir sekilde düzen kurucaz kurmak zorundayız. Çünkü bir kere sahiplendik can bu olmadı vereyim atayım diyemem o da artık evin bir canı. Allah ona ömür verdikce bizimle birlikte. Çocuğumda Allah a emanet ben büyümüşüm hayvanlarla aynı evde evladımda büyür Allahın izniyle. Rabbim oğluşuma tüyü kadar ömür versin. Sizinkine da hayırlı bir yuva nasip etsin.
0 oy
tarafından
O zaman baştan hiç sahiplenmeyecektin kedi aşılı ise tüyünün hiçbir zararı yok ayrıca kediler sahip değiştirdiğinde psikolojisi çok bozuluyor 
0 oy
(7 puan) tarafından
Burda verin eşiniz haklı diyenler zerre hayvan sevgiai tatmadığı için böyle rahat konusuyor. Biz de evlendiğimizin 2.ayı kedi sahiplendik. Şuan 1 bucuk yasında. Ve o resmen benim evladım gibi. Asla hicbir sebepten vermeyi düsünmem. Bizim kedimiz çok uslu kendi halindedir asla bi yeri tırmalamaz etmez ama yaramaz olsaydı da sorun etmezdim. Evladını yaramaz diye evden gönderir mi insan? Şuan eşim kedimi istemese net eşimden boşanırım. O bana allahın emaneti. Bir kere yuvama soktuysam eğer ölene kadar yanımda olmalı. Çocuk oyuncağı değil bu. Onların da duyguları var. Burda ver diyenlere kulak asmayın eşinizi ikna etmeye çalışın lütfen. Bir yerde okumuştum şu sözü, "evcil hayvanınız hayatınızın bir bölümünde size eşlik edecek, ama onun tüm hayatı sizsiniz." 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 295 göst.
2 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde aycayurtsever78 (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 774 göst.
4 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❣2 Prenses Annesi ❤ (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 1,296 göst.
5 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Asflvr64l379 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,361 göst.
27 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sumeyyey (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,249 soru

24,398,743 cevap

349,945 kullanıcı

...