0 oy
763 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından
Allah rızası için biri yardım etsin dogdugu gündem beri yemiyor öldüm hala 8 kilo beni 3 ay emdi şimdi emmiyor biberon 3 aydır almıyor kaşıkla devam sütü veriyordum artık onuda içmiyor ek gıda da hiç denecek kadar az yiyor doktor doktor gezdim iştahsız yapacak bişey yok diyorlar öldüm artık gene aç uyudu yalvarırım yardım edin

11 Cevaplar

0 oy
(22,072 puan) tarafından
Keci boynuzu pekmezi ver sabahlari ac karnina canim iştah acar

Veyada balik yagi al ver 
(9 puan) tarafından
Kafayı yicem kurban olayım yardım edin aylarca bu uygulamayı kullandım kapatmıştım hesabı yeni açtım şimdi delirmek üzereyim balık yagı için küçük degil mi sizce
(22,072 puan) tarafından
Benim ablamin oglu da 7 bucuk aylik 3 4 doktor gezdi hepside balik yagi ver dediler şuan kullaniyo 1 aydir cocugun iştahi acildi oda bi kaşik yogurdu yedirene kadar neler cekerdi zulum gibiydi smdi rahatladi arastir bi kuzum saglik ocagina eczanaye sor icin rahatlasin oyle al kullan
(9 puan) tarafından
Allah razı olsun kesinlikle sorucam 4 aydır vitamin kullanıyoruz ama asla işe yaramadı
(22,072 puan) tarafından
Vitamin işe yaramiyo canim bosuna kullanma sen dedigimi mutlaka dene bak işe yaricak
(9 puan) tarafından
Yarın ilk işim balık yagı araştırmak
-Reklam-
0 oy
tarafından
Blw tarzı yap yesin canım. Asla zorlama yemiyorsa, kızma bagırma daha beter olur. Serbest bırak 10 aylıgız 8,5 kilo. Bizimki de cok iştahlı degil serbest bırakıyorum. Önüne koyuyorum yedigini yiyor yemedigini döküyor. Zamanla alışacaklar. 

Bizimle sofrada oturuyor bu şekilde yemekten zevk alıyor,sende öyle yap. Cok şükür başka hastalık yok, cok şükür diyorum
tarafından
Mamayı uykusunda vermeyi dene birde, suluklada verebilirsin. Ablam öyle yapıyordu.
Benim bir yigenim vardı yogurtlu pilav ve kıyma dan başka bir şey yemezdi. Şimdi 10 yaşında şurda 2 yıldır iştahı arttı. İlla yiycek. Sabır et kızmamaya calış.
(9 puan) tarafından
Sulukla da denedim bardak la da kaşıkla sa yemiyor anam görseniz anlarsınız Allah evlatlarımızı size bagışlasın inşallah çok teşekkür ederim
tarafından
Amin canım amin. İnşallah iştahı acılır.
Sadaka ver bence kızımın iştahı için sadaka de ver. Cok etkisi var sadakanın.
(9 puan) tarafından
Onuda deniycem canım sagolasın
tarafından
Sende saol canım
0 oy
(518 puan) tarafından
9 aylık olmuş artık çorba falan verebilirsin benim oğlum istahsizdi ama baharatlı falan şeyleri yapınca yiyor kofte sucuk falan gibi yani illa mama yiyecek birşey yok bakarsın sulu yemek sever, keçiboynuzu pekmezi dene bir küçük çay kaşığı
(9 puan) tarafından
Devam sütü vermem gerekiyor diye ugraşıyorum benide emmiyor çünkü devam sütünü bişeye ekleyince de kusuyor
0 oy
tarafından
Balık yağı falan denedin mi hiç benm oğlumda öyle şimdi ferrozinc kullanıyorum hem kan ilacı hemde iştah açıyor mutlaka tavsiye ederim
(9 puan) tarafından
Kan ilacı içince kusuyor balık yagı hiç vermedim ayına göre olur mu ya biberon 3 aydan fazladır almıyor beni de emmiyor aylardır ne anne sütü var ne mama zorla 2 kaşık devam sütü veriyorum inan yoruldum onada banada yazık
0 oy
(12,778 puan) tarafından
Sabırlı ol cnm cici bebe sever çocuklar muz cici bebe pekmez avakado vs karıştır ver patates kozart köy yesin bazen inan çizgi filim açar dim yesin diye  öyle yerdi zorlama kızma köy önüne biraz yedir oyunla  çizgi flimle vs 
(9 puan) tarafından
Cici bebe muz pirinç unu vs direk kusuyor görsen anlarsın öyle böyle degil kuzu
(12,778 puan) tarafından
Peki şuan mama içiyor mu emmedigine gire mama vermelisin
(9 puan) tarafından
İçmiyor işte sorun da orda biberon almıyor 3 aydır kaşıkla veriyordum 1 aydır onuda almıyor bişeylere katıyorum bazen yiyor bazen kusuyor
(12,778 puan) tarafından
Yemek neyse de mama içse bari :/
(9 puan) tarafından
İşte gelde deli olma
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Burda ve bebek bakımında bi kaç kişiye dedim canım devlete mi götürüyorsun devlete gidiyosan şu virüs döneminde hiç ilgilenmiyolar  gecistiriyolar maddi imkanın varsa özele götür derim benim kizimda 14 aylık 8 kilo özele götüreli  1 aya gelecek nutrugen balık yağı ve nutrigen üzüm ekstresi verdi vitamin olarak ayrıca çocuk devam sütü olarakta tabi 1 yaş üstü o mis çocuk devam sütü dost çocuk devam sütü pınar çocuk devam sütü vs onları aldım benim kizimda hiç yemez içmezdi çok ama çok iştahsizdi zaten kilosundan da bellidir ama bu vitamin ve balık yağını kullandigimdan beri sütleri verdigimden beri yemeyen kızım herşeyi yer içer oldu iyicede ağırlaştı kucağıma alınca fark ediyorum tabi kilo ölçümü yapmadik daha sağlık ocağına gidince yapicaz. Ama sen bebeğini göster çünki herkesin bebeği farklı allah korusun kilo almamasinda iştahsız olmasında başka nedenler olabilir. Kızım bu kadar zayıf olmasına rağmen kansızlık yok kan değerleri gayet güzel idrar ve kaka tahlilide yapıldı herşeyi tertemiz şuan gayet iyi yiyo hiç olmadığı kadar inşallah senin bebeğinin de iştahı yerine gelir canım yemeyen çocuk zor oluyo çok iyi bilirim 
(9 puan) tarafından
Balık yagı tavsiye eden çok oldu ne yapsam doktora şuan götürme durumum yok saglık ocağına mı sorsam acaba
(1,134 puan) tarafından
Sağlık ocağınada sor canım ama ebeninde bişey yapabileceğini sanmıyorum
(9 puan) tarafından
Bir yaştan önce balık yagı zarar lı falan diye duymuştum kızım 9 aylık ama sorun olur mı acaba
(1,134 puan) tarafından
Canım 1 yaşından önce verilmiyosa verme doktora sor danış bence etki edebilir benim kullandigim balık yağı baya pahalı ve iyi nutrigen'nin balık yağı
(9 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederm :)
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Aynı sorun bizde de vardı sofraya birlikte oturun siz yiyin sonra ona tattirin hep güler yüzlü olmaya çalışın o an yemiyorsa "tamm birazdan yiyelim" diyin.. blw yontemi kesinlikle işe yarıyor sebzeleri haşlayın önüne koyun korkmayin boğazına kaçmıyor ama gozetiminizde olsun bide bebekler ekmek içini cok sever minik minik vermeyi deneyin baktiniz yiyor ekmegi yemeğine baldırın sabah kahvaltisinda yumurtayı ekmegin içine koyup verin.. ama en önemlisi sabır pes etmeyin.. biz inanin sabah kahvaltisina 9 da oturup 12 de kalkıyorduk yavas yavas gun geçtikçe kendi alıştı acıkmaya başladı ve şimdi şükürler olsun ki yiyor umarim sizin bebeginizde tez zamanda yer allah kolaylik versin cok zor bir süreç cok iyi anlıyorum sizi 
(9 puan) tarafından
Allah razı olsun öncelikle teşekkür ederim
Kızım önüne bişey koyunca agzına dakikalarca atmıyor atsa da agzına tortu gelse 2 gün önce yediğine kadar kusuyor :)))
(2,210 puan) tarafından
Oglum Kaşıktan nefret ediyor resmen baktım kaşıkla yemiyor gittim renkli bardaklar aldım  :) birine ayran yaptım koydum diğerine çorba  :) o şekilde içirdim.. ilk bizde önüne koyduğumuzda red ediyordu sonra baktım kendi alıyor midesini bulandirarak agzina sokuyor vs sonradan sevdi ama hala çorbayı çoğu zaman bardakla su gibi içiyor  :)))) bide oyle deneyin
(9 puan) tarafından
Agzına tutmayı öğrendi 1 aydır bide
(2,210 puan) tarafından
Demir eksikliği falan mi var acaba? Biz doktora götürdüğümuzde demir eksikliği vardir dedi doktor çünkü suan 6 tane dişi disten olsa ilk zamanlar olur demişti.. değerlerine bakıldı birşey çıkmadı.. sabredin her bebekte olur dedi gerçekten sabrettik bekledik her yöntemi denedik 5 gündür yiyor.. siz bide degerlerine baktirin
(9 puan) tarafından
Kan tahlili hiç yaptırmadık ama bi sorayım
0 oy
(581 puan) tarafından
Canım demir ilacı kullanıyor musun demir eksikliği olabilir mi acaba o da baya iştahsızlık yapıyor kendi oglumdan biliyorum
(581 puan) tarafından
Yok canım niye zararı olsun olmaz bi zararı ben oğluma baya verdim şeftali püresiyle günde bir tatlı kaşığı pekmez de verebilirsin pekmez de de demir var ama pekmezi direk kaşıkla verme çok şekerli ya boğazında kalır. İnşallah faydası olurda iştahı açılır eğer için rahat değilse sağlık ocağını ara sor bebeğime demir ilacını meyve ile verebilir miyim diye diğer türlü içmiyor kusuyor de
(9 puan) tarafından
Sagolasın canım Allah razı olsun çok teşekkür ederim vaktini ayırdığın için dikkate alıcam
(581 puan) tarafından
Rice ederim canım ne demek bende bilirim o sıkıntıyı Allah senden de razı olsun işe yararsa ne mutlu bana :)
(9 puan) tarafından
Anam işim gücüm yemek yemesi yesin dşye evden çıkıyorum
(581 puan) tarafından
Annelik işte canım çocuk yemek yenmeyince anne gerçekten çöküyor çok yıpratıcı birşey
0 oy
(3,212 puan) tarafından
Öncelikle sakin ol çok haklısın ama senin endişeni hisseder. Sofraya sizle birlikte oturt siz yerken muhakkak ona da bişeyler ver. Kendi eliyle yiyebileceği tarz şeyler ver. Muhakkak ki sevdiği bir sey çıkacaktır. Doktorun dediği asla ağzına zorla kaşık sokmaman. Onu zorlama.
(9 puan) tarafından
Doktor normal diyor zamanla alışır diyor bogazında kalırsa çıkaramam zaten bende ölürüm o an ödüm kopuyor :)
(3,212 puan) tarafından
Kendine bunu yaşatma o zaman. Blw ile ilgili biraz araştırma yap. Instagramda youtube da videolar var onları seyret. Boğazına kaçarsa nasıl müdahale edilir onu ögren. Senin bu endişen bile onun yemesine engel oluyo olabilir. Oğlum haftaya 9 aylık olacak omletini meyvesini köftesini mücverini kendi yiyor. Hiç zor değil inan. Korkulacak bişey olsa 7 sene olsun diye beklemişim ben vermezdim eline :)))
(9 puan) tarafından
İştahsız çocugu olmayanların dedikleri işte kanser oldum hayattan soğudum devam sütü bile içmiyor aylardır diye yazmışım şimdi verdim kustu kafayı yicem
(3,212 puan) tarafından
Kıyamam sana bu yüzden sordum doktor ne dedi diye. Başka bi doktora götür istersen reflüsü falan olabilir mi acaba? Sağlık ocağının verdiği demir damlasını mı kullanıyosun o da dokunuyor bazı bebeklere. Muhakkak kan tahlili yaptırmanı öneririm bu söylediğin boyutlar çok ciddi en azından kafan rahatlar başka bi sıkıntısı varsa çözülür. Ama unutma ne olursa olsun sen o kaşığı eline aldığında o senin bütün duygularını anlıyor ona göre davranıyor.
(9 puan) tarafından
Evt canm reflüsü de var oda erken ama iştahsız da agzında tutuyor yemiyor her gün ağlıyorum
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Aynen benim kızı tarif etmissin ne yiyo ne yemiyo . Kaşıkla zorla yediriyorum ağlıyor sizliyo yerken . Yememek için çabalıyor.  Biberonu da kesti ağzını açmıyor.  Doğru doğali öyle hep zorla yedi . Bi yaşında girdi yok yemiyo savasiyoz resmen yedirmek için.  Huyu öyle çok uğraşıyorum.  Eline bisiler alıp yemesini seviyo ekmek muz gibi şeyler ama onlarla olmazki  devamli . Ben bi senedir bi çözüm bulamadim canım.  Doğuştan böyle hâlâ böyle devam ediyo . Öteki çocuğum öyle değildi ağzına geleni yerdi uykuda bile . Yapısından demekki
(9 puan) tarafından
İyi baya erken yürümüş :) benimki hazır çorba yiyor ya kuzu kıyma almışım yemiyor hazır çorba zararlı ya görsen nasıl seviyor
(3,794 puan) tarafından
Hic alma eve canım.  Ben hayatta kullanmam heleki çocuklara.  Yayla çorbası kremali tavuk çorbası yapıyorum yoğurtlu çorbalar sütlü çorbalar yapıyorum elimde . Onları yiyo . 3 yaşında oğlum var her ikisine de bu tarz çorbalar yapıyorum .  Içine de ufak tan ekmek içi katınca yiyolar . Ikisi de istahsiz bi saat onun basinda bi saat oglumun basinda hergun sabah öğle aksam uğraşıyorum
(9 puan) tarafından
Süt çorbası tarifi verir misin canım belki yer tuzlu şeyler yiyor çünkü
(3,794 puan) tarafından
Mantar yada tavuk çorbası yapınca krema yerine süt koyuyorum canim unu kavurup süt ekleyince hem süt tadı hem krema tadı ortasi bisi oluyo.  Yada sade sütü kaynatip içine sehriye katınca onu da seviyorlar.  Hepsine ben sütlü çorba diyorum canim. Mesela mantar yapicaksan unu yağda kavur kokusu çıksın sütle suyu koy kivamini alinca anlarsın zaten belki az kivamli yapabilirsin sadece bebek için yapicaksan. Önceden ince ince minik dograyio hasladigin siyah suyunu akıttığın mantarıda at içine kisikta az daha pisir . Sonradan içine istersen taze maynodoz nane gibi şeyler katabilirsin onlarında vitamini alsin.
(9 puan) tarafından
Tamam canm deniycem teşekkür ederim sagolasın
0 oy
(1,238 puan) tarafından
Korkma canım sakin ol önce bnm de kızım 9 aylık daha yemi 9 kilo oldu senin gibi bende 3 ay emzirdim ondan sonra devam sütü  öncelikle bebe buskuvisi yoğurtla vermeye çalış dikatini dağıtmak icin de telefondan bsyler ac yada müzikli bir oyuncakla dikatini dağıt onun dışında ben çorbalar yapıyorum ve suyla kandırıp ağzına veriyorjm
(9 puan) tarafından
Her yolu denedim dediğinizi ve çok daha fazlasını olmuyor
(1,238 puan) tarafından
Diş çıkartığı icin de olabilir
(9 puan) tarafından
Dogdugundan beri böyle be kuzum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 203 göst.
0 oy
6 cevap 166 göst.
10 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu