Valla canım bi acayipler ya... ben de bi tane 'en iyi erkek giyotinde can versin diye bir kitap okumuştum. Kadın aslında feminist bir yaklaşımla ağalık ve ezilen kadınlardan kadının insan olarak görülmemesinden, metropolde kadınların da çalışma okuma adi altında sömürülmesind3n bahsediyordu bunlardan yakınıyordu. Ama öyle bölümleri vardı ki küçücük kız çocuklarını 60 -70 yaşındaki ağalara satmayı anlatıp bunun yatak odası kısmını v3 işk3nce kısmını da anlatması çok canımı sıkmıştı. Yani kaş yaparken göz çıakrıyorlar bazen. Cidden bu tür ro anları okurk3n kafam karışıyor şimdi feminizm dediğimiz ş3y mağdur edebiyatı yapmak mi yoksa gücümüzü göstermek mi? Bana olumsuz örnekleri göstererek kitap yazmak akıl işi gelmiyor. Hele ki 13 yaşındaki kızın 60 yaşındaki adamla evlendirilmesi, kızın odasını ondan onc3ki kumalarının hazırlaması vs gelenekselleşmiş şeyler tamam ama ilk üç gün yatak odadan çıkarılmıyor kız ve adam da sadece yemek yemek için ara veriyır filan ya saçma sapan detaylar evet ama beynimde yer etti yani. Kızı anlatırken ' ağa kendi güçsüzlüğünü kızın körpe bedeninde işkenceler ederek kapatmaya çalışıyordu'vs bu tarz saçma sapan cümleler... bizler burda ortalama 25 yaşlarında insanlarız fakat bu kitaplar çoluk çocuğun da eline geçebilir. Biz etkilenmesek bile onlar için travmatik olabilir.