Şu dünyada aldığımız nefes bile haram .
Doğal olan hic birsey yokki.
Evet canim ehli sunnet alimleri cogu sarhos edenin azinida icmek haram buyurmuslardir. Iyice arastirsak haram olduğunu goruruz. Bende post acmistim daha once haram diye. Cogu kisi cok faydalı diye hemen ne harami diyor.. soyle deyim hadi haram degil diyelim icmemis oluyosun bi skintida olmaz sonuçta kefir icmedin diye. Ama ya haramsa ? Bu ihtimali göze alip icmek ayri bise. Günümüzde her dini konuda oldugu gibi tvde cikan hocalar haram degil diyor. Dini gunumuze uyarliyorlar maalesef..
Bugün kefir ve kombu çayının yerini tutan ilaç çoktur. Bunları kullanmaya zaruret de yoktur. Eğer, salih bir doktor, (Kefir veya kombu çayı şu hastalığa iyi gelir. Bu hastalık için mubah başka ilaç yoktur) derse, o zaman bunları kullanmak caiz olur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir: (İhtimar [mayalanarak alkol teşekkül] etmiş her içki haramdır.) [Ebu Davud] Bu hadis-i şerifin fıkıh kitaplarında nasıl açıklandığına bakalım: Bal, incir, arpa, buğday, mısır, darı, erik, kayısı, elma ve benzerlerinden biri, soğuk suda durup ısıtılmasa da, alkol teşekkül ederek bira gibi olur. Bira, tadı acı ve keskin olduğu [alkol bulunduğu] için azı da çoğu da, her ne maksatla içilirse içilsin, İmam-ı Muhammed’e göre haramdır, fetva da böyledir. Diğer üç mezhepte de haramdır. Yapıları, bileşimleri aynıdır demek değildir. Çünkü Muhammed aleyhisselam, maddelerin hakikatlerini, fen bilgilerini öğretmek için değil, bunların hükümlerini bildirmek için gönderilmiştir. Kısrak, inek sütleri, mayalanıp, tadı keskin olunca, bira gibi alkollü olur. Kısrak sütünden yapılana Kımız, inek sütünden yapılana Kefir denir. İçilmesi haramdır. (S. Ebediyye)
herşeye haram karıştırılıyor pakete giren herşeye kimyasal sokuluyor hadi pazardan doğal alalım diyorsun bozulmasın diye onları da ilaclayip parlasın diye mumluyolar açalım hayvandan sutu sağalım doğal içelim diyosun hayvanlara verilen yemler de doğal değil sütü eti doğal olsun biz ne yapalım yaa ben şaşırır oldum pekmez de zararlı diyolar
1,492,366 soru
24,384,805 cevap
348,956 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın