0 oy
1,151 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar benim eşim Allah'a küfretti  geçen hafta bı haftadir da zaten baya kötü tartıştık diye ben dayanamadım.annemlerdeyim şuan bı hafta oldu benim.asil sıkıntım hocaya soruyorum esin Allah'a sovmus dinden çıkmış nikah düşmüş  dedi hemen bosayacaksin yoksa zinaya girersin diyor başka bı hocaya soruyorum öyle bişey yok diyor günlerdir aklimi kurcaliyor 

18 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Esin denen şahıs şükretsin ki eli yüzü bir taraflarına dönmemiş estagfurtovbe 
tarafından
Keskeeeeee keskeeeeee .. bütün hayatımı mahvetti o Allah'tan korkmaz pislik k.opek herif ....
tarafından
Allah yardımcın olsun kuzum
tarafından
Amin inseallah
-Reklam-
+1 oy
(2,765 puan) tarafından
Okurken bile korktum Allahtan
tarafından
Allah'tan korkmuyor işte ... Allah'ım.adaleti çok çok büyük
+1 oy
(7,479 puan) tarafından

Berika ve Hadika’da ve Mecmaul-enhür’de diyor ki:
(Erkek veya kadın, bir Müslüman, âlimlerin sözbirliği ile küfre sebep olacağını bildirdikleri bir sözün veya işin küfre sebep olduğunu bilerek, amden [yani tehdit edilmeden, istekle] veya başkalarını güldürmek için söyler, yaparsa, manasını düşünmese dahi, imanı gider. Mürted olur. Buna Küfr-i inadi denir. Eğer bunun küfre sebep olduğunu bilmeyip, amden söyler, yaparsa, yine mürted olur. Buna Küfr-i cehli denir. Çünkü, her Müslümanın, bilmesi gereken şeyleri öğrenmesi farzdır. Bilmemesi özür değil, büyük günahtır. Küfr-i inadi ve küfr-i cehli ile mürted olanın, nikahı bozulur. Zevcesinden vekalet alarak, iki şahit yanında veya camide cemaat ile (Tecdid-i nikah) yapması gerekir. İkiden fazla tecdid için (Hulle) lazım olmaz. Küfre sebep olan sözü, hata ederek [yani amden olmayıp, yanılarak] veya tevilli olarak veya ikrah [tehdit] edilerek söylerse, mürted olmaz ve nikahı bozulmaz. Küfre sebep olması, âlimler arasında ihtilaflı olan bir sözü amden söyleyen mürted olmaz ise de, bunun tevbe ve istigfar etmesi ve tecdid-i nikah yapması ihtiyatlı olur.)

tarafından
Pek bişey anlamadım.ya farklı.kelimeler var
(7,479 puan) tarafından
kısacası eşin mürted olmus yani imani gitmiş. oyuzden nikahıda düşüyor. nikah tazelemeniz lazım evvela esin tövbe etsin. o nikah düser diyen hoca dogru demiş canım
tarafından
Allah o pisliği bildiği gibi yapsın inseallah  Allah'tan korkmaz pislik herifff
(7,479 puan) tarafından
canım benım Allah  yardımcın olsn. senin adına inan cok uzuldum:/ Rabbim eşine ve tüm bu yapıdakı insanlara hidayet versin.
tarafından
Ne yapacağımı bilmiyorum inan ....
Amin kuzum aminnn
0 oy
(8,061 puan) tarafından
Nikâhı bilmiyorum canım ama saygı bitiyor orası kesin.
tarafından
Neler dedi neler ... Aslında bizimki olmayacak şey de işte oldurmaya çalışıyoruz çocuklar için ....ne saygı ne sevgi ne huzur hicbirsey yokk
(0 puan) tarafından
canım kusura bakma ama bitmis ise hiç oldurmaya çalışma çünkü sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyorsun sonu hüsran oluyor çocuklarda etkileniyor çevremde de var onlarda çocuklar için dedi ama sonları olmadı senin için hayrlisi ne ise o olsun ama bosada kürek çekilmez yani
tarafından
Ah kuzum keşke onkadar kolay olsa o kadar sorun var ki annemin üstünde o kadar yük var ki nasıl bend etik olacağım
0 oy
tarafından
Allah kufretmek ne ya tovbe tovbe oyle bi adamla zatn yasanmaz 
tarafından
Beş yıldır yaşıyorum böyle bı adamla hep çocuklarım.icin dedim
0 oy
(1,712 puan) tarafından
baska hocaya da sor şimdi bilmeden fetva veremem
tarafından
Kuzum.kac hocaya sordum.diyaneti dahi aradım biri diyor tövbe etsin bişey olmaz biri diyor nikah düştü
0 oy
tarafından
Yok öyle bişi 

Ama Allah affetsin 
tarafından
Allah affeder mi bilmiyorum ama böyle.insanlar affı haketmiyor yüzünden nuru almış allh
0 oy
tarafından
İçinde talak yoksa nikah düşmez bence canım Rabbim eşine hidayeti tövbeyi nasip etsin inşaallah
tarafından
Yok canım niye estağfurullah diyorsun ben çok dikkat ederim böyle şeylere yanlış demişim düzelttin teşekkür ederim Allah razı olsun
(7,479 puan) tarafından
amin canım benim sendende razı olsun Rabbim. ben tesekkr ederim
tarafından
Ben bu adamı nasıl.yola getireceğim yaaaa
(7,479 puan) tarafından
sözünü dinldiği deger verdiği bi büyüğünüz var ise rica et konssun canım
tarafından
Yok yok kikseyi dinlemez bı babasını diznekr onda babasına tamm diyip bildiğini yapıyor
0 oy
(5,481 puan) tarafından
Diyanet fetva hattını ara sor canım böyle hayati bi konuyu burda dini bilgisi çok olmayan insanların verdiği cevaplarla hareket etme, buna çok iyi bi hocanın cevap vermesi lazım
tarafından
Kuzum hocaya sordum bozuldu dedi diyaneti de aradım tövbe etsin yeter dedi
(5,481 puan) tarafından
Bilmiyom canım, o zaman güvenilir iyi fıkıh bilen bi hocaya daha danış
tarafından
Tarikat hocasına sordum bozulur diyor ...:(
0 oy
tarafından
Aboo benim serfsiz kocamda çok öyle kufreder günahı boynuna bende arastiracan 
tarafından
Küfrü yüzünden ben bı hafta oldu annemlerdeyim
0 oy
tarafından
Alo fetva hatti var 190 ara oraya sor canim burda kimse kesin bir şey söyleyemez
tarafından
Kuzum.aradim tövbe etsin bişey olmaz dedi başka hocalara soruyorum nikah düşer diyor
0 oy
(6,186 puan) tarafından
Şaka ya da gerçek farketmez Allah'a kufrettiyse ya da kucumsediyse dinden çıkıyormuş ama bunu diyabeti arayıp sor
tarafından
Kuzum çoğu hoca düşer dedi diyanet düşmez dedi
0 oy
(174 puan) tarafından
Yok hoca bildigin saçmalamış canım. Benim eşimde hoca zina edersin falan söylenmeyecek şeyler. Diyanetin fetva hattını ara sor. 
(7,479 puan) tarafından
hoca dogru demıs bu adamın imanı gider ve nikahıda düser
(7,834 puan) tarafından
Saçmalamak mi ? Allah'a küfür edenin imanı gider . İmanı gidenin nikahı düşer
(174 puan) tarafından
Nikahı gidince ne olacak kadın boşanacak mı şimdi eşinden. Adam dinden çıkaran bir söz söylediğinde iman dairesinden çıkar. Ve bu adamın hemen kelimei şehadet getirip iman tazelemesi gerekir. Ve dinden çıkanın nikahıda düşeceği için tekrar hanımıyla nikah tazelemesi gerekir. Fetva budur. Ancak tamamen karı kocanın ayrılması gerekmez.
(174 puan) tarafından
Benim hocaya saçmalamış dememden kastım nikahın düşmüş hemen boşayacaksın demesi. İslam dini aile yapısını kolayca bozmak yerine her zaman kurtarmayı devamını hedefler
(7,479 puan) tarafından
tövbe edip nikah tazelemesi yeterlidir. evet bosamıs olmuyor zaten canım. ama sen direk hoca sacmalamiş deyince ben genel olarak herseye dedin sandım kusura bakma.
tarafından
Biri öyle diyor biri böyle şaşırdım yaaa
(174 puan) tarafından
Estağfirullah canım valla çocuklardan bazen böyle yazıyorum daha sonra sakinleştiklerinde tekrar kendimi açıklama fırsatım oluyor
(174 puan) tarafından
Canım ben direk fetvayı Fatih Kalender hocadan aldım. YouTube dan açıp dinlerden nedenlerini anlatıyor. Ancak insanların aklında soru işareti kalmaması için ben her zaman diyanetin fetva hattına sorulmasını tavsiye ediyorum. Eger nikahınız düşecek olsa inan dogru düzgün çevrede evli olan kimse kalmaz. Beni babamda öyle çevremde o kadar kişide bu küfür olayına malesef denk geliyorum ki. Ancak biz direk tekfir etmiyor bri kişide 9 kafir alameti 1 mümin alameti varsa mümin, 9 mümin alameti 1 kafir alameti varsa yine mümin diyoruz o kişiye. İslam direk tekfir etmez kurtarmanın yolları aranır.
(7,834 puan) tarafından
Evet canım ama böylesine kaba birinin Tevbe edip hanımı ile nikah kiyacak birisi olacağını zannetmiyorum Allahım bu hanım kardeşin yardımcısı olsun inşallah Nasuh tevbesi ile Tevbe eder çok mutlu yuvaları olur . Allah hidayet versin.
tarafından
Nikahı tazeleyecegine de beklemiyorum öyle biri değil ki tazelesin zatenn
0 oy
tarafından
Bence eşinin tövbe etmesi gerekir imanına zarar vermiştir rabbimle onun arasında ama nikahla ilgisi yok ben öyle düşündüm dini boyutu nedir bilmem rabbim ıslah etsin doğru yola çevirsin İnşallah
(7,834 puan) tarafından
Canım dinimiz senin benim dusuncemle yürütülecek bir şey değil . Kurallar belli buna bakmadan ilgisi yok demek kişiyi gunaha sokar . Allah hükmünde düşer derken sen düşmez ne alaka dersen şirk koşmuş olursun haberin olsun
tarafından
Asla değil  okuyunca nikâhla bir bağlantisi olur mu bilmem dedim rabbim bilir kii bu konuda kimseye bişey demek haddim degil zaten
tarafından
Ya ben bu adamı şu saatte gidip. Gebertsem yeridir ...
0 oy
(7,834 puan) tarafından

Bosansanda bosanmasanda kocan murted olmuş nikahın düşmüş . 

tarafından
Yarinn ararım kuzum haber veririm sana ...
(7,834 puan) tarafından
Tamam hakkında hayırlısı olsun. Olumsuz bir şey duyarsan da üzülme çocukların Allah'a küfür eden birinin yanında büyüyeceğine ayrı büyüsün Rabbini bilsin daha iyi . Allahım yardımcın olsun
tarafından
Aradimkuzum  kufredince dinden çıkıyor ve nikah dusuyir dedi :((
(7,834 puan) tarafından
Ah canım benim ya napmayi düşünüyorsun şimdi
tarafından
Hicbirsey ..... N eyapsam bilmiyorum o kadar cikmazdayim ki ...
0 oy
(3,565 puan) tarafından
Tövbe estağfurullah.böyle adamla bişeyiniz olmasa daha iyi zaten. Bence canınızı kurtarın. Tehlikeli bir tip. 

Bizim dinimizde dinden çıkmak diye bir şey yok. Büyük günaha girmiş elbet o da kendi sorunu.

Allah yardım etsin. 
tarafından
Kafam çok karışık yaaaa . Allah o adamı bikdihi gibi yapsın içime bu şüpheyi düşürdü bu sıkıntıyı koydu ya
0 oy
(2,755 puan) tarafından
Bence hazir nikah dusmusken ayril gitsin bu adamdan 
tarafından
Keşke o kadar  kolay olsaydı .....
(3,565 puan) tarafından
Bence de. Allah da kendine söven biriyle yaşamanı istemez sanırım. Elbette çok zordur ama ne bileyim. Hayırlısı neyse o olsun.
tarafından
Tövbe etmeden nikahı tekrar kıymadan pişmanım demeden olmaz zaten artık

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 148 göst.
29 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Lazina54 (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 718 göst.

413,237 soru

12,441,512 cevap

45,998 kullanıcı

Kategoriler