Normal doğumdan cok korkan ben bile yaptıysam herkes yapar kanıtını koydum
36.haftama girmek üzereyken dedim ki artk doğsada bisey olmaz evde açtım oyun havasi oynadm günde 1 paket hurma evimde yüksek merdivenden surekli in cik yaptm gecesi sıcak duş ve saat 5bckta sabaha karşı beni bir ağrı tuttu uykumdan nasıl uyandigimi bilmiyorum gezindim geçti dedim ki yalancı şancı ertesi gün yine ağrı daha da şiddetli ama düzensiz sonraki gün felaket bi ağrı aslnda duzenliyms bana düzensiz ağrı geldi yine evde dayandm sabahı kontrolüm vardi 36 haftalk olduk o günde nstde az sancm cıktı doktorum yanmdan geçti noldu sana dedi ağrım var dedim gel bakalm hemn dedi ve 6cm açılma bn hemen doktora normal olurmu dedim istersen alayım sezeryana dedi bi dusundm bir sürü insan ve hayvanlar doguruyo bi benmi doguramaycm dedim kendi kendime doktorumada normal doğururm dedim hemn odaya alındım açılma 7 cm olmuş yürüdüm gezdim ağrım siddetlenmiyo suni şancı verdiler yavaştan başladı ağrı ama o kadr herkesin kotu anlattığı gibi bi etki olmadi bende çok normaldi herşey suyumuda orda patlattılar 5 saat sonra ağrı daha da arttı ben hep gezindim çömelme hareketleri yaptım doktorum doğru ıkınmayi ve nefesimi kontorl etmeyi gösterdi hep hemn doğuma alndm o an saat 00.00da doğuma girdim 00.13te kızımı kucağıma aldm hersey cok guzel ilerledi sadece son zamn ağrılar artıyo baska bi sıkıntı yok doğurmak cok kolay ben doğurduysam herkes dogurur dedim Allah herkese bu süreçte yardım etsin ınsallah
Ben 39+4 doğum yaptım. Nisanim geldi acile gittim doğumhaneye aldılar. Acilmama baktılar 3 cmdi. Sonra nts bağladılar. Biraz odanın içinde dolaştım. Sonra suyumu patlattılar. Gene bekledik acilmam 6 cm olmuştu ve hala ağrı sızı yoktu. Suni sancı verdiler ve yarim saat içinde acilmam 10 cm oldu. Toplasan dogumhanede 3 saat kaldim 1,5 saat sancı çektim 5 dk doğdu. İşte bu kadar ve ilk doğumum olmasına rağmen gayet çok guzeldi
Gene yapacammmm
Benim de aksam dokuz gibi camasirimi islatacak sekilde su gelmeye basladi. Dusa girdim . Sonra nişan geldi. Eşim isteydi onu aradim on gibi hastaneye gittik iki santim acilmam vardi ama sanci yoktu eve gidelim dedim. Arabaya tam binerken sanci basladi. Bes dakikada girdi.onbir de hastaneye tekrae gittik. On iki bucukta bebegim dogdu. Iki saat snaci cekmis oldum dikiste cok az vardi beni rahatsiz etmeyen .direk ayaga kalktim.
Benim 6.5. Ayımdan beri erken doğum riskim vardı biraz rahim ağzı kısalmıştı dikkat ettim hep ama sonlara doğru biraz temizlik yaptım evim 3 katlı 1 günde 2 katı süpürdüm sildim tuvalet banyo be varsa hafif hafif vajinaya baskı hissediyodum ama normaldir diye düşündüm iki gün sonra kontrolüm vardı 35+5 doktorum 2.3 cm açılmam olduğunu söyledi nasıl hissetmedin nasıl duruyosun falan dedi ikinci bebeğim bu arada her an olabilir falan dedi sonra eve döndük 4 gün sonra 36+2 de 9 mart sabahı birden azar azar suyum gelmeye başladı bir gün önce de nişanım gelmişti hemen doktorumu aradım agrın yoksa güzel bi kahvaltını yap duşunu al yavaştan gel zaten erkendi senin çok da geç,kalma dedi kahvaltımı yaptım duşumu aldım daha cok suyum gelmeye başladı sonra çıktık yola hastaneye vardığımızda 5.6 cm kadar açılmam vardı epidural yapıldı ama dahası olmuyodu biraz sunı sancı verildi bir kaç saat sonra tamamen açılmıştım doğum masasına geçtim kaç kez ıkındım bilmiorum ama kolay oldu şükür ki keşişiz dekişsiz bi normal doğum gerçekleştirdik doktorumla şimdi nerdeyse 3 aylık oluyoruz bile
1,492,319 soru
24,384,086 cevap
348,925 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın