0 oy
665 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar selamün aleyküm hayırlı geceler hepinize . 
İlk anneleligim ve pek fikrim yok bu konuda ne olur ne verilir diye. 
Oğlum 5, buçuk aylık oldu çok şükür . Ve ek gıdaya başlım diyorum , keyfi değil ama sütüm yetmiyor sanırım aç kalıyor bebeğim :( 
İlk ne verebilirim ? Ne kadar ölçülerde olmalı ? Ne zararlı ? Ne faydalı ? Tecrübeli anneler lütfen yazın deneyimleriniz ve yaptığınız çorba , muhallebi , meyveler .... Vs. Yazın lütfen ♥️ 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Kızlar yardım . Önemli bir durum :( hepinizin düşüncelerine ihtiyacım var ..
-Reklam-
0 oy
(586 puan) tarafından
Ilk yoğurtla basla 3 gün ver alerji olmazsa verirsin yoğurt çorbası yapabilirsin sebzeyle başla mutlaka meyveyi sonra ver muhallebi de yapabilirsin  pirinç unu ve suyla 3 er gün ver herşeyi 
tarafından
O zaman yarın süt almam alıp mayalamam lazım . Bimdeki altın süt olur mu canım , ya da en iyisi inek veya manda sütümü ?
(586 puan) tarafından
Ben inek yoğurdu  verdim hiç onları denemedim açıkçası eğer doğal güvendiğin varsa inek sütü al yap canm hiç bişy olmaz ben hep inek ten yaptım hicde bişy olmadi eskiden günlük süt mu satılıyormuş sanki takılma pek
tarafından
Tamam canım Allah razı olsun senden cevap için ♥️
(586 puan) tarafından
Önemli değil bebek yemek tarifleri diye uygulama var orda ay ay herşey yazıyor cnm orayı da indirebilirsin
tarafından
Yaa şimdi öğrendim canım çok sagoll :))
0 oy
(590 puan) tarafından
İlk havuctan basladim ben ve 3 kuralini uygula eger bir sknti olmuyor havucun icine patates at uc gun oyle dene boyle boyle devam ettir yogurt verebilirsin ilk meyveden tattirirsan bu sefer sebze zor yer ilk sebzelerin hepsini denet 6 aylikken yemesini gerekenleri sonra meyveye gecersin

Ben ay ay liste yapmistim dolaba asmistim meyve sebze ve tahil olarak ne yiyorsa ona bakarak sebze meyve aliyordum 
tarafından
Sağol canim Allah razı olsun :)
0 oy
(51,592 puan) tarafından
devam sütü al canim 
tarafından
Cici bebede koyabilirmiyim yoğurda ? Pekmez falan da verebilirmiyim meyve pureleriyle beraber
(51,592 puan) tarafından
cici bebe simdi agir gelir canim yoğurda pekmez koyma vitamni olmuyormus oyle olunca. meyve püresi ne koyarsin. ben pirinc unuyla mama yapip icine meyve rendeleyip mesela elma bir cay kasigida pekmez koyuyordum meyve rendelemeyip tek pekmez koyarsin tatlansin diye ama acele etme bence yogurtla baslangece icinde devam sütü alirsin
tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim cevabın için Allah razı olsun vakit ayırıp yazdığın ivin♥️
(51,592 puan) tarafından
ne demek canim benim öp minnosu benim icin ♥️❤️
tarafından
Sagoll canimmm ☺️❣️❣️
0 oy
tarafından
Ben ilk kabak vermiştim haşlayıp verdim püre gibi yaptım sakın hemen patates haşlayıp verme kabız olur 3 gün kabak verdim 
tarafından
Kabağım yok canım havuç haslasam versem sadece
tarafından
Olabilir mevsim sebzeleri verin diyolar havucun şuan mevsimi az bisey suda başka içine azıcık zeytinyağı koy deneye bilirsin alerji olursa daha vermezsin
tarafından
Anladım canım Allah razı olsun ♥️
0 oy
(7,484 puan) tarafından
canim sutun yetmiyorsa mama ver ek gida ilk basta tadımlık olur suan doyumluk veremezsin zaten. yogurtla başla  sonra sebze falab derken tattır alerji olup olmadigini tespit et ona gore ogune gecersin. yani en az 8-9 aya kadar doyumluk verme. 
tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun ♥️
0 oy
tarafından
Yogurt ver muhallebi yap meyveleri rendele muz elma vs yarim kase yap ver 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun ♥️
0 oy
(3,078 puan) tarafından
Yogurt ver 3 gün kuralına uy bişey çıkmazsa içine meyve rendeleyip verebilirsin canım 
tarafından
Tamam canım yarın yoğurt mayalayip başlarım :) teşekkür ederim Allah razı olsun ♥️
(3,078 puan) tarafından
Senden de canım ❣️
0 oy
(4,851 puan) tarafından
Aslında bende pek bilmiyorum annem ne dediyse ona uydum çok ta iyi ettim açıkçası ilk yoğurt verdim önceleri sacede tattirma amacliydi sonra sonra cogalttim yumurta sarısı verdim daha sonra peynir verdim  . 

Oğlum 10 aylık biz sofrada ne yersek ogkumada veriyorum artık 
tarafından
Herkes yoğurt demiş o zaman yoğurttan başlım çok sağol canım ♥️
(4,851 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(177 puan) tarafından
Kizim 5.5 aylıkken yogurt ve muzla başlamıştım benimde ilk çocuğum göz kararı ayarlıyor insan 3 gün kuralına cok fazla uymadım alerjisi varsa zaten cok cabuk belli oluyor ilk verdiğim gıdayı takip ettim genelde ilk bir sebzeyi sonra 2 3 şekilde karıştırıp verdim
tarafından
Anladım canım o zaman yogurt mayalayip başlım yavaştan çok sağol cevap için ♥️
0 oy
(1,717 puan) tarafından
Yoğurtla başla cNm ilk çay kaşığı sonra tatlı sonra bı yemek kaşığı olarak devam et. Meyveleri cam rendeden gecirib vere bilirsin ama hepsini 3kural ile dene alerfi varmı yokmu diye
tarafından
Tamam kuzum yarindan yoğurtla başlım o zmaan sağol cevabın için ♥️
(1,717 puan) tarafından
Rica ederim canm bı şey sormak istesen özelden yazarak burda olduğum sürece cvb yazarm
tarafından
Sağol Allah razı olsun canım düşüncen beni mutlu ettsi ❣️☺️
(1,717 puan) tarafından
Ne demek kuzu bende aynı yoldan geçtim anlıyorum seni)
tarafından
Sağol canım benim :))
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Cnm ben şöyle yaptım. 5 bucuk aylık benimde oğlum. 3 gün ev yogurdu 3 gün patates püresi 3 gün havuç püresi 3 gün kabak püresi verdim. İlk gün 1 çay kaşığı ikinci gün 1 tatlı kaşığı 3 gün 1 yemek kaşıgı kadar verdim. Baktım alerji falan bşy yok hergün yogurt vermeye devam ettim sevdi çok. Balkabagını verdim dün ama sevmedi o u yemedi zorlamadım. Bugün kabak havuç patates biter dilim haşlayıp ezdim çorba gibi yedirdim. Yarın meyve vericem elma. Sonra mevsim meyveleri işte öyle gidicem. Nefis yemek tariflerini indir telefonuna orda harika bebek muhallebileri çorbaları bisküvileei falan dolu ben hep ordan kaydettim yapıcam inşallah 
tarafından
Kopyalıyorum canım yazdığını Allah razı olsun denicem hemen ❣️❣️
(25,196 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun bebişe
tarafından
Sağol canım :))
tarafından
Suda mı başlıyorsun buharda mı
(25,196 puan) tarafından
Suda haşlıyorum buharda haşlama için aparat alamadım daha
0 oy
tarafından

Başla bence sıkıntı olmaz 

Yoğurtla başla 

Kabak püresi yap

Armut püresi yap

Patates falan 

Yenilebilecek meyveleri meyve suyu yap ver 

Şeker ve tuza dikkat et nettén bak kuzum kabız yapanlara ve suyunuda ihmal etme :)

tarafından
Evet :D
tarafından
Post açanların ismine hiç bakmıyorum:D
tarafından
Ahah dikkatimi çekmedi gezerken yazayım dedim :)
tarafından
Genelde bakmadan durmamam ben ☺️
tarafından
Sağol canım iyi yapmışsın :)

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 113 göst.
0 oy
3 cevap 79 göst.
0 oy
3 cevap 113 göst.

410,032 soru