0 oy
510 göst.
Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Selamın aleyküm aramız da sofi olan boş zamanlar da dergaha giden varmı 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bu zamanda hoca seyh diye geçinen şaklabanlar ufurukculer çok da o yuzden insanlar dogal olarak tedbirli boyle seylere karsi.

Son yillarda gelisen siyasi olaylardan da goruyoruz. 

Er ya da geç siyasete baglandigi için bu "birilerine baglanma" olaylari normal olarak burada kimse bu konulari gormek istemiyor, hatta gercek hayatta da. 

Bosverin bunlari siz Allah ' a ve Peygamber'e baglanin yeter. (Kur'an ve sünnet) . 

Kimin uzerinizden ne gibi emellere ulasmaya calistigini bilemezsiniz zira. 

(165 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum..  Herkesin içini bilen Allah. Kime sorarsan kendi cemaati tarikatı en iyisi zaten.. Hepsi birbirini kötüler hale gelmiş.
(638 puan) tarafından
Milletin cemaat diyince aklına sadece feto geliyor zannimca ama feto bir terör örgütü bunu anlayamacak kadarsa bir insan söz de kar etmiyor.
(165 puan) tarafından
Yoo aklıma bile gelmedi bahsettiğiniz şey..  Benim etrafimda var tanıdığım kişiler. Farklı farklı cemaatlerden. Ona istinaden bu yorumu yaptım:)
tarafından
Allah dostlarini inkar edemeyiz, bir adnan oktari savunmuyoruz yahu :)
(638 puan) tarafından
Size demedim zaten .
-Reklam-
0 oy
(1,499 puan) tarafından

Canım seninkine benzer bi soru dün sordular bazıları uyarı vererek kapattılar ne zorlarına gittiyse büyük ihtimal seninkinide ya gizlerler yada bol bol uyarı verip kapatırlar bu arada bende sofiyim dergaha da fırsat buldukça gitmeye çalışıyorum

0 oy
(272 puan) tarafından

Aleyküm selam sofim ben de sofiyim.ama dergah evime çok yakın değil. Kayınvalidem ordayken denk geldikçe gidiyorum. 

0 oy
(638 puan) tarafından

Birazdan seni uyarı yağmuruna tutarlar kurbanim 

(1,499 puan) tarafından
Aynen yine iş başındalar vermisler yine uyarıyı
(1,499 puan) tarafından
Bu uyarı verenleri göremiyor muyuz dertleri neymiş anlayalım
0 oy
tarafından

1 uyari almissin hicni soruyu kapatmazlar boyle islami sorular olunca uyari verip kapattiriyolar nasil insanlar var anlamiorum ya

(638 puan) tarafından
Asla bal yemeyen balın tadını bilemez anca önyargı ile konuşurlar . .
tarafından
Sana iyi hizmetler
(638 puan) tarafından
Ne kadar katı bir kalbiniz var. Keşke nasil bir his olduğunu bilebilseydiniz keske. Egonuzdan sıyrılıp bir de hic olmaya bakin tabi yapabilirseniz.  Bilmediginiz birsey hakkinda atip tutmaktan onyargi ile konusmaktan da ayrica vazgecin. Diyeceklerim bu kadar.
tarafından
Bana suanda 3 adet ithamda bulunarak hakkima girdin "kati kalpli, egolu, on yargili" Kul hakkini unutyorsun. Benim icin dert degil. Iyi sofilikler size.
(638 puan) tarafından
Ben asla bu paylaşıma yaptığın yoruma bakarak demedim onları.  .... Baska yerlerdeki muhabbetlerine de bakaraak söyledim. Her neyseeee..
0 oy
tarafından

Uyariyi verenleri bir görebilsek, bende istiyorum bir yere baglanmayi ustunde duramam diye korkuyorum.

tarafından
Ve tabii kii musluman kardeslerini otekilestirip " bunlar" diye hitap eder hale gelmeniz de insanlari iten bir diger sebep. Allah in sevgili kulu kimdir bilemeyiz. Ben Allah in sevgili kuluyum demez cunku hakiki olan. Ayrica kabirde kendi amellerimizle basbasa kalacagiz hepimiz.
(638 puan) tarafından
Arkadaşım bilmedigin konularda konuşma.  Lütfen bilmiyorsan sus edebini de adabini da aşma rica ediyorum. Kabirde zaten yalnızasın bunun aksini idaa eden yok zeyzeh hanım bambaşka birsey söylüyor bunu bilmen icin once sevmek lazım.
tarafından
Edep adap diye girme hic konuya benim edebimi de  adabimi da sen bilemezsin. Ve kimseyi de susturamazsin.
tarafından
Tamam kizlar daha fazla kirmayin birbirnizi, hepimiz ayni yoldayiz Rabbim yolundan etmesin
(638 puan) tarafından
=) bilmek de istemem açıkçası !!!!!

Allah Dostlarına Dil Uzatanlar Kuduz Köpek Gibidir...!!!

[ Imam-ı Rabbani (k.s) .  NOKTA !
0 oy
tarafından

Oncelikle uyari vermedim onu belirtiyim ama sofilik nerden ciktiki canim bu sayfada birbirinize zitlasiyosunuz. Boyle konularin yeri burasi hic degil bence. Kimse kimsenin imaninida tartamaz arasinda konuda edemez bence. Gunahindan haberin olur sevabindan olmaz kims3nin. Demem o ki dini Allahin emir ve yasaklarina ,haram ve helallerine, Kur-an i kerim  de yazilanlara gore yasandiginda dergah tarikat gibi gruplasilmis seylerle yasamanin bi anlami olmadigini dusunuyorum. Evinde ibadetini kendin yaparakta devam ettirebilirsin yada diyanet camilerde sohbet Kur-an i kerim dinletisi yada kursu veriyo ancak bunlara katilabilmek guzel bence. Diger turlusunun cok ornegini duydugumuz icin bence gerekli degil dergahlar tarikatlar

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 224 göst.
+1 oy
5 cevap 122 göst.
15 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Yllz (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,532 soru

12,193,462 cevap

36,725 kullanıcı