100 gram margarin
2 türk fincanı pudra şekeri
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un ortalama 2 dolu nescafe fincanı kullandım
İçi için
1 büyük boy elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Önce iç harcı hazırlayalım. Elmayı rendeleyip ve tavaya alalım.
Üzerine şekeri koyup elma suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan aldıktan sonra tarçın ekleyip ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için tüm malzemeleri yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edip ve dolapta onbeş dakika dinlendirelim.
Hamuru iki bezeye ayıralım.
Oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açalım ve geniş ağızlı bir bardakla keselim.
Elde ettiğiniz dairelerin size bakan kısmından yarısını bıçakla şerit halinde kesin.
Kesmediğiniz kısma elmalı harçtan koyun ve rulo yapın.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Küçük bir tepsi kurabiye elde etceksiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirin. Fırından fırına fark edebilir lütfen kontrollü pişirin.
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Nefis yemek tariflerinde hesabım var orda da paylaşmıştım kopyaladım ordan bakma şansın varsa kurabiyelerin boyutunu ve sayısını görebilirsin afiyet olsun :)