0 oy
1,309 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Babamın evi sobalı kızlar, eşim yatılıya pek götürmek istemiyordu bebek hasta olur diye e bende gitmek istiyorum dikkat ederim diyom kendisine de yarın götürecek sanırım 3 aylık daha oğlum

Siz nasıl dikkat ediyosunuz sobali evde?

12 Cevaplar

0 oy
(1,909 puan) tarafından
Kaynanaökn evi dobalıydı ilk üç ay ordaydık hiçte hasta olmadı soğuyunca oda yakıyorsun zaten sobalı odada yatarsan gece sorun olmaz  canım anan seni orda büyütmüş sonuöta :) eskiden hepimiz sobalı evdeydik ve bu kadar da hastalık olmazdı 
tarafından
Ah bende öyle diyorum işte bende sobali evde büyüdüm eşimde, terletcek yada üşütecek değilim
(1,909 puan) tarafından
Aynen öyle zaten ona göre kıyafet alırsın annende üşümesin diye yakar da
-Reklam-
0 oy
(662 puan) tarafından
Oglumu buyuttm cnm giyimine dikkat etmelisi cok sıcak oluyo gecede soguk oluyo ona göre ayarlamalısin
tarafından
Gece 2 kat mı giydirmeliyim terlermi ki bu seferde
(662 puan) tarafından
Cok soguksa giydir cnm terlemez
0 oy
tarafından
Benim evim koyde ve sobalo evimiz yani sobalidan kastim kat kalorigeri evde soba var esim yakiyo heryer sicak oluyor ben oglumu buyuturken hic sorun yasamadim surekli soba yandi ev gayet guzeldi 
tarafından
Nasıl kat kaloferi canım
tarafından
Yani evde bi soba var ama su kismi da var oraya su dolduruyosun sonra sen sobayi normalce yakiyosun o kalorifer peteklerime borularla bagli esim sobaya komuri odunu doldurup yakiyor evimin heryerinde petek var onlar yanmaya basliyor evin ici sicacik oluyor yani hic kapi kapat oda sogur derdim yok heryerim dogalgazli gibi sicacik oluyordu :) yani telas yapmayin suan tek soba var oldugum yerde egitime merkeze geldik orda da hic umursamadim cocugumu kalin giydiriyorum yakinca da normale donuyo
tarafından
Kaynanamgilin ki de öyle yani durduğum yer ben 1. Kattayım onlar üst katta dışarda duruyor büyük bi soba var odun kömür atılıyor prize takılıyor yine benim evim petekli onların ki alttan ısıtmalı aynen sıcak oluyor çeşme suyuna dahi geliyor sıcak su
tarafından
Ee o zaman neyini sorun ediyorsunuz yakan siz degilsiniz komur atan siz degilsiniz :D hem ayrica bunlar normal soba gibi de degil daha fazla sicak kaliyor
0 oy
tarafından
Benim evim sobalı 2 de çocuğuIm var köydeyim 

olduğu zaman hırka veya yemek varsa  üzerinde çıkar serinledigi anda yelek giydir gece hırka.ile unutursun gerçi benim çocuklar yeri geliyor corapsiz uyuyor gece de sıcak diye soba olmayan yerlere terli terli çıkarma 
tarafından
Sobalı oda dan çıkarmam canım zaten
0 oy
tarafından
Biz hep sobalı evde kaldık oglum 2 yaşında hiç hasta olmadi şimdiye kadar ekstra bi dikkat etmedim soba daha güzel ısıtır evi yere kalın battaniye ser sobanın yanina yatır sıcak sıcak uyur
0 oy
tarafından
Post yukarı çıksın 
0 oy
(954 puan) tarafından
Bi tek soba yakılan oda çok sıcak oluyor hamam gibi terliyor ben üstünü çıkarıyordum tek kat giydiriyordum
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Gunduz sicak olur soba ayanar zaten canm gecede mutlaka tulumla ince sapkayla yatr basi usuyup burnu kapanmasin
0 oy
(2,270 puan) tarafından
2 hafta önce köydeydim dışarı çıkarmadım hep dikkat ettim çok şükür bişeyde olmadı 
0 oy
(4,851 puan) tarafından

Bazı nedenlerden boşanan kaynimin evinde kalıyoruz ev sobali ama.benim oğlan çok hareketli olduğu için sobayada yanaşır tehlikeye atmak yerine duvara UFO yu sabitlediler çok elektrik gelir diyede ara sıra yukarı kaynanamın eve cikiyorum kaleruferli ev :) :D. Eltimle bir oturuyorlar kaynanam köyde biz iki gelin geçinip gidiyoz 8-)

0 oy
(22,067 puan) tarafından
Post uste ciksinnn

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 419 göst.
0 oy
16 cevap 358 göst.
21 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ozgis--9 (10 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 348 göst.

410,136 soru