0 oy
406 göst.
Diğer kategorisinde (48 puan) tarafından
Kızlar korunmak için vajinal halka yı denediniz mi hiç güvenirliği kesin mi ve fiyatı ne kadar eczacı kadın yoktu çekindim soramadım

1 cevap

0 oy
(290 puan) tarafından

Üç hafta boyunca günlük minimal dozda hormon salan; 54 mm. çapında 4 mm. kalınlığında halka şeklinde esnek bir sistemdir.

Peki ama Vajinal halka nasıl uygulanır?  Uygulamada nelere dikkat edilmeli?

Paketten çıkarılan esnek halka; ayakta, yatar veya oturur pozisyonda parmakla vajinanın derinine itilerek uygulanır. Yanlış yerleştirme diye bir durum olmaz. Kişi kendini rahat hissediyorsa doğru yerleştirmiştir. Aşağı kayma veya düşme olasılığı çok zayıftır.

İlk kullanımda adetin birinci gününde uygulanması tavsiye edilir. Ancak ilk 5 günde de uygulanabilir. 21 gün sonra parmakla çıkarılır. Halkasız dönemde adet kanaması gerçekleşir. Yedi günlük halkasız dönemin bitiminde yeni halka yerleştirerek kullanıma devam edilir.

Kişinin kendisinin uygulayabildiği bir yöntem olmasıyla birlikte ilk uygulamanın doktor tarafından yapılması bu yöntemle yeni tanışanlar için öğretici olabilir.

Vajinal halka rahatsızlık verir mi?

Vajinada yabancı bir madde düşüncesi rahatsız edici bir fikir gibi gelse de halka kişi tarafından hissedilmez. Partnerlerin bazıları ilişki sırasında halkayı hissettiklerini ama hazzı artırdığını da söylemişlerdir.

Vajinal halkanın bazı faydaları şunlardır:

Adet ağrılarını azaltır, akne oluşumunu engeller, adet düzensizliğini geçirebilir, yumurtalık ve rahim kanseri riskini azaltır, kansızlığı azaltabilir, adet öncesi rahatsızlıkları azaltabilir.

(290 puan) tarafından
Arasdirdim da canm bu da iğneye falan bakilirsa iymis
(48 puan) tarafından
Aynen ya bende baktım hoşuma gitti en yakın zamanda eczanedwn alıcam ama takmasını nasıl yapıcm bilemiyorum :#
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 88 göst.
+1 oy
10 cevap 213 göst.
1 Nisan 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Gulsumss (768 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 162 göst.
15 Mart 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde leya (4 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,110 soru