0 oy
1,126 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
tarafından kapalı
37 günlük bebegim var akşamdan beri aglamaktan helak oldu, neyi var anlamıyorum gaz sancısı çekmiyor karın ağrısı yok karnı tok ama sürekli emmek istiyor emzigi itiyor kabul etmiyor emzirince yada biberonla sütümü verince duruyor harici kesinlikle durmuyor, sallıyorum ayağımda hafifce fan sesi açıyorum uykuya dalamıyor yarim saat sürmüyor uyaniyor o uyurkenki zamanda da sürekli kımıldıyor derin uykuya dalamıyor aglamaktan gerçekten helak oldu, nazar mi degdi ne oldu artık bilmiyorum o kadar üzülüyorum ki ateşine bakıyorum normal, kulağına masaj yapıyorum belki ağrıyordur diye yok, doymak bilmiyor sürekli emmek istiyor aç diye uykuya dalamıyor desem yok, lütfen akıl verin cidden camdan aşşagi atcam kendimi, ona gelcegine bana gelsin derdini bilmediğim icin kafayı yiyorum katılması var bide katılıyor sinir var morarıyor.. Karnından olabilir mi acaba netten baktım ağrı hissetmezler diyor.. Göbek bağı dogduktan 1 hafta sonra düştü sulanınca doktora gittik enfeksiyon kapmiş dedi, solüsyon verdi kullandık yine iyi gelmedi tekrar gittik cerrah göbeğini yaktı haftaya gelin dedi gittik bu sefer göbek bagı parçası içerde kalmış dedi aldı, şuan göbeğinin etrafı kızarık geçiyor gibi ama yarın özele götürcem ondan olabilir mi aglaması ama normalde de aglayan bebek evet ama bu akşam sadece emmek dışında durmuyor uykuya dalamamasi gözleri kızardı küçüldü uykusuzluktan lütfen  ne yapabilirim? Dualar okuyorum sakinleştirici dualar dinlettiryorum ama yok :(((
notu ile kapatıldı: Konu başlığı konuyu özetleyecek şekilde olmalıdır

28 Cevaplar

0 oy
(3,918 puan) tarafından
Cnm pişik felan mi oldu acaba
tarafından
Ilk zamanlar olmuştu yine bu kadar ağlamadı şuan yok gibi düzenli bakım yapıyorum bikere işese bile açıyorum altını
tarafından
Canım post kapandı diye buraya yazıyorum aynı şeyleri yaşadım sütüm yetmiyormuş mama az geliyormuş doktor mamayı cogalt dedi cogalttim ağlaması uykusu düzene girdi
-Reklam-
0 oy
(2,688 puan) tarafından
Yine gaz gaz hiç btmezki
tarafından
Ama ayaklarını çekmiyor gaz damlasi ve probiyotik damlası var kullanıyorum alttan ustten gazı çıkıyor kakasini da yaptı idrarada çıkıyor bacaklarını kasmıyor normalde olunca kasar kendini emzirirken ama yok kasmıyor
(2,688 puan) tarafından
Ayaklarını cekmesi şart değilki canım alttanda üstende cıksa kolay kolay btmiyor bebeklerin gazı ne yazıkki
0 oy
(1,717 puan) tarafından
karnına hafif zeytinyağı ile masaj yap.  duyduğuna eminmisin peki? belki doymuyordur canm
tarafından
O kadar çok hem emdi hem sütümü sağdım belki sütüm doyurmuyor dedim sma mama yaptım yok hala emmek istiyor bıraksam emicek hep zaytin yağını da süremiyorum göbeğinde sıkıntı var ya su degmesin dedi bisey olur diye kuru tutmaya çalışıyorum hep
(1,717 puan) tarafından
eline sur zeytinyagini gobegine gelicek şekilde dairesel masaj yap. aci elma yağı varsa 1 damla ayak altına sürümde masaj yapa bilirsin
tarafından
Zeytin yagi var canım  diğeri yok
(1,717 puan) tarafından
zeytinyağına yap o zaman
0 oy
(590 puan) tarafından
Bana gaz sancisi gibi geldi gaz sancisi olan emmek ister ve surekli aglar gaz masaji yap canim 
tarafından
Kuzum gaz sancısı olunxa emmiyor iki emip agliyor kendini geriye kasiyor ama oyle bi durum yok emiyor rahatca
(590 puan) tarafından
Sen gaz masajininyap canim ben katarik isiticiyi yakardim onune gecirirdim bebe yagiyla gaz masaji yapardim komple soyup vucuduna hem rahatlardi hem hemen uyurdu birde bunu dene istersen
tarafından
Karnına zeytin yağı süremem ki canım gobegine su degmemesi lazm kuru kalmasi lazım korkarim deger diue annem elbisenin üstünden masaj yaptı karnına ama yok
0 oy
(3,275 puan) tarafından
gazı yok diyosun ama bence yine gazi var cnm damla kullanıyomusun
tarafından
Evet canım relaktaz damla kullanıyorum bide maflor probiyotik damla kullanıyorum
(3,275 puan) tarafından
belki onlar iyi gelmemiştir cnm değiştir istersen doktor tavsiyesiyle kimi bebeklerin huyuda böyle olabiliyor malesef sebepsiz ağlayabiliyorlar benm büyük oğlum öyleydi çok zor hak veriyorum sana
tarafından
Normalde aglayan bi bebek nasıl diyim uyanır aglarayarak uyanır direk emmek ister harici durduramam ama emdikten sonra sakin durup etrafa bakardı ama bugün yok sürekli agladı
0 oy
tarafından

Gazi oldugu icin emmek istiyor yuz üstü dizine yatir sirtini ovala 

tarafından
Denedim normalde gazını oyle çıkarıyorum ya öyle yada sırtına vurarak ama yok durmuyor öyle yaparken:(
0 oy
(6,978 puan) tarafından
Gazdie o canim, ayaklarini karnina dogru buk cek, yuvarlak sekilde karnina masaj yap
tarafından
Yaptım valla yaptım onu yaptım annem elbise uzerinden yaptı doktorun gösterdiği şekilde yok ama:(
(6,978 puan) tarafından
Kiraz cekirdegi torban varsa isit koy karnina canim, benimkide 2 gun oyle sabaha kadar susmamisti masaj yapa yapa rahatlattik amca uyudu saatler sonra
tarafından
Tmm su torbası koyayım o zaman :(
0 oy
(4,159 puan) tarafından
Ben bu gazdan çok çektim üstüne birde kaka yapmıyordu benim kızım aylarca çektik kızımla ne kadar gazi çıksa da gaz oluyor senin anlattığına göre gazı var ayaklarının altına sıcak su koy dikkat et yakmasın sakın karnına da havlu utule sıcak koy ama yakacak derecede olmasın gaz damlası kullan ama saatli yoksa bir işe yaramaz 
tarafından
Gaz damlası kullanıyorum canım düzenli veriyorum:( sıcak suyuda denicem Sagolasın ya
(4,159 puan) tarafından
Çoraplarini hiç çıkartma ayaklarını hep sıcak tut canım bir de farklı gaz damlası dene her bebege yaramıyor gaz damlasını da deneyeceksin mecbur yarın doktora söyle o sana gerekenleri de verir
tarafından
Erkek kuzum hep sıcak tutuyorum tulum giyiyor kundak yapıyorum gercekten cok zorlanıyorum ne olduğunu bilmediğim icin
0 oy
tarafından
Gaz canm bizde 34gunluguz başka birşeyi inşallah yoktur ama emerken gaz cikriyormu ayaklarıyla hareketler yaptır ılık havlu koy karnına gaz damlan varsa içir yoksa kızlar bir su bardağı suya biraz kimyon koyup bı çay yapıp iciyolar bir iki çay kaşığı da bebeğe veriyorlarmış sor sana bilen vardır çok faydalı diyolar
tarafından
Gazı çıkıyor kuzum kusuyor da usttende alttanda gazi çıkıyor bugun kakada yaptı gazi olunca emmiyor normalde 2 cekip kendini geri cekiyor o zaman anliyorum ama yok bu seferki emiuor rahat
tarafından
Gazı ciksada muhakkak oluyo bence masaj yap yada 112yi ara onlar çocuk doktoruna bağlıyor
tarafından
Masaj yaptım ama bidaha yapayım
tarafından
İnsalah fayda görürsünüz ılık havluda iyi geliyor yada duş aldır
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Canım doymuyordur, iyice bir karnını doyur 
(2,078 puan) tarafından
Mamayı memeyi bırakana kadar emsin canım, kendimi bırakıyor senmi memeyi çıkarıyorsun
tarafından
Emiyor yumuşuyor göğsüm gitmedigini anlayınca mama veriyorum diger göğsümü sagiyorum onu veriyorum
(2,078 puan) tarafından
Diğer göğsünü versen yemiyor mu, diğer göğsünü ver canım göğsünde uykuya dalar belki, ağlaması açlık ağlamasına benziyor
tarafından
Diger göğsüm yara canim mastitim 2 si oyleydi yinede emziriyordum gecmeyince 1 göğsümü verip cok yara olanı sagdim ve cok yara olan gogsum iyileşti cok sukur şimdi onda emziriyorum digerine ayni seyi uyguluyorum sağıyorum masallah 120 cc çıkıyor uyusa daha cok cikar ama uyumuyor işte
(2,078 puan) tarafından
Canım sen mama verme maşallah sütün var, bebeğini sık sık emzir ben bu günlerde ki bebeklerimi 20 dakikada bi uyandırıp zorla emzirdim, bi gögsünde en az 20 dakika dursun, sağlı sollu emzirmeye çalış, bir memeyi emip uyudu diyelim diğerini almadı, indir bi 20 dak yarım saat geçsin diğer gögsünü ver, sağıp kendine iş çıkarma Canım, emzirdikten hemen sonra hemen gazını al
0 oy
(3,520 puan) tarafından
Bence gazdır canım ya gazı olan bebek sürekli emmek ister sen yinede gazını çıkarmayı dene 
tarafından
Canım normalde gaz sancısı olunca 2 emip agliyor geri kasıyor kendini anliyorum gazi var ama şimdi ohle dehil mememde cok rahat bi sekilde emiyor aglamiyor
0 oy
(137 puan) tarafından
Canım benim bebegim de böyleydi sonradan fark ettim ki sütüm azalmış görnüşte var ama pompayla baktgım 20 ml kadar varmş yani ac diye aglyormuş hic anlayamamştm belki ondan olabilir bak
tarafından
120 cc çıkıyor kuzum sağıyorum bi sagmada çıkıyor 60 cc çıkıyor 90 çıkıyor masallah var ek olarak mama da veriyorum sma belki yetmiyordur diye ama yok emziriyorum bi göğsümü emziirp birini sağıyorum
0 oy
(20,571 puan) tarafından
Göbeğinin etrafi kizariksa fıtık olabilir dikkat et :/
tarafından
Göbek bagindan dolayı kizarik canım doktor dedi kızarık olur diue ama duzelmedi bi türlü:(
(20,571 puan) tarafından
:( he pardon kuzum belkide ondan durmuuodur cani yaniyosa
tarafından
Netten baktım agrı hissetmezler yazıyor ama yarın doktora sorcam :(
0 oy
(737 puan) tarafından
Erkek bebeklerde çişten sonra tortu oluşuyor ya onu temizliyorsun dimi canim bir o aklima geldi 
0 oy
(78 puan) tarafından
Cnm o aylarda bebekler emerek kendini güvende hissediyor belki bı ağrısı vardır sen sabret emmek istiyorsa emzir anne sütü her derde deva şifa olsun bol bol emzir ninniler söyle sabret bu da geçer insallah
0 oy
tarafından
Çoğunluk gaz olabilir diyor doğru olabilir..bebeği al omzuna sırtını sıvazlayarak çıkarmasını sağla yada ayaklarını bisiklet çevirir gibi hareketler yaptır..dizinin üstünde ters yatırıp dacsırtına masaj yapabilirsin
0 oy
(310 puan) tarafından
Canim herkes gazdan yazmis ama bence aç olduğu için oyle yapiyor. Evde maman yok mu hem sutunden hem de mama ver karni iyice bi doysun yine ağlıyorsa bu sefer gazdandir. Yazik eger dedigim gibiyse cocuk ac kalmasin hemen mama ver.
tarafından
Canım zaten mama kullanıyorum takviye olarak bazen sütüm yetmiyor mama yapıyorum sma hatta 1 ayda 2 kutu bitirdi 400 gram simdi yeni aldım 800 gram mama vermiyim desem de sütüm doyurmuyor farkındayım doymuyor ama bugün inanmaz yedi hem mama hem emzirdim hem sağıp verdim
0 oy
(195 puan) tarafından
Göbekten olabilir siz yinede bı götürün doktora, yarım kundak yapabilirsiniz, emme ihtiyacını duyuyor acaba emzikmi verseniz emme ihtiyacı var yenidoğanlarda o şekilde rahatliyorlar, gaz damlası da verin, çok durmazsa battaniyeyle sallayın o şekilde çoğu bebek uyuyor o aylarda bizde oyleydik zamanla bugünler geçiyor ilk üç ay gerçekten çok zor kendinizi üzmeyin 
tarafından
Bugün goturcem canm  özele ordada sorcam bu durumu sallamak istemiyorum ayagimda salliyorum durmadığı icin besiginde sallanmak ayakta salladığı gibi hoşuna gitmiyor ama dediginiz gibi de deneyim. Emzik veriyorum emzigi itiyor sadece beni emerken ve biberonla verirken duruyor. Gaz damlası var relaktaz diye probiyotik damlasi da var maflor bugun kaka da yaptı insallah gecer bu günler büyüdüğünü görürüm
(195 puan) tarafından
Geçer annesi üzülme sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah Rabbim
0 oy
(78 puan) tarafından
Cnm bu aylarda bebek emerek kendini güvende hisseder.bebegini en iyi sen tanırsın karnı tok altı temiz gazı yoksa belki bı yeri agriyordur bol bol emzir sabret inşallah düzelir bu da
tarafından
Emziriyorum canım bi zaman sonra yumuşadı istemedi bende mama verdim sağdigim sütü verdim ama yinede emmek istiyor
0 oy
(12,269 puan) tarafından
Kaka yapabiliyor mu canım .birde aşağıdan gaz çıkartıyor mu 

Fitil denesen kaka yoksada alttan gaz cikartisa rahatlar belki

Yada göbeği agriyir diycem de ondan olabilir mi acaba sen fitil dene istersen
tarafından
Bugün yaptı canım kakasını aksam yaptı alttan gazda çıkarıyor hatta masallah alttan gaz çıkarması cok iyidir usttende çıkarıyor ama allttan surekli çıkarır.  Göbeği hissetmez diye okudum internetten bugün doktora bidaha götürecem sorcam insallah

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 270 göst.
11 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 247 göst.
10 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 140 göst.
2 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Mert ali (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 459 göst.