+1 oy
647 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kan damlasi  demir ilaci vegaferon vs. Kullandiniz mi bebege.  4 .5 aylik oldu baslamadim bn ??

21 Cevaplar

+1 oy
(5,132 puan) tarafından
4 aydan beri kullanıyorum 
tarafından
Kimi kanser yapar dio
(5,132 puan) tarafından
Hiç duymadım öyle şey sağlık bakanlığı onaylı bu verirler mı yoksa
tarafından
Bilmiom  bi dr aradim verme dedi sadece  d vitamini  ver dedi
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bir kaç yıldır bir haber dolanıyor kulislerde diyorlarki devletin verdiği kan damlalarinda kansorejen madde var çocuklara kullanmayın işte su su markalarida sakin ha almayın e ne yapalım bak bu marka çok güzel al kullan hadi diye kaktiriyorlar önüne sonranherles o markaya hücum ediyor ben bunun global bir strateji olduğu inancındayım kullanılan damlalarinda aynı zamanda çocuklarda obeziteye ve bağırsak sorunlarına yok açığınida çok kez gözlemledim şahit oldum büyük kızıma kullandım küçük kızıma kullanmadım büyük kızım kış bebeği diye devit kan damlası vs kullandım ve şuan büyük kızımda ciddi bir kilo problemi var çocuğu zayiflatamiyoruz ama küçük kizim yaz bebeği diye kullanmadım zaten yeterli güneşini aldı gıdasını anne sütünden bol bol aldı o şuan tam yaşıtları ile aynı velhasılı kelam bir şeyin adında ilaç varsa mutlaka bir yeri yaparken bir yeri bozar piyasadaki hiç bir urun sonsuz güvenilir değil bir şeyi yapmadan önce muhakkak bir değil bin kere düşünmek lazım 
tarafından
Ben küçük kızıma ikisinide kullanmadım halada kullanmıyorum onun yerine doğal besleme taraftariyim pekmez falan veriyorum sebze meyve et tavuk balık her şeyden yedirmeye gayret ediyorum yazında genusleniyorlar bol bol artık rabbim hastalık kaza vela vermesin inşallah
tarafından
Ya benimki 4 .5 aylik olmasa bende vermicektim d vitamini :(
Hic agzina sut disinda bisey girmesi ek gidaya kadar diye  umit ederdim ama maalesef gunes yeterli kadar alamadi  ondan verdim
tarafından
Ihtiyacı varsa ver canım yapacak bir şey yok üzülme sifa olur inşallah
tarafından
Insallah  da kan ilacinj tahlil olmadan vermeleri de tuhafima gitti
tarafından
Her bebeğe veriyorlar canım 8 aya kadar devam et diyorlar 8. Ayda parmaktan kan alıp kan değerine bakıyorlar eğer iyiyse bırak diyorlar kötüyse devam et diyorlar ben hiç kullanmadım kan değerine bakıldı bana diyor ki ilaç çok iyi gelmiş "D he dedim ilaç çok iyi
+1 oy
tarafından
Değerleri iyi ise gerek yok cnm
tarafından
Isin ilginc olani kan almadan verdiler
tarafından
Değerleri ni nereden biliyo ki müneccim bu doktor ben kullanmadım tahlil isterdim
+1 oy
(796 puan) tarafından
Vegaferon başta kullandık canım 5.ayda alerji çıktı bı sure kesti doktor tam 7.ayda tekrar başladık diyorum ciddi kabızlık yaşadık yine kesti doktor şu an 8 aylık oldu bende kullanamadim daha doğru düzgün kan değerlerine bakıldı ama iyiydi bizimkinin 
0 oy
tarafından
Kabiz yapiyor o diyolar
tarafından
Aa sen de mi kullanamdn
tarafından
Baska kullandim  saglik ocaginin ilaçlarını  kullanmiyom
0 oy
(7,795 puan) tarafından
Benim kızımın tuvalet sorunu vardı 8.gune kadar yapmadığı oldu o yüzden kullanmadım kabızlık yapıyor çocuklarda. Bir de kan değerlerine bakılmadan kullanılmasını mantıklı bulmuyorum.  Ablamda vermemişti kan değerleri üst düzeyde idi doktor ne yapıyorsanız ona devam edin demişti 
tarafından
Aynen kana bakmadan verdiler . Dr da sadece d ver o genelde eksik olur herkes de dedi. AMA kan ilaci verme dedi
0 oy
tarafından
2 yaşındaki oğluma kullanmadım. Şuan 10 günlük bebeğime de kullanmıyorum. Neden kullanayim.? Test yapılmadan her önüne gelene veriyorlar. Verilen d vitaminin ıçinde ayçiçek yağı olduğu açık açık yaziyor. Su bile vermeyin dedikleri körpe bebege ayçiçek yağını hangi kafayla veriyim .?? 
tarafından
D vitamini de vermiyorsun ama d vitamini gunesle alabilmesi zor bebegin havele cok soguk  ondan veriom.  Fakat degerleri bakilmadan  kan damlasi verilmesi tuhafima Gitti
tarafından
Aa kullanmadigin icon mi kapanmadi
tarafından
Valla kullanıyorsanız temiz içerikli kullanın ocean vardi o temizdi sağlık ocağına güvenmeyin derim
0 oy
(25,192 puan) tarafından
Sağlık ocagının verdiği ilaçlarda hep katkı maddeleri var kesinlikle kullanma. En temiz içerikli ocean 400 D vitamini ve bestiron kan damlasını kullanıyorum. Tabi ki kullanıyorum, bebek anne sütünden sadece D vitaminini alamaz kullanılması çok önemli, kullanmayan da var tabiki onlarıia kalmış bişey... Oğlum kırmızı et tüketmeye başladığında kan ilacını da vermeyi bırakıcam şuan kullanıyorum. 
tarafından
AMA anne sutunde sadece d vitamini yok digerleri  var.
Ne bilim bebegin degerlerine bakilmadan verilmesi tuhafima  gitti
(25,192 puan) tarafından
Doktor boşuna okumuş zaten yav burda onca doktor varken :)
0 oy
(3,898 puan) tarafından
Icerigi temiz olmasi onemli..bizim doktorumz sidefer verdi biz onu veriyoruz..4.ayda basladik ki buna ragmen 9.ay yapilan kontrolde demir eksik cikti..suan 14 aylik hala kullaniyoruz..15.ayda tekrardan tahlil var bakcz artik duzeldyse birakck doktor
(3,898 puan) tarafından
4.ayda direkt başlıyorlar cnm cnku bebekte onemli bi deger o..9.ayda kan tahlili yapiliyo orda bi sknti yoksa birakyon hala eksikse devam..kimisi 9.aya kadar hic vermiyo cnm tahlile gore basliyo ama bn verdim yani
tarafından
Haa anladim bizde de tahlil yapilmadi verdi . AMA asil cocuk dr unu arqdim verme dedi sadece d vitamini ver dedi. Esimde surekli bu kaldi vermedik  dedi napalim  dedi benimde  kafama cok takildi
(3,898 puan) tarafından
Bn saglik ocagina götürmüyorum zatn cnm bebekliğinden beri hep cocuk doktorunda benimki..doktordan doktora da degisiyor yani..sen kendi doktorunu dinle o zaman..
tarafından
Asilari da mi kendi dr unuz yapio
(3,898 puan) tarafından
Bikac kez saglik ocagina yaptrdm cnm 1 yas aşısı fln..digerlerini özel doktorda yaptrdm..özel asilar fln da oluyo ya ondan..bna göre bi cocugunu gelisiminden onun egitimini alan cocuk doktoru anlar saglik ocagindaki degil..oyuzden bilgi olarak da cocuk doktorununkini ciddiye alirim yani
0 oy
(45,017 puan) tarafından
Hic kullanmadim canim pekmez veriyorum 4 aydan ber
0 oy
(5,909 puan) tarafından
D3 olarak ocean kullaniorum 2.hafta da basladik 

Kan ilacida bestiron kullaniyoruz 4.ayda basladik 

Kullanilmasi lazim bazi bebeklerde bu degerler dusuk olabilior sonra sonucu kotu oluor bazilarindada bunlari kullanmadan eksik cikmaya bilior zaten 9.ayda kantahlilindennsonra devam edilip edilmeyecegi soylenior temiz icerikli olduktan sonra vitaminin bir zarari olacagini sanmiorum
0 oy
tarafından
Ben 3 ayliga kadar demir bide kan ilacini kullandim fakat sonrasinda hamile kaldigim icin kafa dalginligindan acikcasi kullanmadim ztn internette hep yaziyordu saglk ocaklarin kan ilacini kullanmayin falan die 8. Ayina geldim kullanmadigim icin saglik ocagim kizdi hastaneye gtrdum kan aldilar eksikligine falan baktilar demir kullan 1 yasina kadar dedibkanda gene bi skntimiz yoktu sukur kullanmalisin hala nie kullanmadin
0 oy
(17,461 puan) tarafından
Kan ilacını kullanmadım. Ne kızıma ne oğluma. D vitamini de sağlık ocaginin verdiğini kullanmadım ocean vardı onu alıyordum 
0 oy
(4,292 puan) tarafından
Kullanilmali elbette demir surubu kullanmazsanız kansızlık bununla birlikte iştahsızlık ve tüm degerlerin düşmesi demek d vitamini ise bingildak için çok önemli 
0 oy
tarafından
Ben de o hataya dustum. Sanki cocuk kac tane buyuttuysem yada tip okudumda haberim mi yok. Kesinlikle benim dustugum hataya dusme

Ne gerekiyorsa ver cocuguna. Ben vermedim zararli dedim. Nerden biliyorsam iste. Cocugum 6 aydan sonra emmeden kesilince ek gidaya gecemedi. Ne yaptiysam yediremedim. Surekli atesleniyor surekli kanina emfeksiyon bulasiyordu. 10 kilo cocuk zayifladi zayifladi taki 2 yasina kadar 8 kiloydi. Doktor ozel mamalara basladi ve bunun sebebi kan demir butun vitamin depolari bos sen takviye vermedigin icin cocugun bu hale gelmis dedi. Simdi ikinciye hamileyim asla hic bir seyimi aksatmicam
0 oy
(3,096 puan) tarafından
Kanserojen madde var canım dedin damlada ben ferrum kullandım 
0 oy
(4,689 puan) tarafından
Kan damlası hiç kullanmadım sağlık ocağı verdi bende oğlumu çocuk doktoruna götürüp kan değerlerine baktırdım gerek yok kullanmana dedi 
0 oy
tarafından
Vegaferon değil ama Bestiron kullanıyorum. 9. Ayda tahlil yapıldı sorun yok ama ben kullanmaya devam ediyorum en azından 1 yaşına kadar kullanacağım 
0 oy
(141 puan) tarafından
Valla hiç kullanmadim ben 28 haftaligim şuan kullanim dedim içtim kustum içtim kustum bıraktım gitti bende
0 oy
(924 puan) tarafından
Ben kullanıyorum kızıma ama acocuk huzursuz oluyor onu verdiğim gün bir hafta verdim kabız yaptı  dün denemek için vermedim düzeldi 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 307 göst.
6 Ağustos 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Eylulyy2 (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 612 göst.
0 oy
0 cevap 26 göst.
27 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neyla (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 72 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Gurmeanne (713 puan) tarafından soruldu

412,367 soru

12,414,025 cevap

44,949 kullanıcı

Kategoriler

...