0 oy
591 göst.
Diğer kategorisinde (617 puan) tarafından

Biraz once kız kardesim calismaya karara vermiş   ne iş yapacan ablam dedim dedi abla evlere temizliğe gidecem  haftada iki gün gitsem yeter  kaça gidecen dedim 250 tl dedi ben şok valla süpermiş dedim önce ben çalıştım bir kaç defa hiç bu kadar paralı is değildi haftada 6 gün gittiğini düşünürsen öğretmenden daha çok maaş alırsın (en küçük  kız kardesim öğretmen adayı  bu arada):):)

16 Cevaplar

+1 oy
(924 puan) tarafından
Biz annemle giderdik ben 15 yaslarindaydim annem pencere silerdi ben koltuk halı toz alırdım annem wc ve banyo yapardı ben mutfak aldığımız para 50 liraydı daha saymadigim işler yaptık hali bile yıkadık ama azimizi doğa say derlerdi durumumuz yoktu annem boyun egerdi ekşimiş yemek cikarirlardi önümüze yemezdik aç çalışırdık bize onu cikarirlardi kendileri lahmacun getirirlerdi burnumuza kokardı begenmezlerdi tekrar yapardık temizlik isis gerçekten çok zor evindeki kuflendirdigi halıyı yıllardır köşede duran halıyı belki yıkayınca çıkar diye yikattirirdi bize  hakkımızı hiç biri vermedi hergun giderdik ama saate bakmazlardi surayida yapiverin diye diye fazladan çalıştırdı ben gördüm ve yaşadım temizliğe giden kadınların aldığı para anasının ak sütü gibi helal olsun çok zor bir iş 
(617 puan) tarafından
Napacan canım geçinmek çok zor bu devirde kimseden fayda yok helal olsun annenede sanada
(924 puan) tarafından
Annem tek gitmesin diye giderdim canım çok şükür ekmegimizi kazandık Allah'a şükürler olsun
tarafından
Simdikiler yapmıyor o dediklerini. Onceden gerçekten çok eziliyordu emekçiler. Annemlerin boş yeni ev ama 3 ay biri oturmuş yani insaat pisliği yoktu. Kadın tuttular da kadın demiş ben bu paraya bu evi temizlemem ev çok büyük.
-Reklam-
0 oy
(5,399 puan) tarafından
:))) yaa bi de beğenmezler ne güzel parası var 
(617 puan) tarafından
Demi valla azim açık kaldı benim ben o kadar çalıştım hiç o kadar para almadım günlük 250 tl ustelik canım çıkıyordu :)))
0 oy
(5,571 puan) tarafından
Burda da o imkan olsa giderim walla . Işsizlik çok zor 
(617 puan) tarafından
Aynen canim gecim cok zor benimde bebem küçük yoksa bende giderdim
0 oy
tarafından
Eşinin dayısının hanımı aylık 5 6 bin tl para alıyor 8 de gidiyor 5 de eve gidiyor düşün 
(617 puan) tarafından
Valla suoer değilmi sanki evde temizlik yapmiyoruzmu
tarafından
Öyle vallaha
0 oy
(193 puan) tarafından
Siz de gidin o zaman. Bu arada öğretmenin çalışma şartlarıyla temizlikçinin çalışma şartları aynı değil. Kıyas yapmışsınız ama olmamış. Öğretmenim bu arada. Temizliğe giden velilerim de var. Ne kadar zorlandıklarını görüyorum.
(617 puan) tarafından
Canim her is zordur bence  çalışmanın zor olduğunu benden daha iyi kimse bilemez ama parası güzelmiş  ne zor işlerde çalışan var üç  kuruş  paraya  bebeğim çok küçük  aklima gelmedi değil
(193 puan) tarafından
Emin olun bir başkasının kirini temizlemek hiç kolay değil. Yeri geliyor kendi lavabomuzu temizlerken midemiz bulanıyor :(
0 oy
(29,535 puan) tarafından

Evet cok guzel kolay gelsin simdiden

(617 puan) tarafından
Rabbim güle güle harcamayı nasip etsin  Inşallah çalışan  tüm  kardeşlerime
0 oy
(14,805 puan) tarafından

Ama o işin yorgunluğunu duşun :angel:

(617 puan) tarafından
Her is zor üç  kuruş paraya insanların cani   çıkıyor en azından emeğinin karşılığını veriyorlar yoksa düşünün bir asgari ücreti demi
0 oy
tarafından
Ben o kadar aradım burda 1 tane bile hizmetli görevlisi bulamadım :) cam sildirecektim birde yerleri 150 tlm vardı 150 verecektim
(617 puan) tarafından
Ay kız temizlikciye para vermedim hep kendim yaptim:)))
tarafından
2 çocukluyum ondan kuzum
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Kız çyle deme milletin pisliğinden iğreniyo insam ne evler var kokudan girilmiyo 
(617 puan) tarafından
Hiç gitmefim bilmiyorum ama huzur evinde aşçı yardimcisi  idim ben orda kadınlar aksama kadsr hastaların altını üstünü  temizliyorlardı asgari ücretle hatta zor değilmi sizin maasiniz bizimkinden farklı olmalı derdim yok valla aynı  derdi
(1,909 puan) tarafından
Zor o tarz meslekler herkesin yapabilceği iş değil o yüzden bence  hakediyolar aldığı parayı sonuna kadar  asgari ücretde az bencede
0 oy
(434 puan) tarafından
Allah kolaylık versin hiç kolay iş değil 
(617 puan) tarafından
Aynen canım hiç  bir is kolay değil rabbim kimselere muhtaç ettirmesin
0 oy
(11,927 puan) tarafından
Ah canım ahh keske. 250 TL degil 120 diyince bile burun kıvırıyor herkes. Hiç gitmediği için oyle konusuyor kardesin millet para veriyor ama anandan emdiğini burnundan getiriyor. 
(1,908 puan) tarafından
Onların hepsi yılda bir alıyorlar.demkki pis insanlarmış çamaşır suyu dökmeden o tuvalete nasil oturuyo acaba kadinin kendisi pismis bence
(11,927 puan) tarafından
Canım yani insanın ustunden geciyor lar. Hele bir kere birine gittim bekar adam donlarını katlattı dolap içi duzenletti.
(1,908 puan) tarafından
Inanirim bana gelen kadında anlatiyo hayret ediyorum yaaa ben utanırım yeminle arkamdan konuşturmak vicdansız cok dünyada bari hakkını verse bukadar koymaz
(11,927 puan) tarafından
Yani bacım kolay gibi geliyor ama emin ol cok zor iş. Eve gelince ayak tabanın zonkluyor. Kolun kanadın kalkmıyor. Evde de iş var artı sofra yemek seni bekliyor.
(1,908 puan) tarafından
Evet birde eve gidince ev senu bekliyo sabah kalkıp gidiyosun rabbim yardımcınız olsun
0 oy
(3,270 puan) tarafından
Annemin arkadaşı temizlik yaparak geçinirlerdi önceden durumları hiç iyi değildi etraf yardım ederdi şimdi kadına güç yetmiyor oğluna kızına araba aldı 2 tane pahal ev aldı 1 tane yazlığı var şuanda kendine araba bakıyor ve bu kadın işini hakkıyla yapıyor randevu almak gerekiyor 1 gün boşu yok 
(617 puan) tarafından
Vayyyy kız  ne güzel herkes ne zorluklarla çalışıyor an üç  kuruş  paraya valla iyi paraymis bacım dedim
(3,270 puan) tarafından
Öyle ama cam silme falan sıkıntılı kuzum
0 oy
(52,167 puan) tarafından
milletin b.okuni pisligini temizliyor deger bide eve biri gelecek diye daha rahat davraniyo ev sahipleri gerçek alın teri 250 günlük biraz fazla ama
(617 puan) tarafından
Hiç  bilmiyorum ne kadara gidiyorlarmış ama kardesim 250 ye gidecekmiş
(52,167 puan) tarafından
eski çalıştığım yerde patronun kizi annesi falan cagiriyodu bide begenmiyorlardi yarim gun parasiyla tam gün dursun istiyorlardi
0 oy
(1,926 puan) tarafından
Yalnız o 250 tl verecekler yüzey temizlik için çağırmıyo bi kere öğrenciyken kuzenimle gitmiştik resmen evin her yeri b k içindeydi fayansları küçük fırçayla kazıdık başka yerleri söylemim bile, akşama kadar iki kişi evi zor bitirdik ve pertimiz çıktı ondan sonra kaç gün kolomuz çalışmadı be.
(1,908 puan) tarafından
Kadın yıllık alıyoruz ozaman temizlikçiyi ben herhafta alıyorum kadına karışmam bile.evde iki kişiyiz kirlenmeyi bile ev ama yinede.istiyo temizlik iste
(617 puan) tarafından
Aynen hiç oturmadan bile tozlaniyor her yer
(617 puan) tarafından
Kız yüzey temizlik günlük is demişler ütü  filan ayrı  o gün farklı bir gün gelirsin onun parası temizliğe dahi değilmiş
(1,908 puan) tarafından
Aynn annem derdi gülerdim çocukken evde toz kokusu var diye valla doğru oluyo
0 oy
(391 puan) tarafından
İyiymiş valla 24 saatte nöbet ücreti nerdeyse aynı bizim :))) 
(617 puan) tarafından
Öyle gercekten
0 oy
(262 puan) tarafından
Haftada 6 gün gidersen 7. GÜN ayağa kalkamayabilirsin caliscam derken sağlığından olursun uzaktan kolay görünüyor ama çok zor cam kapı sil tuvalet banyo hep büyük işler yaptırıyorlar 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 424 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Yekta.16 (55 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 226 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sevmm (2,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 340 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Eslem 01 (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 418 göst.