Kızlar gerçek dövmede abdest tutuyor mu ? Eşim tutturmuş omzuma oğlumun adını dövme yaptıracam diye bende abdest geçmiyor diye biliyorum. Hiç istemiyorum yapmasını
Abdest geçiyor canim ama genelde tercih edilmiyor ince düşünenler. Bende de var 2 tane yaptirmadan once arastirdim baya sordum derinin üstünün islanmasi onemli demislerdi bide zaten su geçirmese o bolgeden ter de çıkmaz ter çıkıyorsa su da girer demekki buda demek oluyoki avdest geciyor demislerdi. Oylelikle yaptırdım bende. Yalniz esin ilk defa yapacaksa soyliyim bi kere yapinca dahada istiyor insan hem kendimden biliyorum hem etrafimda dovmeli olanlarda da gordum bunu bagimlilik gibi bisey yapiyo heralde bi defa yaptiran tekrar yapiyo kesin.
Dövme derinin altına yapılır dış derinin altında yer alır abdestte ise derinin altını değil üzerini yıkamak farz yani abdestte engel değil ama şöyle bir sey var peygamber efendimiz dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın Allah’ın rahmetinden mahrum kalacağını söylemiş.
) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lânet etsin!’ buyurdu.”
Buhari, Müslim, Neseî
404,780 soru
12,125,593 cevap
36,483 kullanıcı