Evet bilenleriniz bilir. 27+4 haftalık kızıma DamlaNur'uma doğum yapmıştım. Duramamıstı erken gelmek istemişti yavrum. Uzuunca bi süre yoğun bakım serüvenimiz oldu. Dile kolay tam 81 gün. 81 gün icinde cok zor günler gecirdik. Yeri geldi mutlu olduk yeri geldi ağladık. Adı üzerinde yoğun bakım bi gün mutlu ediyosa bebeğim bizi bi gün ağlama krizlerine sokuyordu. Oda odadır yoğun bakım. 1 2 3 4 izolasyon olarak gider. 3 numara en ağır yogun bakımdı. 34 gün boyunca yavrum orada entübe olarak savas verdi. Haftanın 4 günü görme şansım vardı kızımı oda sadece 5 bilemedin 10 dakika. Ayrılıp bırakıp dönmek o kadar zor oluyodu ki. Sonra bi gün dediler ki kızının odası değişti. Basta sevindim ara bakıma alındı diye sonra bi öğrendimki izolasyona almışlar. Enfeksiyon kapmış tek kişilik bi odaya almıslar ki başka bebeklere mikrop bulaşmasın başka bebeklerden de kızıma bulaşmasın diye. O gün bi ağlama patlaması daha yasadım. Durum ondan sonra tamamen değişmeye başladı. Kızım kendi entübe hortumunu cekti ve entübeden kendisi kurtuldu. Sonra burnundan bir süre oksijen desteği aldı. Çok şükür onu da tölere edip küvez ici oksijene gectiler. Kızıma ilk banyo yaptırdıklarını söylediklerinde dünyalar benim oldu. Derken bizi ara bakıma sevkettiler. Derken taburculuk öncesi 1.odaya gectik. Emzirme denemelerimiz oldu. 2 gün emmenin ardından yorgun düştü kızım 1 hafta ara verdik. Sonra tekrar tekrar tekrar. Sonra bi gün gelip dediler ki hazırsan taburcu edicez sizi. Aman Allahım dünyalar benim oldu o an. Ben hazırım kızımdan haber verin o iyiyse tamam dedim. Ve şükür 81 günün sonunda sevinç gözyaşlarıyla taburcu olduk. Şimdi 1 haftadır yavrum benimle evimizdeyiz. Oksijen cihazları ile tedbir amaclı taburcu olduk şükür şimdilik gerek kalmadı. İnşallah bundan sonra da asla gerek kalmaz. Prematüre bebeklerin bi kronolojik bir de düzeltmiş yaşları vardır. Kızım dogalı kronolojik 2 ay 27 gün oldu düzeltilmiş ise bugün 1 günlük. ❤️ Rabbim evlatlarımıza sağlık versin evlatlarımızla imtihan etmesin bizleri. Uzun oldu helal edin.