0 oy
617 göst.
Aile kategorisinde (4,041 puan) tarafından
Oldum olası toplumda alışkanlık haline gelmiş şeyleri yapmam kendi bildigimi yaparım. Çocuk yetiştirmede de öyle davrandım. Hep çocuğun hakkını düşündüm hep sabırlı davranıyorum onunla uyumlu bir tempo tutturmaya çalışıyorum

Genelde serbest bırakırım çok kural koymam ama koyduğum kurala da mutlaka uyar. Çünkü zaten çocuğu bogmamisimdir.

Eşim annem yengem dahil herkes bana çok serbest bırakıyorsun arada bağır falan derler. Ben üç günde bir sabrım tasinca bagirirdim bu baskıdan dolayı son 4 gündür herşeye kural koymaya başladım bağırmaya başladım bagirrisam yapmaz zannettim ama o da inat huyunu göstermeye başladı

En son bu akşam bağırdım isyan bayrağını çekti içli içli ağlamaya başladı napiyorum ben dedim

Çocuk zaten akıllı bir çocuk zaten dediğimi yapıyordu zaten her kurala uyan bir robot olamaz

O daha bir çocuk! Tam bir esse gim en iyi bildiğim doğruları yabana atiyorum sırf mükemmel evi temiz kadın olmak için evin de canı cehenneme eşyanın da

12 Cevaplar

0 oy
(71 puan) tarafından
Bende bağırmam asla çocuk o ya bagirilirmi bağırsan hem kendine hem çocuğun psikolojisine zarar kalıcı hasarlar birakirsin
(4,041 puan) tarafından
İlk bağırdım baktım hemen sustu meğer şok haliyle susmus h******mi ki bagirican ya millet bir değişik kendi elimle arsız edecektim cocugu
-Reklam-
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Bazen maalesef etkili olabiliyorlar. Bağırarak çocuğunu korkak öz güvensiz yapıyorsun ileri de her bağırana boyun eğecek 
(4,041 puan) tarafından
Anlatıyorum diyorum toplumda bir sürü psikolojik yönden sıkıntılı insan var ya ozguvensiz ya fazla hırçın diyorum. Biz öyle miyiz ne olmuş sanki diye cevap veriyorlar hayret ya
(5,406 puan) tarafından
Boşver onları evet biz öyleyiz!! Ama çocuklarımız öyle olmayacak sevgi dolu öz güvenli olacaklar.
(4,041 puan) tarafından
Evet canım insancıl iyi biri olsun derdim bu
(5,406 puan) tarafından
Inşallah canım ❤
0 oy
(855 puan) tarafından
Ah o son paragrafın altına imzamı atarım. Ev değil çocuk yetiştiriyoruz. Herkesin bir sabır noktası var tabiki bazen denge şaşabiliyor ama onlar bizim velinimetlerimiz. O yüzden içine en iyi sinen anneliği yapmalı herkes gerisi boşa konuşur...
(4,041 puan) tarafından
Kesinlikle öyle eşya dediğin nedir ki eskiyince çöpe atıp yenisini alıyorsun çocuktaki izi çöpe atamazsın üstelik aman aman zarar vermiyor saddce dağınıklık oluyor herkes evin jilet gibi olsun diyor millete ne anlamıyorum ya
(855 puan) tarafından
Valla kurban olurum o dağınıklığa Rabbim ekaikliklerini göstermesin. Gerisi de kim demiş ne demiş kapa kulaklarını yavruna odaklan. Onla kukla yetiştirsin sen evlat...
0 oy
(306 puan) tarafından
Bizm bir tadınığımız vardı çocukla inatlşırdı çock annesi knşurkn anne anne derdi kndi derdni anltmktan efndim oğlum deyp dinlediğini blmiyorum anltamadkça döner vururdu iki dk snra gel pşam der öper koklardı öyle öylee döngü içindeydiler sürekli.. Anlttğınz gbi inat tek taraflı olmuyor biz inat edersek oda inat ediyor.. Bn kınama amaçlı değl ne kadar üzücü bir durum oldğunu ifadee etmye çlşıyorum ama böyle önce vurup snra öpüp koklmk çockta güvnszlik yaratıyor annesinr güvnmickte kime güvenicek bu minikler.. Hiç bir sorun dert evladımızdan mühim değil.. Rabbm şaşırtmasın.. 
(4,041 puan) tarafından
Evet işte ben de bunlardan ders çıkarıyorum kısa yollu.cozum buluyorlar halbuki mesele bu değil mesele onun karakterine olumlu etki etmek
(306 puan) tarafından
Kısa yollu çözmde değl ki dinlese gizlce cevp verse kısadan hallolulack ama çocğa dönüp vurdğnda 10 dk ağlma nöbeti ardndan sarlma öpüp brşma sonuç zamn kaybı çockta oluşack güvn kaybı.. Çocklr şiddeti anlmaz bir bardak düşrüp vurduğunu düşün o yanlş brşy yaptğını değilde bardak kırılıyor yanağım ısınıyor diye düşünüyorlr.. Değmz hiç birşy evldımzdan daha değrli değl..
0 oy
(1,077 puan) tarafından
Kimseyi dinlemeyin hele ki çocuk konusunda. Bana daha şimdid3n onu yap bunu yap diyorlar kızım daha 5 aylık ama yapmıyorum. Ev işini de saldım ki aşırı titiz bir insandım ama baktım ikisi bir arada asla gitmiyor eve yetişemeyince çocuğa sabredemiyorum ki benim bebeğim kolikti ve hala daha ağlak kucak isteyen bir bebek. İyi günlerimiz 1 se kötü günümüz 5 oluyor. En iyisi bırakmak dedim nasılsa bebek büyüyecek nasılsa bir şeyler yılına girecek. Bu ev elbet temizlenecek. Çocuğum konusunda ahtım vardı zaten kimsenin lafı ile hareket etmeyeceğim diye çünkü annem bunu çok yapardı ve ben bu sebepten dolayı dengesiz davranılarak büyüdüm. Bundan nefret ediyorum ve o sebeple dışarısı umrumda değil her fırsatta söylüyorum annem dahi olsa. Çünkü benim bebeğinin annesi benim, yanlış bir durumda yarin benden hesap soracak anneannesinden değil. 
(4,041 puan) tarafından
Kesinlikle çok doğru anneannesi bilmeycek onun hallerini. Ev temizleme konusu da bir yere kadar bir yerden sonra artık gücümüz yetmiyor
(1,077 puan) tarafından
Aynen canim siz yarin keşke dememek için bugün kimseye kulak aşmadan büyütün bebeğinizi
0 oy
tarafından
Canım senin çocuğunu kısıtlamak isteyenler sana akıl vermeye uğraşanlar emin ol kendi çocuklarına gık demiyorlardır kendim yaşadım biliyorum hatta burayada yazmıştım benim 5 aylık kızımin çocuk şarkısı ve çıngırak sesine basım şişti diyen insanın çocukları evinde at kosturuyor ama ses etmiyor senin çocuğunu senden iyi kimse tanıyamaz ve düşünemez boş boş konusmasinlar 
(4,041 puan) tarafından
Yok kendi çocuklarını da aynen dedikleri gibi yapıyorlar ben farklı davranınca yanlış olmayı kabullenemiyorlar o yüzden konuşuyorlar aynen dediğin gibi benim çocuğumu ben tanırım
0 oy
(358 puan) tarafından
Adem gunes kitabinda diyorki cocuk yetistirmeyi ****** egitmek zannediyoruz kopek gibi mesela otur dedigimizde oturacak kalk dedigimizde kalkacak elimizdeki yiyecegi ye yedigimizde yiyecek ama cocuklarin bi kisiligi olduugnu unutuyoruz gercektende oyle cocugun kisiligi gibi degilde kendi isteidigmiz gibi olsun istiyoruz haliyle olmayincada sinirleniyoruz
(4,041 puan) tarafından
Adem Güneş videolarını izlerdim çok doğru soylemis
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Ya evet şu gunlerde benimde sabrım kaçıyor ama küçük daha diyorum vicdan azabı beni öldürüyor gerçekten bağırmak istememiştim oysaki essegim bende essek 
(4,041 puan) tarafından
Ben arada bagirirdim o kadarı insanlık hali ama bı baktım kuralcı annelere döndüm ev bu ev ya bazı kampı mo
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Aynı şey bana da oluyordu bazen oğlum uykusuzken çok huzursuz oluyor mesela bir topluma girdigimizde herkes çok huysuz napiyorsun nasıl baş ediyorsun falan diyor bende sinirlenip coguma kızıyorum sonra sarılıp ağlıyorum ve bunu yeni fark ettim hep o insanlar yüzünden olduğunu Allahtan çok gecikmeden döndüm yaptığım yanlıştan hiç bir şey yavrularimizdan değerli değil hiç bir şey 
(4,041 puan) tarafından
Evet işte bizde de uykusuzluk çok fazla biraz da o sinir yaptı sağlıklı dusunemedim
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Bn de kendi dogrularimla yetistiriyorum cocugumu cnm..etrafmdakiler de bni tanidiklari icin yani onlari dinlemucegimi bildikleri icin asla karismazlar..bn bosuna mi surekli psikologlari takip edip iletisimle ilgili bisiler ögrenmeye calisiyorum..kurdugum düzeni kimseye bozdurtmuyorum sen de ole yap cnm
(4,041 puan) tarafından
Öyle yapicam sadece bu konuda gaza gelmist aklım başıma geldi
0 oy
(195 puan) tarafından
Siz zaten anlamissiniz farketmiş siniz hatanizi insanları yorumlarıyla üzerimizde etki bırakacak kadar takmamalıyız sorun burada başlıyor sizin sabrinizi sevginizi kıskandiklari için yanlış öneriler de bulunabilirler bir çok insan bunu yapıyor
(4,041 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum biz yanlış olmaayiz diye konuşuyorlar bence

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 168 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,288 göst.
4 Ocak 2023 Aile kategorisinde Mhmd8mrn (7,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 481 göst.
24 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu