0 oy
666 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Hanımlar bir kaç sorum var acemi bir anne adayı olarak 

1- nişan gelince hastaneye gitmeli mi

2- normal doğumda sancı mı daha zor bebeğin çıkış anı mı

3- doğum sonrası dikişler çok acıyor mu

Şimdiden teşekkür ederim :) 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
1. nisan gelince hemen gitmene gerek yok. Ama ben nisani gorunce ikinci dogumunu yapan biri olarak yine de gittim. Ilk dogumda nisan gelmemişti bu kanli gelince korktum belki baska birseydir diye

2.sanci iki saat kadar surdu o yuzden çıkış ani bana daha zor geldi.

3.ilk dogumda dikisler acidi ama ikincide acimadi dogurur dogurmaz ayaktaydim

Aslinda kisiden kisiye dogumdan doguma degisiyor canim . Benim ilk ve ijinci dogum arasinda farklar var. En onemlisi sunu bilmelisin sanci olmadan bebek dogmayacak o yuzden sancilarini iyi karsilamalisin. Dogumun basladigini da anlamaman inkansiz zaten kosa kosa hastaneyi tutarsin 
tarafından
Çok teşekkür ederiiim :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nişandan snra gitmedim. 

Sancıyla ba edebildim ama ıkınmak çom zor geldi. 

Dikiş atılırken uyuşturuyolar da  snradan çok ağrım oldu
tarafından
Hahhh bende tam bunları yazacaktim sagol canim gerek kalmadi:)
tarafından
Çok sağol canım :)
tarafından
Rica ederim cnm xd
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Nisan gelince hemen dokyora gitmene gerek yok sanci ve su onemli sancin gelirse ilk sıklasana kadar evde cek suyun gelirse direk duş alip git 

Sanci tabiki daha zor Rabbim fazla uzun cektirmez inşallah 

Dogum sonrasi temiz ve kuru tuttugun surece cabucak iyilesir inşallah  dikişlerin
tarafından
Aminnnnn çok sağol canım
0 oy
(1,253 puan) tarafından
Suyum acildiktan sonra gitdim hastaneye

Sanci yokda benim icin ikinmak daha zor

Dikisim olmadi ama biraz canim aciyodu sonra cok sukur gecti
tarafından
Dikişsiz olmuş ne güzel canım çok sağol
(11,140 puan) tarafından
Dikişsiz olması çok guzel olmuş maşallah diyelm. Peki ne yaptınz kolay doğum olsun die?
(1,253 puan) tarafından
Bol bol yuruyus yaptim su ictim hurma yedim comelip kalktim
(11,140 puan) tarafından
Kaçıncı haftada başladınz
0 oy
(1,305 puan) tarafından
1 nisan gelince hemen gitmene gerek yok sanci sikligina gore gidersin cnm

2 sanci daha zor bebegin çıkışını baski olarak hissediyosun o cok zor degil yani

3 canim doktorun krem falan yazar ayrica ilac bulari anlatildigi gibi kullan ayrica hijyenik ve kuru tutarsan cok hızlı iyilesir dikisler 
(1,305 puan) tarafından
Rabbim bi sancida kurtarsin ;)
tarafından
Aminnn çok sağol allah razı olsun <3
0 oy
tarafından
1.Benim nişanım doğumdan iki gün önce geldi ama gitmedim hastaneye çünkü sancim yoktu.

2.Normal doğumda benim için sancılar daha zordu.

3.Sızlama oluyor dikişlerde fazla bi ağrı olmuyor ama üzerine oturamıyorsun doğru düzgün. Doğum anında da dikiş atıldığı zaman hissetmiyorsun. 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
(454 puan) tarafından
Su an nasil dogurdugumu unutdugumu farketdim:) 3 bucuk aydir dogum yaptigim halde .. :))
tarafından
E darısı başıma o zaman :)
(454 puan) tarafından
InsAllah bir avazda sag salim alirsin kucagia duam sen ve tum hamilelere ..zaten mucizeni gorunce aci vs kalmiyo ..bide benimde dikisim oldu uyusdurmadan diktiler ama acikadi sonrsindada acimadi zaten diye bilirimki hic acimadi dikis korkulacak sey degil canim
tarafından
İçimi rahatlattın inan çok sağol canım benim aminnnnn <3
(454 puan) tarafından
Olani soyledim canim ben dogurdum bebegimi kucagima verdiler ve dikisin var uyusdurmadan dikiyoruz dediler cevap bile vermedim bi baktim dikmisler :)..icini biraz olsun rahatlatdiysam ne mutlu bana:)
0 oy
(2,091 puan) tarafından
Ben yatış yapıp suni sancı aldım nişanım ozaman geldi 

Sancı çekerken rahattım suni olduğu halde ıkınmak çok zor ve doktorun karnıma bastırması beni çok zorladı 

10cm açılmayla Sezaryen oldum :))
tarafından
O kadar sancı sonrası sezeryan kötü olmıl ya :( Çok sağol canım  :)
(2,091 puan) tarafından
Aynen cnm hayırlısı buymuş bizim için sağ salim kucağına al inşallah
0 oy
(1,458 puan) tarafından

Nişan gelince hemen gitme canım sancilarin başlasın oyl e git

2. Sancı daha zor çıkış anında acı olmuyo. Ikınmaktan ağrı var mi yokmu bilmiyosun bile

3. Dogumdan sonra 1 2 gün ağrıyo ondan sonra okadar agrimiyo. Ağrısa bile ağrı kesici içince geciyo hemen.

Not ıkınırken acı cekmiyosun sadece gücün kalmadigi için zorlaniyorsun. Güçlü güçlü ıkınman gerekiyo 
tarafından
Çok sağol canım
0 oy
(342 puan) tarafından
Nişn gelince sancın cok işe kanama var ise öle git eger riskli bi durumun yok ise canım sancı zor sancıdada birileriyle konusursan hareket edersen dogru nefes alırsan oda kolay ne cocugun cıkısındada ebelerin dedigine uyarsan dogru anda ıkınırsan kolay ve cocuhun kafası cıktımı vucudu balık gibi geliyo ayrıca hazreti allh öle yaratmışki bizim icin zorlanmıyalım diye kafasındaki kemikler üst üste geliyo dönüşü oluyo vs seyler her insan nir olmaz acı duygusu mesale ben sancım tavanmış ama ben hisstmiyodum suni sancı ile acılma oldu onuda cok hissetmedim dişimdede öle cok vardı ama ilk gün acıdı o kadar 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım <3
0 oy
tarafından
1) hemen gidilmez bekle sancin gelirse git 

2) sancı daha zor bebeğin çıkış anı en kolayı 

3)bnm acimadi sadece düşmeye yakın batıyor iki güne de düşüyor 
tarafından
Çok sağol canım <3
0 oy
tarafından

Nişan ve suyum gelmeden direk sancım geldi benim öyleydi gittim hastaneye 

Sancı da zor bebeğin çıkış anıda ama kafası çıkınca rahatlıyorsun için boşalıyo oh be diyorsun :)

Dikiş atılırken uyşturuyorlar zaten ama iğne etkisi geçince ağrı oluyor tabi 

tarafından
Çok sağol canım benim :)
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Nisann gelirse git tabi bebegin enfeksyon kaapar bebegi koruyan tikac dedikleri dusuyo ona halk arasinda nisan denliyo sanciyi cok cekmedim gebeligim riskliydi dr cati muaynsine cagrdi ve doguma alindm sanci cekmek zordur bence bebek ciktgnda sende yeniden doğuyorsun 1 hafta acıdı biraz wcye temiz ve kuru tutrsn sıkıntı olmaz dikistede uyustruyolar zaten zaten bebegine bakmatan baska bi sey umurunda olmuyo 
tarafından
Teşekkür ederiim
(1,138 puan) tarafından
Rica ederm hayirla 1 avazda kurtul zemzem suyu ic ben icmistim
tarafından
Aminnnn canım içeceğim :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 214 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 346 göst.
6 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Acemianne3107 (775 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 269 göst.
27 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 279 göst.
12 Ocak 2021 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,444,491 soru

23,734,997 cevap

313,719 kullanıcı

...