0 oy
423 göst.
Diğer kategorisinde (636 puan) tarafından
Kızlar 2 şey sorcam. 

1- geçen sefer sormuştum. Kanamam çok uzadı diye. Kasımın 14ünde leke şeklinde 17sine kadar lekelenme oldu. 17sinden daha düne kadar adetim olmuştu. Dün hiç gelmedi gece yine 1 2 damla gelmiş. Böyle afedersiniz sümüksü şeffaf kıvamda ama içi kanlı. Neden olur ki bu ? 

2- regl bitti sandım eşimle birlikte oldum. Hatta o dedi senin daha kanaman mı oluyor o sümüksü şey bulaşmış onu görmüş. Gusül almadan ilişkiye girince günah olur mu ? İlişkiden sonra hemen aldım gusül ama regl gusülü almamıştım. K.bakmayın biraz özel oldu. Hakkınızı helal edin. Linç etmeyin. Kimseye soramadım :( 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,701 puan) tarafından

Sana kadınlardaki kanamaları soruyorlar. De ki, o bir eziyettir; kanamanın olduğu günlerinde onları rahat bırakın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah‘ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.” 

Tertemizden maksat gusül abdesti almaktır. Gusül abdesti almadan ilişkiye girilmez. Hafız ve hocayım bu arada. Tövbe istiğfar edin bi daha ki sefere de dikkat edin

(2,866 puan) tarafından
Sağol canım ben söyledim ama bilmiyor çoğu kişi öğrenir inşallah
(3,701 puan) tarafından
Sen de sağol canım benim inşallah öğretmek görevimiz
-Reklam-
0 oy
(303 puan) tarafından
Kanamanın 10 güne kadar adet ondan snraki günler özür sayılıyor canım abdest alıp namazını kılablrsin yani hanefi mezhebinde öyle.. İkinci soruna gelrsek adetinin kesin bittiğini bliuorsan ve bir vakit namaz kaçmicak şekldeyse ilişkiye girip abdest alablrsn yani iki şey için tek abdest alman yeterli illaki alayım snra ilişkiye girip bir daha alayım demen gerekmiyor.. 
tarafından
Soyledıgın sey bilgimce yanlıs cunku abdest alıp temiz sekılde ılıskıue girmesi gerekir adet bıtımın de almamıs ve cenabet sekulde birliktelik olmus gunah
(952 puan) tarafından
Canm.ben de çok araştırdım adetin bitti beyaz akintin geldi ise gusül alıp sonra birliktelik yaşarsın diğer türlüsü olmuyor maalesef.sonra yine duş alacan mecbur
(303 puan) tarafından
Bende her defasında aynı şey yapılsın demiyorum tabi makbul olan gusül abdesti olup snra brlkte olmak snçta Allah korusun hamile kalıcak olursun o şeklde olmş olur ama kesnkeste böyle olmaz diye birşey yok canm.. İnan bende araştırdım yoksa tabiki keyfiten fetva verecek değlm..
(952 puan) tarafından
Her seferinde öyle yapmasına gerek yok diye bişey yok canm .sonuçta bu da fetvaya girer sanırım aranızda yanlis anlaşılma olmuş .
(303 puan) tarafından
Âdeti sona eren kadın gusletmedikçe kendisiyle cin­sî münasebette bulunmanın helâl olma­dığı hususunda Şâfiî, Mâlikî ve Hanbelî mezhepleri başta olmak üzere ulemanın büyük çoğunluğu görüş birliğine varmıştır. Yalnız Hanefîler, âdet kanının belirli âdet süresinin sonunda kesilmesi halinde bir namaz vakti geçtikten sonra gusül yapıl­masa da cinsî münasebetin caiz olacağı­nı söylemişlerdir. (Yunus Vehbi Yavuz, “Hayız”, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 17, s. 53.)
0 oy
tarafından
Canım günah olur tabi ya temizlenmeden kocayla yakınlaşılmaz ki. Güzel bir boy abdesti alman lazım dı. 
(636 puan) tarafından
Kız duş aldm da abdest almamıştım ertesi günü alayım diye :( çok üzüldüm ya :( teşekkür ederim canım
tarafından
Gusl e niyet etmek fardır.
(636 puan) tarafından
Aynen. Gusül niyetine duş almamıştım zaten.
0 oy
(4,897 puan) tarafından
Hanefi misin  şafii misin?  

Hesap yap ona göre temiz olduğunu bilirsin 

2. Sorunun cevabı da mezhebine bağlı ona göre cevap vericem 
(636 puan) tarafından
Hanefiyim canım
tarafından
Du bakiyim ne dicen :)
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Adetdin bitince gusül alman lazım eşinle birlikte olmak için
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Hoca arkadaşlar açıklık getirin lütfen bu konuya ben söyledim ama çoğu kişi yanlış biliyor
0 oy
tarafından
Adet bitip gusül almadan yapmak günah canım 
0 oy
(952 puan) tarafından

Bakara sûresinin 222. ayetinde Allah Teala şöyle buyurmaktadır:

“Sana kadınlardaki kanamaları soruyorlar. De ki, o bir eziyettir; kanamanın olduğu günlerinde onları rahat bırakın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah‘ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.”

Yukarıdaki ayete göre âdet esnasında yasak olan cinsel ilişkinin helal olabilmesi için iki şart bulunmaktadır:

1. Kadının âdetinin bitmesi gerekir.

2. Kadının tertemiz olması, yani gusletmesi/yıkanması gerekir.

Âdeti sona eren kadın gusletmedikçe kendisiyle cin­sî münasebette bulunmanın helâl olma­dığı hususunda Şâfiî, Mâlikî ve Hanbelî mezhepleri başta olmak üzere ulemanın büyük çoğunluğu görüş birliğine varmıştır. Yalnız Hanefîler, âdet kanının belirli âdet süresinin sonunda kesilmesi halinde bir namaz vakti geçtikten sonra gusül yapıl­masa da cinsî münasebetin caiz olacağı­nı söylemişlerdir. (Yunus Vehbi Yavuz, “Hayız”, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 17, s. 53.)

tarafından
İşte doğru olan bu ellerine sağlık canım umarım herkes görür de oğruyu yanlışı bilir
0 oy
tarafından
Canım 2. Soruna cevap verecem evet adetin bittikden sonra gusul al ilişkiye gir temizlenip de ilişkiye girebilirsin abdest alıp da sonrasında ilişki esnasında leke geldiyse senin yapabileceğin birşey yok ilişkiden sonra tekrardan abdest alirsın

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 47 göst.
0 oy
3 cevap 74 göst.
+1 oy
4 cevap 58 göst.

412,573 soru

12,421,419 cevap

45,243 kullanıcı

Kategoriler

...