0 oy
604 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,793 puan) tarafından
Saçlarım dökülecekmiş kaynanam öyle dedi bu doğru mu yoksa hurafe mi? Var mı öyle olan. Doğumdan sonra saçların döküldüğünü duydum ama bebek anneyi tanıyınca dökülür ilk defa duyuyorum. Benim zaten normalde de çok saçım dökülürdü bıttım sabunu kullandım dökülmem durdu çok şükür,hala da onu kullanıyorum 23 günlük olduk ve dökülmem yok hala. Ama bebeğim beni tanıyor artık bunu anlıyorum hissediyorum,kokumu yüzümü sesimi biliyor yani diğer insanlardan ayırt edebiliyor bence. Bide o sebeple saçım dökülürse kafada saç kalmayacak ya zaten azıcık saçım var aylardır çoğaltmak için uğraşıyorum kaynanam öyle deyince bi canım sıkılmadı değil hani. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

26 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hiç alakası yok. Benm ilk doğumu yaptıktan sonra saçlarım gurlesti uzadı sağlıkli oldu. Şimdi ikinciyi doğurdum cildim güzelleşmiş sıra saçımda :D
(2,793 puan) tarafından
Maşallah kızz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bilimsel açıklama istersen de vereyim :D vücut hamilelikte vitamin depolar ve ilaçları bırakınca vücut depolanan vitaminleri kullanir. Bu da bir kaç ay sürer. Sonrasında yediğin şeyler eğer yetmezse tırnak güçsüzlüğü idrar da renk değişimi ve saç dökülmesine yol açar.
(2,793 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim
0 oy
(51,294 puan) tarafından
hormonlardan dokulmeye basladigi zaman tahmini o aylara geliyor. ilk dort ay dökülmedi sonra bildiğin akti saçlar ama oncesindedd taniyodu kizim beni 
(2,793 puan) tarafından
Sağol ikboş
0 oy
(10 puan) tarafından
Ben bildiğim  kadariyla hamilelikte yukselen hormonlar sayesinde hamileken saçımız  dökülmüyor  dogumdan sonra hormonlar eskiye dönünce  hamilelekte dokulmeyen sacalar dökülüyor   ve  hamilelik sonrasi dokulen saclar  kokunden degil kırılarak  dökülüyor  yani  kel  kalmazsiniz benimde  hamilelik sonrasi cok  dokuldu 2 ay kadar simdi normal  dökülüyor  ve yeni saclarim cikiyor  banada kayanam  aynisi söylemişti  arastirp ogrendigim bilgi  
(2,793 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim
0 oy
(2,265 puan) tarafından
Bence doğru canım ama ve bebek seni tanıdığı için saçların dökülmüyor.. doğumdan bir süre sonra saç dökülüyor ve bu da aşağı yukarı bebişin tanıdığı zamana denk geliyor çoğu kişide o yüzden öyle söylenmiştir
(2,793 puan) tarafından
Anladım canımm
0 oy
(10,509 puan) tarafından
Banada öyle dediler ve eğin bı kaç aylık olunca saç dokulurmys gerçektende her 3 oğlumda 2. 3 aylık olunca sackarimda adurj dökülme oldu gerçi normalde de dokulur de neyse
(2,793 puan) tarafından
Anladım canım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 132 göst.
25 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Bernakra (141 puan) tarafından soruldu

408,192 soru

12,260,093 cevap

37,339 kullanıcı

...