0 oy
1,183 göst.
Aile kategorisinde (965 puan) tarafından

Gün geçmiyor ki yeni hurafeler duymayalim 

imagesiz ne düşünüyorsunuz bu maddelerle ilgili. Sizce doğruluk payı olan var mı kızlar 

15 Cevaplar

+1 oy
(3,799 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Lohusayken Hastaneye gittigimiz zaman emzirme odasinda hep emzirdim ben başka lohusa olanlarda vardi:) tövbe tövbe 

40 gün bebegin bezleri evde nasil durcak acaba bi odayi ona ayirmak lazim heralde at kaç :D
Bide ben kizimi hep ensesinden öpüyorum inatçi olucak desene:)

Burdakilerden sadece bişeyi yapmiyorum gece bebegin kıyafetini disari asmiyorum o kadar oda bisey olucagandan degil toz olur diye disari asmiyorum dogdugundan beri bos oda var oraya asiyorum :)
(965 puan) tarafından
Çok haklısın canım bende seninle aynı dusuncedeyim
-Reklam-
+1 oy
(887 puan) tarafından
Digerlerine guldum gma bebegin bezi kirk kir atilmaza aglayasim geldi :D o ne bicim sey oyle b.k kokar  o zmn nolurmus sutuz korkmaz miymis bu mantikla oyle oluyor
tarafından
O nasil bi mantik sorma zaten :Dd evi bocek haserat bassin :D kokudan olelim istiyolar herhalde.
(887 puan) tarafından
Aman harabbi senbizi  koru diyorum baska bsy demiyorum :D
+1 oy
(2,189 puan) tarafından

Bazilarini duydum ama duymadiklarimi da iyiki duymamisim diyom canim ne saçma şeyler :)

(965 puan) tarafından
Demi ama duymamakla bir şey kaybetmemisiz bence
(2,189 puan) tarafından
Aynen valla gülüyorum sadece :)
0 oy
tarafından
1 4 6 hakkında doğru olduğunu düşünüyorum diğerleri hakkında bsy diyemem
(965 puan) tarafından
yüzüne gülücük koysam da koymasam da nazar degecegi varsa değer dusuncesindeyim canım ben
tarafından
Yani bn zaten emoji koymam atarsam öyle de böyle de atarim
tarafından
Sen bari yapma kuzum ya :))
tarafından
Niye kız noldiii
tarafından
Hepsi yalan bunların ya kocakarı lar uydurmuş
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Smile nazar degmesin hurafelerde en yenisi galiba :) masallah diyerek paylasinca olmaz belki :))  birde bu sicakta bez saklamak,ev kurtlanir :)))
(965 puan) tarafından
Bende ençok Smile olayina güldüm valla ne yalan soyleyim
0 oy
tarafından

Bebeğin ensesinden opersen inatçı olur sinirli olur bu çok doğru kanıtları var:))) benim kızım birinci örnek ama ensesinden opmelere yinede doyamiyorum:D

0 oy
(170 puan) tarafından
Bugün 1 aylık olduk gerçekten kimseye anlaatamdım hurafe olduğunu 1 ay bana ev hapsi gibi Allahtan 40a az kaldi cok şükür 
(965 puan) tarafından
Cikartmiyorlar mi kuzum seni dışarı :)
(170 puan) tarafından
Dışarı çıkıyom oda hastaneye ikindiden sonra balkona bile cikartmiyolar ama ben onlar gidince çıkıyom:)
(965 puan) tarafından
Aman Yarabbi dur bakalım ben ne yasisycam; ) ayni dusuncede olan annem ve kaynanam var :)
(1,353 puan) tarafından
2 haftalikti oğlum komşumda kahve içiyordum:) bide şey diyorlardı dışarı çıkarken bi yerine bi parça ekmek sıkıştırılcakmış tövbe Yarabbim carpilcaz bide bırakın beni dedim kimsenin karismasina musade etmeyip kendi bildiğimi yaptım 1 aylıkken dışarda geziyorduk valla yaz bebegi olsa o kadarda beklemezdim
(965 puan) tarafından
Eee ekmeğe basma carpilirsin diyerek buyuttuler bizi. O sıkıştırdıgın ekmek düşse ve bassak carpilmayacak miyiz ? Aman allahım
0 oy
(1,232 puan) tarafından
Saçmalıklar abidesi banyodan hemen sonra emziriyorum çünkü banyo yapainca acıkıyor yavrum ağzı da cennete gibi kokuyor .odegilde pis bezi 40,gün saklanır mi iğrenç mikrop yuvasi
(965 puan) tarafından
Sen bol bol emzirmeye devam et cnm. Poklu bezlerini fr at çöpe gitsin :)
0 oy
tarafından
Ne saçma şeyler ya bunlara inananlarda var mı acaba? 
(965 puan) tarafından
Tabiki var cnm neden olmasın :) bunlar eskiden gelme sözler inanan olmasaydı günümüze kadar yol alıp gelemezdi demi ama ;)
tarafından
Aynen öyle ama saçma olduğu ne kadar belli
0 oy
(1,353 puan) tarafından

40 gün bezi atmiyalimda ev koksun:D banada hamileyken hortumun üstünden geçme kordon dolanır demişlerdi ay ne gülmüştüm hayatımda duyduğum en saçma cümleydi :D

(965 puan) tarafından
Yok artık :):):) ciddi olamazsin
(1,353 puan) tarafından
Hatta bunu soyleyen sevgili komşu teyze 2 kere hortumdan geçtiği için oğluma 2 kere kordon dolandiginida iddia etti :)
(965 puan) tarafından
Kız gerçekten dolanmis mi kordonu :):)
(1,353 puan) tarafından
Ya ben inanmıyorum dolandiysada hortumla alakası olduğunu sanmıyorum:) teyzem 60 kusur yaşında kordon dolanmıştır biride buna hortumdan atlamıştın demiştir hop hortumdan atladım kordon dolandı ay aklıma geldikçe gülüyorum:) bende karşısında dur kız deniyelim dedim 5 kere geçtim hortumdan kadin baygınlık geçiriyordu:)
(965 puan) tarafından
Allah seni yaa :):) yaşlı kadına yapılır mı bu. Gerçi bende geçenlerde çilek yiyordum söylemesi ayıp kaynanam sakin elini bi yerine deyme bebekte leke olur dedi :) eşimle annem de vardı.  Bende dedim ki kız kaynana sana inat elime mühür basıyorum bakalım olacak mı dedim. Sol elimin tam bilek kemiğinin oraya kirli elimi sürdüm kurusun diye de bekledim :):):) şimdi merakla bekliyorum benim kız da öyle bir leke olacak mı diye
(1,353 puan) tarafından
Ben kesinlikle inanmıyorum ya bu eskilerin biseylere kılıf bulması işte:)
(965 puan) tarafından
Bence de öyle olsun yoksa kızım aklı ermeye başlayınca papaz olabiliriz ;)
0 oy
tarafından

Hangi kocakarı uydurmuş bunları ya :D gerçekten komik 

(965 puan) tarafından
Hangisinin olduğunun ne önemi var :) önemli olan bunlara inaniliyor olmasi değil mi ;)
0 oy
tarafından
6 benim cok komigime gitti 2 logusa ayni yerde emzirmez ee hastanelerde emzirme odalarinda 10 tane oluoz :D
(965 puan) tarafından
Orası hastahane. Orda hersey mubah ;) lohusayi evden cikartmazlar ama hastaneye gönderirler :):)
tarafından
Ne kadar sacma ya evet bide 40 gun hurafesi var :/
0 oy
tarafından
2 delini farklı duydum öpünce olmaz mis bile güle o tarz denince olmaz mis.  

4tekini benim değil ikidebir bebeğin kıyafetini 5 olduktan sonra alın diye duydum hatta ikidebir komşumuz söylüyor kafayı yiyorum neymiş uyumazmış gece. 

çok sıkılmaya başladım bu durumdan. 
(965 puan) tarafından
Bizde de bebek ve lohusa kıyafeti akşam ezanindan sonra dışarda olmaz derler. Sebebi de subyan üç harflisi var ya o gelip calarmis sonra da gelir bebeği ve annesini gotururmus. Böyle diyorlar ama hiç isim olmaz valla. Gerçi benim balkonum yok mecbur evde kurutucam :) şanslı hissetsem mi acaba kendimi. Kimse topla şu çamaşırları diye beni bunaltmayacak
tarafından
ay valla biktim yalan yok elimden geldiğince yapmıyorum zaten hava sıcak kuruyca alıyorum. oh oh güzel valla. ama emin ol baka bisey bulurlar merak etme .d..d
(965 puan) tarafından
Yok kız çok merak ediyorum :):) bana hangi hurafelerle gelecekler acaba. Gerçi kaynanam geliyor tek. Oda Kocamdan çok çekiniyor o yüzden biseyime karisamiyor yazık kursaginda kalıyor kaynanalık hevesi :) anneme de gücüm yetiyor çok şükür karistirmam ama yine de çok merak ediyorum ne bulacaklar :):)
0 oy
(13,395 puan) tarafından
Hepsini duydum bir de lohusa kadın el öpmez derler ben en çok bunu sevdim çünkü el öpmekten hiç hoşlanmam :) 
(13,395 puan) tarafından
Ölcek olsa insan ben yaşamazdım şort askılı giydim hep :)
(965 puan) tarafından
İyi yirtmissin :) töbe yarabbim :)
(13,395 puan) tarafından
Hahahhaha aynen canım kayınvalidem hep dedi giyin dikkat et diye ama dinlemedim :)
(965 puan) tarafından
Aman boşver bişey olmamış ya çok şükür.  Burdan da bu lafın hurafele olduğu netlik kazanmış oldu ;)
(13,395 puan) tarafından
Canı isteyen işinr geldiği gibi hurafe uydurmuş :')
0 oy
(3,024 puan) tarafından
He 40 gun cope atilmasonda bak bakim o ev leş gibi kokuyomi kokmuyomu
(965 puan) tarafından
Eylülde doğum yapıcam nasip se. Düşünemiyorum o sıcak havada o bezlerin nasıl bir hal alacağını. Dusunsene minimum 400 bez :):):) ıggghhhh
(3,024 puan) tarafından
Hahahha Allah hayirla kurtarsin gulum bende 35 haftaligim temmuz ortasi ila sonu bekliyoruz
(965 puan) tarafından
Abooo sen temmuz sıcağında sakin bez atmayim hurafesine kapilma tamam mı canım :)
(3,024 puan) tarafından
Hahhahah yok kuzum yok :) merak etme

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 458 göst.
7 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 115 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Premsesannesi (660 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 207 göst.
24 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde senykll (393 puan) tarafından soruldu