0 oy
447 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından

Çarşaf giymenin kuralları vs varmı? Varsa neler?  Çarşaf giymenin zor olduğunu ağır olduğunu kuralları olduğunu söylüyorlardi bana yardımcı olursanız sevinirim?❤️ Ayrıntılı şekilde ❤️

10 Cevaplar

+5 oy
(4,985 puan) tarafından
Kural değil de takva diyelim oda kişinin kendisi ile alakalı. Çarşaf-ı Şerif giyen bir hatun kendini haramlardan korumak amacı ile Allah rızası için bu yola giriyor. Misal ben çarşaflıyım cama direkt kendimi göstererek çıkmam perde arkasından bakarım, cam silerken çarşafla ya da ferace giyip üstüne siyah başörtü takip yüzümü kapatıp silerim, kapı çalınca eşim evde yoksa kapıyı tam açmadan sadece kafam gözükecek şekilde erkek ise öyle konuşurum. 

Ama bu sadece çarşaflı olan kardeşlerimin dikkat etmesi şart olan bir husus değildir. Bütün müslüman kadınların yapması gerekenlerdir kadının özgürlüğü budur aslında.

Ama çarşaflı olup haramlardan sakinmayanlarda vardır. Dediğim gibi bu kişi ile alakalıdır.
-Reklam-
+1 oy
(2,768 puan) tarafından
Herkese göre değişiyor sanırım kuzum kişi kafasına göre hareket ediyor mesela örnek veriyim tanıdığım iki kişi aynı apartmanda komşular balkona bile çamaşır asarken çarşaflı çıkıyor diğeri ise gündelik kıyafet ile çıkıyor. Bana göre doğru olan çarşafı tam kullana bilmek. Kendini hazır hissediyorsan senin adına çok sevinirim. Rabbim daim etsin inşâellah⚘
0 oy
tarafından
Çarşaf giymenin ne gibi kuralı olabilir merak ettim bende 
0 oy
(774 puan) tarafından
Ne gibi kuralı olabilir ki dışardan bakınca bir kurala göre gibi durmuyor ama 
0 oy
(490 puan) tarafından
Valla canim ben carsafli devilim ama akrabalrimdan var carsafli tabiki giyip cikanda var var eger giyip cikarcaksan hic giyme derim Herseyin Allah rizasi icin  yapilamsi lazim bence 
0 oy
tarafından
Kuralı mi varmış :))) insan isteyerek giyince ağır falan gelmiyor. Ben carsafsiz olduğum günleri düşününce kendime acıyorum üzülüyorum. Onun içinde öyle bir İzzet sahibi oluyor ki insan.. amaç Allah rızası olunca ötesi olmuyor zaten..
0 oy
(110 puan) tarafından
Bende cafsafliyim canım Allahtan korkarak giyindigin sürece Onun rızasını gözeterek giyindigin sürece hiç bir sıkıntı yok aksine daha çok ozgursun eşinden başkası görmüyor seni :)
0 oy
tarafından
Giydiğin zaman hakkını vericeksin tabii. Namahremin karşısına onsuz çıkamazsın mesela. Balkona falan çıkarken dikkat etmen lazım. İlla çarşaf giymesen de siyah başörtü feraceyle de çıkabilirsin balkona falan. Ben giydiğimden beri kendimi o kadar özgür hissediyorum ki anlatamam. 19 yaşındayım. Elhamdülillah zorlanmıyorum.
0 oy
tarafından
Kural olarak değilde çarşaf takva getiriyor bu durumda da sorumluluk artıyor 

Mesela çarşaf giydin altına altına ayagını gösterecek şekil babet giydin olmaz bunları araştır canım 

Sana nikah düşen tüm erkeklere hizmet etmekten kaçın misafir olarak gelenlere eşin hizmrt etsin 

Kadın erkek ayrı oturun gibi gibi

Ben çarşaflı değilim ama çok istiyorum giymeyi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 109 göst.
1 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,307 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 97 göst.
17 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gul2727 (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
27 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Edanurkpln (347 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 60 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,307 puan) tarafından soruldu

380,109 soru

11,379,122 cevap

34,864 kullanıcı

...