0 oy
874 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (99 puan) tarafından
Cocugum olduktan sonra bende burayı kullanmaya başladım gördüm ki birbirimizi tanimasakda iyi kötü herseyinizi paylaşıp yardımcı olabiliyorsunuz bende bir ilk yaparak sizden fikir almak istiyorum. Ben 26 yaşındayım eşim 40 yaşında 8 aylik bebeğimiz var. Arada yas farkımız var ama biz eşimle iyi anlaşıyoruz birbirimizi de cok seviyoruz. Esimbana karşı ilgilidir kimseye muhtaç etmez çocuğuna da bakar bana da ev islerinde yardımcı olur.  Pamdemi olunca çalıştığı iş kapandı. Abisi çağırdı gel benim yanımda çalış dedi biz bursadan İzmire taşındık.  Çalışıyor ama hiç derdi bitmiyor içki cok tüketiyor esiyle arasi kötü. Esimlede is yerinde ileri geri konuşan bir tip. Tabi kaynimin boyleolmasi bizde huzursuz ediyordu Ben cok bunalinca esim beni ailemin yanina getirdi. Geldi yanıma bizi almaya abisi içerken  bir kere oda 2 bira içtiğini söyledi. Bende coo karşıyım içme olayına. Eşimde bana geldiğinde birlikte namaz kılalım sadece kendimizle ilgilenelim falan boyle maneviyatla ilgili konuştu. Ama simdi içtiğini söyleyince bozuldum. Nasil davranmaliyim acaba bu konuda ben mi çok üstüne gidiyorm kaynimin eşime yapmis olduğu bi kaç olaydan dolayı sevmem isimede abisini hep söylerdim sanirim biraz bunaldım. Kötü de olsa abim sen bu konulardan uzak dur dedi bana huzurumuz bozulmaz. Ben mi çok bunaltiyorum biraz kötü laflarimla incittim girdik yattık simdide gözüme uyku girmiyor 

13 Cevaplar

+4 oy
(12,272 puan) tarafından

En İyi Cevap
Üzüm üzüme baka baka kararır bunu bilir bunu söylerim 
(99 puan) tarafından
Aslında bende böyle düşündüğümden biraz eşime soğuk davrandim. Abisinin yaninda çalışsın hic istemedim ama corona ekonomigide etkileyince mecbur kaldik
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Pişman olmuş galiba namaz kılalım dediğine göre tövbe etsin bol bol namaza başlarsa bidaha yapmaz güzel bi dille uyar önce 1 olur sonra 2 derken bakmışsın hep iciyo çocuğumuzun rızkını yedirme de hem günaha giriyosun hemde paran dan oluyorsun vs diye bilirsin
(99 puan) tarafından
Bunlari dedim ama bozuldu yinede. Ben ne kadar zorluklardan geçiyorum
 Sadece 2 bira ictim abimle o kadar dedi bazen doğrusunu bilsemde yapabiliyorum evet haklısın ama ben  bütün gün ne insanlarla uğraşıyorum gibi şeyler söylüyor
0 oy
(1,330 puan) tarafından
İçki her kötülüğün anasıdır diye boşa söylememisler oyzuden eğer evinin huzuru bozulsun istemiyorsan bu duruma mudaha et bende aşırı karşıyım bırak içmeyi aynı ortama öyle inşanlara bile kızarım eşime soyelrim eşleriyle bile gelseler sakın istemiyorum derim bizden uzak Allah'a yakın olsunlar , kimsenin hayatı beni ilgilendirmez yaşam tarzı ama dediğim gibi içki içenler bizden uzak Alalha yakın olsunlar Allahda ıslah etsin inşallah
(99 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz Rabbım herkesi dogru yoluma çevirsin ins
(1,330 puan) tarafından
Amin inşallah şöyle bişey var bak kaynin içiyor aile huzuru yok senin eşin içmiyor huzurunuz var bı gün yarın devamı geldiğinde sizinde sorunalrinzi olmicagi ne malum ki olucaktir da Allah'ın haram kıldığı yasakladığı kesin ve net olan şeyi çiğnemek Allah karşı gelmek demek , oyuzden umarım inşallah tekrarı olmaz ufacık bi cocuk bile hata yaptığında kızıp onu cezalandiriyoruz böyle bir günahın vebali de büyük olur yazık günah benim kendi sayımda içiyor eşleriyle ama dayım aldatıyor bazen şiddet uyguluyor dışardan görsen inanamassin dovmeliler iki çocuk para var gezip tozuyolar sürekli çok hzuurlu gibiler eşini istediği gibi giydiriyo ama eşinin yaşadıklarını kimse bilmez , aynı şekilde bı arkadas vardı bizim burda severek kaçarak evlendiler ama iciyolardi zamanla araları bozuldu adam aldati kadın aldati iki çocuk ortada sidmi ayrıldılar kadın ne halde adam ne halde Alalh hidayet versin inşallah hala aynilar düzen yok
0 oy
tarafından
Şimdi tavrını koymazsan ilerde çok büyük sorun olur o alkol benimle eşimin arasında 12 yaşa yakın yaş farkı var eşimde önceden alkol alan birisiymiş ilk tanıştığımızda söylemiştim alkol alırsan evlide olsan ayrılırım sakın kullanmayı aklından geçirme öyle bir niyetin varsa olmaz demiştim çünkü biz alkolden yıllarca çektik 1 birayla başlayan olay 10 senemizin berbat geçmesine sebep oldu o kapıyı ona açık bırakırsan 1-2-3 o şekilde devam eder Allah işlerinizde kolaylık versinki o abisinin yanından ayrılabilsin 
0 oy
(3,823 puan) tarafından
Şöyle düşün onu sana söylemese nerden haberin olacak demek pişman olmuş ki sana söylemiş çok uzatma madem seni ve çocuğunu bu kadar seviyor ilgili çokta üstüne gitme ha tavır koy bir daha içme ne olrsa olsun de ama uzatıpta huzurunu kaçırma 
0 oy
(163 puan) tarafından
Canım pişman olmuş belli ki yoksa sana söylemezdi bile ama abisinin yanında oldukça tekrarlanır bence bu durum şimdi 2 bira sonra sürekli olmaya başlar keşke başka bı iş ayarlayabilse Allah yardımcın olsun
0 oy
tarafından
Eşimde geçen sene arkadaslarina uyup 1 bardak içmiş ki içen ve de seven biri degildir benim ailemde sigara içen bile yok. Söz vermişti yapmayacak niye böyle bişey yaptı bilmiyorum ama o masayı gördüm beynimden vurulmuşa döndüm. Dedim bunun 2. Si olursa ben bilirim bilmem hiç birşey eskisi gibi olmaz. Sakın değil içmek o diline değerse beni unut dedim ne kadar gözümün kara olduğunu da bilir. Bende çok karşıyım. Bir olur iki 3. Yemin ettir bi daha yapmayacaģina sende uzatma konuyu kapa nadir de olsa sözünü hatırlat.
0 oy
tarafından
Babam derki hocayla gezersen hoca olursun hırsızla gezersen hırsız olursun ..onlarınki de bu misali elinden geldikce eşine biraktir çok alismadan çünkü içkinin sonu hiçbir zaman iyi ye gitmez 
0 oy
(176 puan) tarafından
Valla canım Bu konuda uzmanlaşmış biri olarak sana biraz tavsiye verebilirim şimdi psikologa gittim ben o derece psikolojim bozulmuştu artık eşimin ayik hali yoktu artık düşün yani  öncelikle bunu sürekli konu haline getirme sana ilk söylediğinde tepkin normal ve ağır olsaydı aa hiç yakıştıramadım falan diyecektin ama sakin bir şekilde Bir daha yapmanı istemiyorum falan diyecektin bide benim eşim normalde tüketiyordu ama arada şimdi girdiği bir işte işin sahibi tam alkolikmis veriyormuş çalışanlarına da iş çıkışı yani eşim orda iyice alıştı öylelerinden nr kadar uzak dursa o kadar iyi bu bide abisi kötü de olsa abim bisey olmaz dememesi lazım sonra düzeltene kadar ben esimi anam ağladı hayatım karardı yani 
0 oy
(29,784 puan) tarafından

Esin pişman olmuşsa uzatmanın anlamı yok .

Ama tekrarlamamasi için gerekeni söyle sen yinede 

0 oy
(4,959 puan) tarafından
Güzelce izah et bülbül güle karga çöplüğe goturrur derler abiside olsa ozenmesin içme mevzularına istemeden evinize huzursuzluk girer falan de
0 oy
(53 puan) tarafından
Seni üzmek istemem ama benim babam annemin kuzeni sayesinde başladı içkiye ve biz huzursuz bi ortamda büyüdük babam her gece icip gelirdi ve kanser olunca bıraktı 
0 oy
(8,007 puan) tarafından
Ben olsam iş yerinden ayiririm bir ile başlar tiryakiye gider günahın biri ikisi olmaz kaldı ki içki tüm kötülüklerin anasıdır . Ahlaki da kötü madem abisinin neden gittiniz ki... Bence elinden geldiğince uzak tut

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 128 göst.
+4 oy
21 cevap 788 göst.
+2 oy
12 cevap 279 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde DamlaMiray (7 puan) tarafından soruldu
+4 oy
9 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,449,785 soru