0 oy
934 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (50 puan) tarafından

Kızlar çoğu kişi bir çay demlemeyi bile bilmiyor musun diyecek diye sormaya utanıyorum ama denemediğim çay kalmadı herhalde, bana şöyle demlenince tavşan kanı olacak bir çay önerir misiniz ve nasıl demliyorsunuz anlatır mısınız? Demleme şeklimde mi, suda mı, çayda mı bir türlü çözemedim. Hiç istediğim tadda ve renkte olmuyor :(

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
Suyla alakalı bence annemle ben aynı çayı kullanıyoruz ama tadlari hep farklı oluyor 
(50 puan) tarafından
Bencede canım, artık ne yapsam 5 kiloluk hazıt su mu alsam çay için, ne yapacağimi şaşırdım
-Reklam-
0 oy
(4,293 puan) tarafından
Karali premium efsane guzel
(979 puan) tarafından
Antalya'da yaşıyorum canım. Ailem Denizli de. Lise caddesinde. Sen neresindesin ☺️
(4,293 puan) tarafından
Ben suan dokuzkavklarda yaşıyorum daha önce ki evim bayramyerine yakindi geliyor musun arada denizliye :)
(979 puan) tarafından
Pandemide hamileydim daha Haziran'da gelmiştim en son. Temmuz'da doğum yaptığımdan bu yana gelmedim cnm vallahi özledim. Annemi de en son temmuzda gördüm. Bakalım gelmek ne zamana nasip olacak
(4,293 puan) tarafından
Anladim canim Rabbım tez zaman da kavuşursun annenle seni
(979 puan) tarafından
Amin canım inşallah çok sağol
0 oy
tarafından

Çayın Kalitesi önemli birde su 

Biz çaykur filiz kullanıyoruz çok lezzetli oluyor

Suyu kaynatıyorum üst demliğe  çayı koyuyorum önceden yıkardım sonra bıraktım gitti, kaynar suyu üzerine yavaşça döküyorum 1 demlik içiyoruz biz, biraz bekletiyorum dinleniyor içiyoruz enfes tadı oluyor 
tarafından
Bazen hazır su ile demliyoruz bazen çeşme suyu.. Çay güzel. Kime ikram etsek doymuyor çaya
(50 puan) tarafından
Saol canım ve çayı ateşte kabartıyorsun değil mi? Suyu döküp kendisinin demlenmesini beklemiyorsun, kısık ateşte bi kabarıyor öyle alıyorsun ocaktan
tarafından
Üst demliğe çayı demliyorum alt demliğe su ekliyorum o su kaynarken üst delikte o sıcaklıkla demleniyor
Bazende üst demliği ocakta tutuyorum iyice kaynayıp köpürmeden alıyorum. Ama çoğu zaman ocağa koymadan dinlendiriyorum öyle daha lezzetli oluyor
(50 puan) tarafından
Anladım canim, çok saol bende bir senin dediklerini uygulayayım yarın inşallah bu sefer tutturabilirim :)
tarafından
Tutar merak etme. Soğuk su ile demle. Bu çay cidden çok lezzetli
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Ben Çaykur Rize kullanıyorum ailemde de o kullanılıyordu ona alışkınım ve hazır su ile demlerim çayımı herkes çok beğenir özel olarak bsey yapmıyorum
(50 puan) tarafından
Anladım canim onuda deniycem. Senin çayı demleme şeklin nasıl oluyor acaba, ateşe kabartıyor musun biraz yoksa sıcak suyu döküp kendi kendine mi dem almasını bekliyorsun ?
(2,336 puan) tarafından
Kendi kendine dem almasını bekliyorum canım
0 oy
tarafından

image

biz bunu kullanıyoruz 
(50 puan) tarafından
Teşekkürler canım, yarın bunu denemeye başlıyorum :) çaydanlığın üst kısmına çayı koyup sıcak suyu döktükten sonra, altını kısık ateşte bırakıp hafif kabarmasını sağlıyor musun yoksa suyu döküp öyle bekletiyorsunda kendisi mi demleniyor ?
tarafından
Dediğim gibi suyu döndükten sonra kendi kendine bekletiyorum pilavı piştikten sonra altını kapatınca demlenmesi için  bırakıyoruz ya aynı şekilde.
0 oy
tarafından

Soğuk suyla demliyorum ben efsane oluyo tadı ama işde onunda demlenmesini beklemek lazım yarım saat bu arada çaykur kullanıyorum 

(50 puan) tarafından
Soğuk suyla hiç duymadım canım ya, evet genelde herkes çaykur öneriyor
tarafından
Soğuk suyla yavaş yavaş demleniyo bunuda bizzat çaycıdan duydum
0 oy
tarafından
Doğuş çay kullanıyorum memnunum 
(50 puan) tarafından
Onu sanırım denemiştim canim, sarı paketteydi yalnışım yoksa :)
0 oy
(7,972 puan) tarafından
Almanyada türk bakkallarinda mevlana cayi var tavsan kani gibi belki turkiyedede vardir
(50 puan) tarafından
Bilmiyorum ki canım duymadım hiç, netten bir bakayım
0 oy
tarafından
Kaçak çay el ruha ))
(3,036 puan) tarafından
Kız ağır oluyor ya biz bulunduruyoruz benim komşularım kaçak içiyor onlar gelince demliyorum tabi artık kimse gelemiyor ,:D  adamına gore çay bizde
tarafından
Yok kız ne ağırı üstüne tanımam vallaa :)
(50 puan) tarafından
Sırf kaçak çay mı kullanıyorsun, bana çok ağır geliyor tadı, genelde başka bir çayla birlikte kullanıyorum karıştırıp :)
(3,036 puan) tarafından
Ben karıştırıyorum geçen bi defa çaykur tiryaki aldık almaz olaydım çok acı bitsin diye hep çay içtik misafir de yok bitsin 9 ayda bitti :DD daha tobe almam
tarafından
Evet ki Urfa'da yom baskasoni icemem birde az atcan onu bekledikçe acı olur
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Canım liptonun yeni bi çayıcikti en son ondan aldım güzel orta boy demliğe 2 silme kasik koyuyorum az birazda bergamot kokuyorum ama önce suyu koyup sonra çayi kokuyorsun üzerine su  koyarsan bulanık olur bırak en az 15 dk kaynaşın bide a101 de indirimli oluyor ara sıra liptonun poşet çayı oda güzel orta boya 3 veya 4 atıyorum tadı güzel 
(50 puan) tarafından
Anladım canım sen çayı suyun üstüne ekliyorsun, öylede bir deniyim bakalım :) lipton poşet çay kullandım bende bugün yeni bitti, tadı güzel ama öbür çayların yerini tutmuyor sanki canım ya :)
(3,036 puan) tarafından
Bereketli olmuyor bide eşimle ikimiz isek pratik oluyor kahvaltıda falan bide çöpü yok o yüzden iyi geliyor sanki :)
0 oy
(1,241 puan) tarafından

En cuzel çay Çaykur Tiryaki:D

(50 puan) tarafından
Genelde herkes çaykur önerdi zaten, tiryaki filiz deniycez bakalım :)
0 oy
(44,927 puan) tarafından
Sana bı çay tavsiye edeyim muhakkak dene ictikce icesin gelir bida birakamazsin doğadan büyülü harman bunu bı dene canim
0 oy
(1,794 puan) tarafından

Şenpa ama kaçak :D

0 oy
(1,523 puan) tarafından
Kesinlikle Lipton canm bn ondan başkasını icrnen
0 oy
(979 puan) tarafından
Çaykur 42 no.lu Tirebolu çayı kullanıyorum başka çay içemez olduk ☺️❤️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 111 göst.
20 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Damla berna (2,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
27 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Arzem34 (2,908 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 363 göst.
3 Ağustos 2023 Aile kategorisinde nurr001 (2,280 puan) tarafından soruldu

402,467 soru

12,049,775 cevap

36,286 kullanıcı

...