0 oy
352 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (4,041 puan) tarafından
Oğluma değişik tarifler buldum ama hergun taze tqze yapmak zor geliyor mesela yaptığım zaman bol tutsam ertesi gün başka çorba yapıp onu da bol tutsam kavanozda dolapta saklayıp her gün ısıtıp değişik çorbalar icirsem çok mu sağlıksız olur

16 Cevaplar

+1 oy
(7,120 puan) tarafından
Ben günlük yapıyorum.
(4,041 puan) tarafından
Normali bu da işte zamanım çok yok
-Reklam-
0 oy
tarafından
Valla ben 3 gun iciriyorum 3.senedir bise olmadi :)
(4,041 puan) tarafından
Genelde taze yapın diyorlar öyle olunca hiç yapamıyorum zar zor akşam yemeği cikariyorum
tarafından
Ben her saniye kalkip taze yapamazdm oyle veriyordum yani sanmam bise olcagini ya
0 oy
(7,971 puan) tarafından
Öyle yapcagina az yap 2 gün yedir 
(4,041 puan) tarafından
2 gün üst üste sıkılıyor değişik şeyler istiyor öyle bir problemim var malesef
0 oy
tarafından
Bence yap bi tanesini iki uc gun icir.sonra yine degisini yap 
(4,041 puan) tarafından
Sıkılıyor babası kılıklı hergun değişik bir yemek istiyor
tarafından
O zaman bise diyemem :)
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Sicakken kavanoza koyup ağzını kapat soğuduğunda dolapta saklayabilirsin
(4,041 puan) tarafından
Öyle yapim kavanoz kapağı alıp
0 oy
tarafından

Buzlukda koysan belki bişey olmazda alt bölmede bilemedim yani 

(4,041 puan) tarafından
En iyisi vakumlamak galiba
0 oy
(123,185 puan) tarafından
Tadi degisir taze yap bence üşenme kiz ☺️
(4,041 puan) tarafından
Usenmekten değil kız çok yoğunum çorba dediğin olay beni kasıyor değişik tarif bulup uğraşmak zorundayım
0 oy
(3,572 puan) tarafından
kız Allah aşkına bir çorbanın yapılacağı süre en fazla yarım saattir çocuk uyuyunca yapıver taze taze içsin işte ben de fazlaca yapıyorum ama akşam yemeğinde biz de yiyoruz kalırsa da ertesi gün veriyorum daha sonraki günlerde kesinlikle vermem kalmış çorbayı o şekilde kavanoza koyup dolapta da en fazla 2 bilemedin 3 gün saklarsın sonrasında bozulur zaten
(4,041 puan) tarafından
Akşamdan olabilir aslinda kaç çeşit çorba yaparsın mesela çocuk her zman içiyor mu hepsiini
(3,572 puan) tarafından
canım senin bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama benimki 1 yaşında yani bizim yediğimiz her şeyi yiyebiliyor artık ben akşam üzeri dörtte çıkıyorum işten eve geldiğimde saat beşe yaklaşmış oluyor önce bize akşam yemeği yapıyorum yanında hemen hızlıca ya bir mercimek çorbası ya bir sebze çorbası yapabilirsem onları kolay oldukları için yapıyorum hem akşam yemeğinde biz yiyoruz hem de ertesi gün oğlum yemiş oluyor ben genelde bir çeşit yapıyorum zaten oğlum sabah kahvaltısını yedikten sonra öğlen yemeği olarak çorba yoğurt ya da yemek ile beraber yoğurt yer akşam üzeri de sadece meyve veririm akşam yemeğinde de ya muhallebi ya da sütlü ekmek tarzı şeyler yiyor akşam yemeğinde bizim yediğimiz gibi yemek verirsem gece çok rahatsız ediyor onu ve uyuyamıyor o yüzden muhallebi tarzı veriyorum yatmadan önce
(4,041 puan) tarafından
Benim de 1 yaşında mercimek çorbası yayla çorbası bir de kabak çorbası yapıp veriyordum bunlardan sıkılmış artık içmek istemiyor dediğin gibi akşam yemekleri hem onun için fazla kuru hem de ağır geliyor o yüzden değişik çorbalar yapmam lazım en keyifle yediği şeycorba ve yoğurt.
(3,572 puan) tarafından
benimki de yoğurt çorbasına hiç yemiyor canım yoğurda karıştırılmış hiçbir şeyi yemez sadece yoğurdu tek olarak yemeyi seviyor mercimek çorbası şehriyeli tavuk suyu çorbası bazen tavuk suyu çorbası yaparken içine tavuk eti de gidip geliyorum ben küçük küçük evde olan sebzelere göre sebze çorbası yapıyorum ezogelin çorbası da deneyebilirsin benim oğlum onu da çok seviyor hem de yapımı pratik balkabağı bulabilirsen pirinç ile beraber balkabağı çorbası yapabilirsin tavuk sote et sote gibi şeyleri de yediriyorum ben kıymalı patates yemeği yapabilirsin onu da benim oğlum çok seviyor onun yapımı da kolay
(4,041 puan) tarafından
Sağol canım evet balkabağı çorbası tarifi gördün onu da denicem ezogelin de listenin içinde
0 oy
tarafından
Canım zor gelmesin her gün taze taze günlük yap bebeğine 
(4,041 puan) tarafından
Aslında zor gelen şey ne yapacağımı bulamamak ya da malzeme olmuyor o yüzden hazır etmek istiyorum malzeme için de alışverişe çıkmam gerekiyor hepsi bana bakiyor
tarafından
Anladım
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Tabiki sağlıksız olur 1 gün yap 2 gün yesin sen günler önce olan yemeği yermisin yani ben yiyemem cocugumada yedirmezdim
(4,041 puan) tarafından
Bilemedim ya o yüzden sorayım dedim küçük tavası var ama her çorbayı anında yapamiyorum
(3,036 puan) tarafından
Buzluğa köy ozaman canım akşamdan dışarı çıkarırsın ama kavanoza koyamazsın patlar plastikte pek sağlıklı olmaz havuç çorbası tarhana çorbası tavuk sayu brokoli 15 dk  bunlar hemen yapılır başka çorbalarında baktık olunca yaparsın
(4,041 puan) tarafından
Sağol canım denicem bakalim
0 oy
(3,159 puan) tarafından
Ben valla 2 güne bazende her gün yapıyorum taze içsin diye içim rahat etmiyo başka türlü
(4,041 puan) tarafından
Olmadı zorlicam burdakiler hep günlük yapıyormuş
(3,159 puan) tarafından
Yap kuzum taze dolaba girmeden içsin yavrun :)
(4,041 puan) tarafından
Herşey onun için yeter ki sağlıklı büyüsün
(3,159 puan) tarafından
Hepimizn yavrusu inşallah
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Ben hergun taze pişiriyorum yani saklasan ne olur bilememdim
(4,041 puan) tarafından
Sallayınca illa vitamini düşüyor ama bilemedim
0 oy
(1,083 puan) tarafından
Kayınpederim çorbacı haftada bir kez kazanla yapıyor donduruyor günlük çıkarıp ısıtıyor hiç bişey olmuyo 
(4,041 puan) tarafından
Dondurma işi olabilir aslında o şekilde zarar gelmez bence de
0 oy
tarafından
Aynı çorbayı 2 gün içirebilirsin ama öbür türlü tadı da bozuluyor 
(4,041 puan) tarafından
O zman yaptigima değmez taze yapmak daha iyi
0 oy
(13,520 puan) tarafından
Ben önceki günden kalan şeyler yiyemiyorum oğluma da taze yapıyorum sende öyle yap sonuçta dolaba girince tadı değişiyor
(4,041 puan) tarafından
Evet öyle diyor arkadaşlar da
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Kız ben hergün yapıyorum 10 dakka zaten sebze olucaksa 5 dakkada haşlanıyor blend yapıp veriyorum 

Mercimek tarhana vs ise de az yedikleri için cezve de yapıyorum 10 dakkada oluyo 
(4,041 puan) tarafından
Evet azar azar yapmaya karar verdim bir de sevmesi önemli tabii beyefendinin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 50 göst.
+1 oy
4 cevap 135 göst.
0 oy
9 cevap 272 göst.
18 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 242 göst.