Kızlar 2 senelik evliyim evlendiğimden beri ayrı evde yaşıyorum biz taşınmayı düşündük eşimde dediki eşyaları topla kolilere koy babam gülün bir odasında kalsın biz başka şehire taşınacaktık o şehirde eşyalı evde kalırız hiç yük olmasın bize dedi tabi o zmnlar kışın ortasıydı bizde doğuda yaşıyoduk doğunun kışıda çok soğuk biliyosunuz neyse ben tamam dedim eşyaları topladık kaynanam gülün odasına taşıyoduk baktım kaynanam yüzü asık bir şekilde beni yanına çağırdı bilmem hayır bir yere gidemezsiniz iki üç ay burda kalın sadece yatak odanızı kurun diğer eşyalarınızı dışardaki yıkık eve bırakın ben evime alamam bunları dedi neyse bende eşime dedim hayatım biz taşınmıyomuyuz annen diyo eşyaları çıkarın bir yere gitmiyosunuz diyor eşimde evet hayatım 3 ay kalalım sonra gideriz dedi tamam onada eyvallah dedim kalktım o soğukta tüm yeni eşyalarımı dışardaki yıkık eve taşıdım hiç el bile atmadı bana dondum resmen dışarda eşim bunu gördü çok üzüldü hemen beni alıp eve götürdü ısıttı sonra kayananm bana dediki çeyizlerini bulaşıklarını çıkar biz kullanıcaz dedi bende çok ağrıma gitti hayır onlar benim annemin emekleri asla çıkaramam dedim sonra bana dediki al başına çal o zmn eşime anlattım üzüldü ama hep susuyordu ilk defa böyle yapıyordu meğerse takip ediyormuş kaynanamın hareketlerini eşim banyodaykene kaynanam aniden odama fırladı nereye gidiyosun niye giyiniyorsun hiç bir yere gidemezsin burası senin evin değil artık bu kadar rahat olamazsın dedi kocam bastı bunu sonra küfür etti annesine benim elimden tuttuğu gibi o kışta yola düştük ne üstümüzde para vardı ne montumuz vardı çok üşüyoduk babam güle gittik babam öbür evini bize verdi ama öyle anlım şanlım bir ev değildi ama yinede verdi sağolsun ev damlıyordu camları yoktu ama 6 ay geçindik işte içinde kaynanm bana aldığı fırını ve süpürgeyi bile vermedi niye ben ona çeyizlerimi vermemiştim diye şimdide bursaya taşındık eskisinden iyi durumumuz hamileyim mutluyız ama yüzsüzler gibi bizi arıyor konuşuyor sizce bütün bunları unutup onunla konuşmalımıyım yada bir gün bunları yüzüne vurmalımıyım