0 oy
258 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kızlar kızım 3 üncü sinafa gidiyor bu sene fenbilgisi dersi başladı yardım ediyorum falan ama stres yapıyorum anlayamıyorum diyor o dersi ödevi yparken kalem i tırnağını falan kemiriyo yapma diyorum uyarıyorum anne anlamıyorum stres oluyorum diyor temiz değil ellerin diyorum günde 5 kere abdest alıyorum her tuvaletten sonra sabunla yıkıyorum diyo ters ters demiyor ama anneee temizimmm diye uzata uzata soluyor bugün satranç etkinliği vardı oynarken son hamleleri kale fil iki de piyonu var başladı el tırnak kemirmeye yapma diyorum pis oluyirsun diyorum annne bı dur diyor terslemekte istemiyorum tatlı dille nasıl cozicem çok zararlı diyor intertenten biraz baktım okuttum falan anneee bı dur diye cevap veriyo çok üzülüyorum uygun bı dille nasıl çözebiliriz tırnak yiyior yada galiba sağa sola atıyor anlamadım ya

7 Cevaplar

0 oy
(807 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Canım o istemsiz yapıyordur onu. Tik gibi düşün. Stresten yapar,pedagogla görüşün derim. En güzel yolu uzman yardımı alması emin ol. Başka diğer şeyler geçici çözümler malesef. Benim yeğenim de yerdi ben onunla konuşa konuşa biraktirdim şimdi uzatıyor bile oje falan sürmek için nişanlandı şuan da.kocamandı yerdi yine. Stresten oluyor

tarafından
Canım pedegogla görüştük aradım ama gelmemiz için bı neden görmedi istemsiz yapıor diyorum danisani olarak bı yardım edin falan dedim kızımın olumlu yönlerini söyleyip başarı hırsı idolü örneği hırs falan bir sürü şey anlattı farkında olmadan yapio nerdeyse bilgisayarın içine girecek fen dersi geçince oh çekip koca bibardak su içiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok kötü bir alışkanlık bende arada hala oluyor koca kadınım ama daldıgımda oluyor 
tarafından
Ya kötü birşey olduğunu anlatıyorum ama üstüne gidince daha çok odaklanması dan çekindim çok utanıyorum ya
tarafından
Neden utanıyorsun
tarafından
Ekranda öğretmeni ve arkadaşlarına karşı kötü etkilenecek görür farkeder öğretmeni uyarır piskoloji etkilenir diyorum ama pedegog uyar üstüne gitme cazip geliyor dedi
tarafından
Acı oje sür canım işe yarar inşallah
tarafından
Eczaneden bulabilirim dimi
0 oy
(188 puan) tarafından
Öncelikle tırnak yer çünkü strese bağlı yapıyor bunu acı oje sürmeyi dene gerekirse bir pedagoga götür
tarafından
Pedegog a her sene gideriz yıllık kontrol için ama aradım sordum üstüne gitme sen gittikçe farklı ve cazip gelecek diyor akışı da kötü etkileniyor derste falan elini ağzına götürmesi utanç verici oluyor
(188 puan) tarafından
Evet üstüne gitme biraz kendi haline bırak kafasını dağıtacak şeyler yapın beraber..
tarafından
Canım zaten herşeyi birlikte yapıyoruz yemek yapmaktan tut ev toplama süpürme herşeyden bir etkinlik yapiorum üç çocuğum var eylenerek yapıyoruz ama kızım biraz soyutlasmaya başladı
0 oy
(65 puan) tarafından
Tırnağına yeme diyerek çözemezsiniz. Tırnak yeme davranısınin altinda genelde psikolojik sebepler yatar. Kaygı endişe vb duyguların içe yöneltilmiş hali olabilir. Öncelikle sebebini anlamaya çalışin yargilamadan kızmadan sadece anlamaya çalışın. Dersleri konusunda fazla baskı hissediyor olabilir mi?
tarafından
Ev konusu ev odaklanmasi değil fakat pedegog a danıştık yeni ders yeni konular birde bilgisayardan takip etmek pür dikkat odaklanmak istiyor istemsizce eli ağzında oluyor ders baskısı bende yok ama kendi kendine bı hırs bı adepte olayı var
(65 puan) tarafından
Merhaba tekrardan ben de henüz çalışmasam da psikolojik danışmanım. Görüştüğünüz pedogog çok ciddiye almamış gibi anladım ama benim sahsi fikrim küçuk gibi görünse de temelde başka şeyler barındıran bir durum. Ve ileride de benzer şeylerle karşılaşacaksınız muhtemelen. Bana biraz mükemmelliyetçilik hali var gibi geldi. Çünkü takıntı hali de eşlik ediyor gibi anladım. Bu özellikler genelde aile tutumlarıyla yakından ilişkilidir sevgi hanım. Kendinizi ve eşinizi şu açıdan değerlendirin isterim : Çocuğuma karşı beklentili miyim, sevgiyi başarıya vs bağlıyor muyum, en iyisi olsun mu isterim, hataya ve eksik seylere karşı tahammülüm nedi? Vs..
tarafından
Canım ben ve eşim herşeyi hayatı özgürce ve İslam kurallarina uygun yaşaması gerektigi kişisel olarak hiç bir beklentimiz olmadığını bize birşey ispat etmek çalışma zorunluluğun olmadığı ni hep anlatıyoruz fakat dini yönden biraz kendi mükemmel liyetci mesela musaitsen sana yazayım sen değerlendir
(65 puan) tarafından
Önemli olan onun ne hissettiği ve düşündüğü aslında çocuklar sözden ziyade davranışa bakar özelden hiç konuşmadım burada ama deneyelim :)
tarafından
Sağol canım teşekkürler
0 oy
tarafından
Sürekli  uyar 7 yasinda  basladim 28 yasindayim hala  yerim biseye odaklandiginda istemsizce agzina gider yapmaması  gerektiğini  ve hayatı  boyunca devam edecegini surekli hatırlat 
tarafından
Çok sağol canm uyarıyorum acı oje dediler yarın onu bı alıp deniycem
0 oy
tarafından
Ay benim kizimda 8 yaşında oda başlamış öyle bir huyu yoktu ama farkına varmadan götürüyor elini agzina kızıyorum oda fark edip cekiyor hemen
tarafından
Yaâa niye yapiolar bunu
tarafından
Bilmiyorum valla ama hiç iyi bişey değil insallh unuturlar
tarafından
İnşallah cnm pedegog üstüne gitme cazip geliyor dedi uyarı dışında birşey demiyorum
0 oy
tarafından
Valla ben 24 yasindayim yeni biraktim sayilir hamile oldugm icin yemiyorum farkinda olmadan elim agzima gidiyo sonra tekrar bırakıyorum. Acı oje falan al simdi bıraktı bıraktı sonra cok zor valla
tarafından
Alicam canım yarın kızlar önerdi ama niye yiyor acaba
tarafından
Stresten oluyo genelde biseyden korkmus olabilir icine kapaniksa o yuzdende yer. Ojeyi sür sinrada eline bi uğras ver ne bilim ipe boncuk dizsin falan aklina gelmesin yani
tarafından
Dersten başını kaldiramiyorki zaten canım galiba onun stresi
tarafından
Hmm olabilir unutur insallah untsunda gercekten kötu bi aliskanlik kendimden biliyorum:(
tarafından
İnşallah unutur cnm sağol

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 68 göst.
0 oy
10 cevap 502 göst.
27 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Denizinannesi (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 254 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nesliss193. (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 139 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,324 soru

12,266,608 cevap

37,482 kullanıcı

Kategoriler

...