0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (161 puan) tarafından
Takmıs durumdayım az yıyor gbı gelıyor sız yorumlarmısınız kılosu 10kg boy 75cm

Sabah

2 yemek kasıgı pekmez

Yarım corba kasesı yeşil mercimek corbası

Uykudan once 

125ml günlük pastorıze süt

Öğlen 

Bır kucuk patatesten patates yemegı

Bır cay bardagı yogurt

Uykudan once 

125ml günlük pastorıze süt

Akşam 

3 yemek kasıgı dolusu pirinç pilavı

1cay bardagı yogurt

Gece uykusu oncesı 

125ml gunlük süt 

Bugub mesrla bu sekılde beslendı sabah aska kahvaltı yapmıyor doktor zorlama dedı o yuzden sabahalrı corba ıcıyoe tum corba ve yemeklerımde bır tencereye bır bardak ilik suyu kullanıyorum faydalı olsun dıye yorumlarsanız sevınırıö

8 Cevaplar

+1 oy
(3,836 puan) tarafından
maşallah canım bence güzel yiyor bebişin. sadece meyve de eklersen iyi olur elma armut muz kuru meyve de olabilir. ya da kuruyemiste verebilirsin ceviz badem neye imkanin olursa. 

benim kızımda yumurta ve peynir yemiyor sütte içmiyor. o yüzden bizim kahvaltı ogunlerimiz de çorba oluyor genelde ya da arada krep. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
20 aylik ceyregini yarisini yese sukrederim masallahhh kız istahliymis
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Maşallah kız.ben anlatayım de sen karar ver kimin çokmuş. Oğlum katiyen kahvaltı yapmaz . Haftada 1 babası zorlar öyle azcık omlet yer.  Öğlen olur çorba pilav veya Makarna herhangi birini yer. akşam ballı cevizli bebe bisküvisi ve meyve ... 10 kilo ve 76 cm inan gece gündüz beni emer.   Sütten 3 ay sonra kesmeyi düşünüyorum nasıl olcak bilmiyorum
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Canım bana az gibi geldi ama bilemedim tecrübeliler daha iyi bilir tabi bundan fazlasını yiyo benimki 8 aylık. Mesela bi kase çorba yanında pilav yada makarna ve yogurt yada yanında sebze yemeği Bi öğünde veriyorum her zaman değil tabi haftada 2 kere pilav yada makarna yer meyvesi muhallebisi falan da veririm hergün  az bşy kalırsa kalıyo Süt harici tabi onun yerine emiyo

Her çocuk bir değil tabi ona yetiyorsa yediği sorun yoktur 
tarafından
Benim sıpa da böyle işte selooo  biz mi abartıyoruz acaba ☺
(25,224 puan) tarafından
Yok ya yiyorsa veriyorum valla 4 öğün falan yiyo aralarda da emiyo ve meyve yada kuru yemiş yiyo hurma kuru kayısı gibi şeyler
tarafından
Aynen bende yediriyorum canı ne isterse
Yoğurt ağırlıklı gidiyorum ve dişleri çok şükür sorunsuz çıkıyor
Yalın kan tahlili yapılacakmış senin bilgin var mı yapıldı mı size
(25,224 puan) tarafından
Yok cnm biz aşıya gitmedik bu ay daha dün dü kızamık aşısı ama gitmedim ertelemek istiyorum bu ara en azından 1 ay kan tahlili de konuşmadım daha kendi doktorumuza gidince sorarım
0 oy
(502 puan) tarafından
Benim kiz 15,5 aylik. 

Sabahlari 1 haslanmis yumurta, varsa bir dilim peynir ya da bi kasik cokelek. 1 kasik pekmez, bazen 4-5 bebe biskuvisi ve bi de 3 kasik yogurtla karistirip muhallebi gibi karistirip yediriyorum. Bazen meyve de ekliyorum. 

Oglen corba isitiyorum icine ekmek koyuyorum.bazen

Aksam ustu yemek varsa yogurtla veriyorum 

Aksam yine corba ya da yemek makarna, pilav vs. 

Yatmadan evvel meyva asla yemedigi icin suyunu sıkıp muhallebi yapiyorum unla icine de pekmez ya da meyve katiyorum 

Sut icmiyor ama.sut icse keske 
(502 puan) tarafından
Anne sutu aldi benim kizim 13 ay sonra birakti kendi kendine hamileyim sanirim ondan birakti. İnek sutuyle muhallebi yapiyorum icine meyve katiyorum, yogurtlu corba yapiyorum sık sık. Kendi yediklerimden veriyorum canim. Yogurdu cok seviyor yogurt veriyorum genelde yemeklerle bebe biskuvisiyle ezerek falan. Kek yapiyorum, yumusak pogacalar falan. Cok iri taneli olan seyleri blendirla ezip veriyorum tukuruyor diye. Mesela barbunya yaptim patates ve havuc dogradim blendirladim yedirdim
(185 puan) tarafından
Hiç mi süt içmiyor canım bide benimki hiç içmiyor süt vermesem günde kaç kere muhallebi yada yoğurt vermem gerk sence
(502 puan) tarafından
Sutu hicc icmiyor canim.senin bebis ne kadarlik corba falan vermiyor musun? Valla ben 1 kere kesin yogurt veriyorum. Muhallebi genelde yatmadan once veriyorum sktıgım meyvenin suyuyla. Ama gun icinde corbalar, yemekler evde ne varsa
(185 puan) tarafından
Tam 1 yaşında anne sütü almiyor devam sütü içmiyorSeçici Makarna yiyor tarhana çorbası yoğurt falan pütürlü çok yemez bide süt vermesem sorun olur mu sizce zorlamasam mi artık
(502 puan) tarafından
Sut konusunu ben hic sormadim doktora canim. Ama zorlama bence. Baska sekillerde ver. Bebe biskuvisiyle ezip ver. Muzla ezip ver. O sekilde alsin ondan vitamini. Ama inan brnim de hic almiyor sutu hic. Yogurt peynir falan o sekilde kalsiyum veriyorum. Yogurt daha faydali diyolar bilmiuorum
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Bence günlük verdiğin süt fazla biraz fazlası iyi degil kansızlık yapar araya meyvede ekleyebilirsin bide et ve yumurta vermeyene çalış 
0 oy
(3,159 puan) tarafından
Daha ne yesin çocuk Allah aşkına
0 oy
(29 puan) tarafından
Benim oğlumda 14 aylık.

Sabah kahvaltısında omlet ve pekmez ekmek banıp öyle yer 

Sonra uyur uyanır çorba yada ne yemek varsa ondan yer 

Tekrar uyur 

Yine aynı şekilde ne yemek yersek biz ondan yer 

Bir zaman sonra yoğurt yer 

Tekrar uyur uyanır tekrar yemek yer belirli bir saat sonra meyve gece uykusuna yatmadan öncede muhallebi tarzı mamalar yediriyorum cünki süt içmiyor memeden ayırmak zorunda kaldım hamileyim o sebepten kilosuda 12 boy 81 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 72 göst.
29 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Canananga7 (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 29 göst.
29 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
12 Temmuz 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Balpamugunannesi (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 400 göst.
8 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Alyakus (2,515 puan) tarafından soruldu

406,476 soru

12,189,523 cevap

36,707 kullanıcı

...