0 oy
185 göst.
Diğer kategorisinde (1,340 puan) tarafından
Kızlar namaza yeni başladım her vakitten sonra 1 vakitlik kaza mi kılınacak borcum çok Allah ömür verir ve nasip ederse borclarımı ödemek istiyorum 

İlk başta nasıl niyet ediyoruz

Sadece farzın kazasını mı kılıcam yoksa sünnetleride kılmak zorunda mıyım

Sabah namazindan sonra sabah kazası,öğleden sonra öğle kazası,ikindi namazdan sonra ikindi kazası diye mi kılıyor cevap veremessem kusura bakmayın biraz yoğunum şimdiden cevap veren herkesden Allah razı olsun

5 Cevaplar

0 oy
(13,566 puan) tarafından
Her gün 5 vakit namazdan sonra 6 şar vakit kaza namazı kılarsan 6 aylık sabah namazının kazasını kılmış olursun canım bunu örnek verdim
(1,340 puan) tarafından
5 vakitten sonra 5 vakitlik kaza yapsam olmaz mı bebeğim var da zorlanmak istemiyorum
(13,566 puan) tarafından
Her vakitten sonra kaza mı diyorsun canım öyle de olur her vaktin farzını kılıcaksın sadece
(1,340 puan) tarafından
Ewet canim cok sağol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hangi vakti kılıyor san ona göre kaza edersin mesela niyet ettim kazaya kalan ögle namazının farzı kılmaya. Kazanın sünneti olmaz diye bilmiyrom 
(1,340 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
tarafından
Kazaları istediğin zmn kıla bilirisn
0 oy
tarafından

Kaza namazı kılmak için belirli bir zaman yoktur. Kerahat vakitleri dışında, vakti kaçırılan her namaz, gün içerisinde yahut daha sonra kaza edilebilir.

Örneğin öğle namazını kaçıran birisi kazasını yatsı namazının peşine yapabilir. Öğlenin kazası yine öğle vakitlerinde yapılır gibi bir sınırlama yoktur. Elbette kaçırılan namazların kazalarını da en yakın zamanda yapmaya çabalamak yine kulun hayrınadır.

Senelerce namaz kılmamış bir insan namaza başladıktan sonra dilerse, üzerine farz olan namazlarını kılmadığı dönemler için de kaza yapabilir. Kaza namazı kılmak isteyenler, bir gün içerisinde diledikleri kadar kaza namazı kılabilirler. ‘Günde şu kadar namaz kaza edilir’ gibi bir sınırlandırma yoktur

(6,857 puan) tarafından
Aynen öyle cmm
(1,340 puan) tarafından
Allah razı olsun :)
tarafından
Meleğim ❤️❤️❤️❤️
tarafından
Senden de kuzum
0 oy
(6,138 puan) tarafından
Beni yanlış anlama yada yanlış yönlendirmek istemem 

Allah kabul etsin ve daim etsin inşallah amin 

Önce namaza alış 40 gün kıl sonra kazalarına başla 

Olur ya belki sıkılır bırakırsın Allah korusun 
(1,340 puan) tarafından
Yok canim bu sefer kesinlikle birakmak istemiyorum ama yinede tavsiyen için teşekkur ederim :)
(6,138 puan) tarafından
Inşallah canimm benimmm insallah
0 oy
(4,902 puan) tarafından
Ne guzel niyetlenmissin Rabbim sonuna kadar ayırmasın  namazdan . 

Her farz namazdan sonra aynı vaktin kazasını kıl 
(1,340 puan) tarafından
Allah razı olsun canım :) amin

İlgili sorular

+6 oy
13 cevap 461 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 671 göst.
11 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 453 göst.