1 paket 24 lü kedidili ve bunları ıslatmak için 1, 5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Muhallebisi için;
2 çay bardağı un
1 litre süt
Yarım çay bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağı
Sosu için ;
1 paket çikolata sosu yapılışına uygun yapılıp soğutulacak
Hafif mi Hafif Kedidili Tatlısı (videolu) Tarifi'nin Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim.
Öncelikle kedidillerimizi şekerli ılık sütümüze batırıyoruz ve büyük dikdörtgen borcama diziyoruz. En uygun borcam o. 24 tanenin hepsini alıyor.
Kedidilinin şekerli kısmını ıslamaya öncelik verirseniz daha iyi olur sütü geç çeken yer orası oluyor. Kedidillerini şekerli kısımları üste gelecek şekilde dizelim.
Sonra muhallebimizi hazırlayalım. Vanilin ve margarin hariç bütün malzemelerini karıştıralım, kaynamaya başlayınca margarin ve vanilin katıp altını kapatalım.
Pişen muhallebimizi kedidillerinin üzerine gezdirelim. Değmeyen yerlere kaşık yardımıyla ulaştıralım.
O soğuyadursun biz çikolata sosumuzu tarife uygun yapalım kaynayınca altını kapatalım. Soğuyana kadar kabuklanmaması için karıştıralım.
Soğuyunca muhallebinin üzerine dolandırıp buzdolabında dinlendirelim.
Ben bir gece öncesinden yapıp dinlendirmeyi öneririm. Misafir geleceğini biliyorsanız böylesi daha uygun:) Servis şekli ve süslemesi tercihinize kalmış. Çok hafif bir tatlı. Süte şeker de koymayabilirsiniz tercih meselesi. Bir de bu kıvamın ideal olduğunu düşünüyorum bir kere deneyin size uygun gelmezse yarım çay bardağı un ve nişasta ölçüsünü azaltabilirsiniz. O yarım çay bardağının içinde un ve nişasta bir olmalı:) ayrı ayrı değil:) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.